ΕΟΚ

Η Ελλάδα θέλει να διοργανώσει το Eurobasket 2029

Η Ελλάδα θέλει να διοργανώσει το Eurobasket 2029
INTIME

Η ΕΟΚ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Προολυμπιακό Τουρνουά, πήρε συγχαρητήρια από την FIBA και είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Να φιλοξενήσει και το Eurobasket 2029.

Η Ελλάδα έχει να φιλοξενήσει μεγάλη διοργάνωση σε Εθνικό επίπεδο από το 1998 και όπως όλα δείχνουν, έφτασε η ώρα για να ξαναδούμε κάτι τόσο σπουδαίο στη χώρα μας.

Η ΕΟΚ έχει ήδη εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για να διοργανώσει το Eurobasket 2029. Ο Βαγγέλης Λιόλιος και οι συνεργάτες του κέρδισαν το μεγάλο στοίχημα του Προολυμπιακού, άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι και πλέον είναι έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Μην ξεχνάμε ότι από το 1987 εως το 1998, στην Ελλάδα έγιναν τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Το Eurobasket 1987 στο ΣΕΦ, το Eurobasket 1995 και το Παγκόσμιο του 1998 στο ΟΑΚΑ.

Εκτοτε η χώρα μας πήρε μόνο το Προολυμπιακό του 2008 και 16 χρόνια μετά το Προολυμπιακό του 2024.

Εχουν περάσει δηλαδή πολλά χρόνια που η Ελλάδα έμεινε εκτός, αλλά ίσως έφτασε η ώρα για την επιστροφή ενός Eurobasket.

Η Ελλάδα έχει κάνει ήδη το αίτημα, απομένει να δούμε τις λεπτομερειες για να μάθουμε αν θα ζητήσει απλά έναν όμιλο ή έναν όμιλο και την τελική φάση. Με την δεύτερη προοπτική να συγκεντρώνει και περισσότερες πιθανότητες.

Να θυμίσουμε επί τη ευκαιρία, ότι η ΕΟΚ έχει ήδη πάρει το Eurobasket του 2025 στις γυναίκες, διοργάνωση που θα γίνει στο ΣΕΦ. Στην Ελλάδα θα διεξαχθεί και όμιλος και η τελική φάση, κάτι που ήταν και το πρώτο βήμα για να μπει και πάλι η Ελληνική Ομοσπονδία στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε Εθνικό Επίπεδο.

TAGS ΕΟΚ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ