ΑΡΗΣ

Η ελπίδα του Μπορόβνιακ

Η ελπίδα του Μπορόβνιακ
Μπορόβνιακ

Με μία απογευματινή προπόνηση πρόκειται να ολοκληρωθεί η μίνι διήμερη προετοιμασία του Άρη εν όψει του αυριανού ματς της χρονιάς όπως χαρακτηρίζεται στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την Λε Μαν (01/03, 21:00).

Ένα παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο με το ευχάριστο για τον Ελληνοσλοβένο τεχνικό της ομάδας, Λευτέρη Σούμποτιτς, να είναι ότι δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

Όπως και το γεγονός ότι ο Πι Τζέι Τάκερ μετά την νίκη της περασμένης Τρίτης στο Κίεβο επί της Μπουντιβέλνικ που κράτησε τον Άρη στο κόλπο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του φετινού Eurocup τον έκαναν να αλλάξει άποψη.

Να μην σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο της φυγής από την ομάδα της Θεσσαλονίκης παρά το ότι μετά από την πρόταση από ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης προστέθηκε σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα και η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Μία ομάδα πάντως η διοίκηση της οποίας φέρεται εδώ και μέρες να έχει προσεγγίσει τον Ισραηλινό εκπρόσωπο ενός από τους άλλους δύο Αμερικανούς του Άρη τον Τζον Τόμας εκφράζοντας την επιθυμία της να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι στον Άρη έχουνε χαρακτηρίσει το αυριανό παιχνίδι με την γαλλική Λε Μαν του Μιχάλη Κακιούζη ως το παιχνίδι της χρονιάς για τον λόγο ότι με νίκη και νίκη της Γκέτιγκεν την ίδια ώρα στην έδρα της στην Γερμανία επί της Μπουντιβέλνικ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του LAST16 θα πάρουνε την 2η θέση του ομίλου.

Μαζί με αυτήν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού και συνάμα θα απέχουνε τέσσερα παιχνίδια από την κατάκτηση του Eurocup σε μία εξέλιξη που θα ισοδυναμεί με την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

"Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι όπου δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα γίνετε στον άλλο αγώνα ελπίζοντας όμως να έρθει το αποτέλεσμα που μας βολεύει για να προκριθούμε. Είναι κρίμα να χάσουμε την πρόκριση για ένα άτυχο αποτέλεσμα εξαιτίας ενός κακού πενταλέπτου που είχαμε στην εντός έδρας αναμέτρησή μας κόντρα στην Γκέτιγκεν", τόνισε σε δηλώσεις του ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ.

Ο Σέρβος φόργουορντ του Άρη αναφερόμενος στην έλευση του Σούμποτιτς αντί του Σαρόν Ντρούκερ είπε: "Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και διαφορετική φιλοσοφία. Ο κ. Σουμποτιτς έφερε κάτι νέο στην ομάδα και πάνω σε αυτό δουλεύουμε στις προπονήσεις. Πιστεύω ότι θα μπορούμε να κάνουμε στον αγώνα αυτό που θέλει όταν αφομοιώσουμε τα συστήματα του αλλά χρειάζεται χρόνος και δουλειά στις προπονήσεις.

Πιστεύω ότι μετά από κάθε προπόνηση γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Σε κάθε προπόνηση καταφέρνουμε να διορθώσουμε ένα λάθος στο παιχνίδι μας και παρατηρώ ότι στους αγώνες κάνουμε το σωστό. Με την έλευσή του εξάλλου παίζουμε καλύτερη άμυνα, περισσότερο επιθετική και πιστεύω και περισσότερο αποδοτική όπως φαίνεται και στα τελευταία παιχνίδια μας που κρατάμε τους αντιπάλους μας σε σχετικά χαμηλό σκορ".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ