ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επόμενη μέρα και το κίνητρο

Η επόμενη μέρα και το κίνητρο
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Οι παίκτες ετοιμάζονται για τον αγώνα με το Πανελλήνιο με αυξημένο... κίνητρο

Βέβαια, μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με το Μαρούσι και κυρίως στο τι έγινε μετά, είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς, αλλά η έξοδος στην Κυψέλη για το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο… απαιτεί να τα ξεχάσεις όλα και να επικεντρωθείς σε αυτή.
Το κλίμα στις τάξεις του Παναθηναϊκού είναι αρκετά τεταμένο αλλά δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις και κακό. Η προπόνηση της Παρασκευής έγινε υπό μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ, δεν ήταν δυνατόν να ξεπεράσουν σε λίγα λεπτά, τα όσα έγιναν έξω από τα αποδυτήρια.

Ακόμα και οι νέοι που… δεν ξέρουν, έλαβαν το μήνυμα για το τι εστί κόσμος του Παναθηναϊκού και πως μπορεί να στηρίξει πραγματικά αυτή την ομάδα. Και όλοι τους… θέλουν να δώσουν απαντήσεις. Μία μέρα μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ πάντως, παίκτες και προπονητές μιλούσαν για αυτό…

Όπως και να χει το κλίμα άλλαξε. Η απογοήτευση για την ήττα από το Μαρούσι έγινε πείσμα. Έγινε θυμός. Έγινε αποφασιστικότητα για τους παίκτες του Παναθηναϊκόυ να αποδείξουν όλοι πως δεν σταμάτησαν να ξέρουν μπάσκετ, πως εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι, πως... αξίζουν να φοράνε τις φανέλες τους(ακόμα και για αυτούς τους... λίγους που δεν το πιστεύουν). Κοινώς... οι πράσινοι βρήκαν κίνητρο.

«Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες να προκριθούμε ακόμα και ως πρώτοι. Τώρα εκείνο που κοιτάζουμε είναι το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο και μετά θα δούμε τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Μην ξεγράφετε τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης δίνοντας και αυτός το σύνθημα για την επόμενη μέρα. .

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιτούδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τα όσα έγιναν την Παρασκευή: «Συνεχίζουμε τη καθημερινότητά μας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα προπονείται, ετοιμάζουμε το βίντεο και θα δούμε τι δεν πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια. Δεν υπάρχει άγχος στην ομάδα.
Όταν οι ομάδες είναι υψηλών προδιαγραφών και έχουν υψηλούς στόχους, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ποτέ ο δρόμος μας στον Παναθηναϊκό δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Πάντα είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας.
Πάντα, όμως, μέναμε μία γροθιά και ο κόσμος ήταν κοντά. Όλοι είμαστε μια γροθιά, ο κόσμος, η ομάδα και η διοίκηση. Κάναμε δύο ήττες. Κάναμε μία κακή εμφάνιση. Έχουμε περάσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις. Η ομάδα, όμως, έχει χαρίσει πολλές χαρές στον κόσμο και έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Αυτό φάνηκε και χθες με τη στήριξη που είχαμε από τον κόσμο. Είδα οπαδούς διάφορων ηλικιών να μας λένε ότι είναι κοντά μας.

Δεν θέλω να αναλύσω σε μία ραδιοφωνική συχνότητα τι γίνεται στην ομάδα. Θα βρούμε εμείς τη λύση μέσα στα αποδυτήρια. Η εικόνα της ομάδας δεν μας διαψεύδει και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε.
Οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση μπορούμε να διαχειριστούμε τη συγκεκριμένη κατάσταση. Έχουμε την εμπειρία και την όρεξη να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις. Αν υπήρχε κορεσμός θα ήμασταν οι πρώτοι που θα σταματούσαμε. Δεν υπάρχει κορεσμός, αφού δεν μας κουράζει να κατακτούμε τίτλους.
Αν εσείς έχετε μία δημοσιογραφικής επιτυχία, θα σταματούσατε; Όλοι και οι παίκτες ήταν στα αποδυτήρια μέχρι τις 3 το βράδυ. Δεν υπάρχει κανένας κορεσμός σε κανένα μέλος της ομάδας»





.

Για το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη: «Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να λύσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση. Έχουμε συζητήσεις μεταξύ μας αυτό το θέμα. Πάντα είναι δύσκολη μια κατάσταση, όταν ξεκινάς με δύο ήττες σε έναν όμιλο.
Υπάρχουν ελπίδες να προκριθούμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, ακόμα και ως πρώτοι. Εκείνο που προέχει είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής. Όταν έρθει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα μιλήσουμε για αυτό.
Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Είμαστε σε δύσκολη, αφού κάναμε τις δύο ήττες στον όμιλο της διοργάνωσης. Στον Παναθηναϊκό κοιτάζουμε το παιχνίδι της Κυριακή με τον Πανελλήνιο. Είναι θέμα ότι μαζεύτηκαν 1000 άτομα στην προπόνηση. Παρόλα αυτά, μην ξεγράφετε τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέραμε ότι ήρθε ο κόσμος. Ήμασταν από τις 17:30 στο ΟΑΚΑ για να προετοιμάσουμε την προπόνηση και το βίντεο που θα έβλεπαν οι παίκτες. Ήταν πολύ συγκινησιακή στιγμή.
Iδιαίτερα όταν ο Σπανούλης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο και εκείνοι δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την πρότασή του. Κάναμε μία εκπληκτική προπόνηση και όλοι φύγαμε μία χαρά»


.

Για τις φήμες παραίτησης του Ζοτς: «Δεν διαβάζω εφημερίδες. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης. Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο θέμα παραίτησης για ένα άνθρωπο που είναι μαχητής. Είναι εδώ για να δώσει μάχες.
Όπως είπα, ποτέ ο δρόμος μας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Μπορεί να φαινόταν εύκολος, αλλά εμείς κάναμε την προσπάθειά μας. Είμαστε εδώ επειδή έχουμε τη στήριξη του κόσμου, της διοίκησης και είμαστε μία οικογένεια. Είμαστε εδώ οι προπονητές, οι παίκτες, οι φυσιοθεραπευτές και οι γιατροί ψάχνουμε να βρούμε λύσεις.
Η ομάδα αυτή έχει ισχυρότατες βάσεις με όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι είναι εδώ πάνω από 30 χρόνια, ενώ εμείς είμαστε μόλις δέκα. Είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα ο Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση»

.

Διαμαντίδης: "Πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο"

Θέση για τα όσα γίνονται στην ομάδα πήρε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Ξέρουμε ότι βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση μετά και τη χθεσινή ήττα. Μέσα στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό δεν είναι όλo χαρές, υπάρχουν και οι δυσκολίες. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε αποφασίσει, επειδή ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ότι δεν θα τα παρατήσουμε, ότι θα παλέψουμε.

Tα πράγματα είναι πολύ απλά: Ξέρουμε ότι θα πρέπει να ξοδέψουμε ώρες μέσα στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, να εξαλείψουμε τα λάθη μας, γιατί είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας.

Σαφώς, έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα στην Ευρωλίγκα, αλλά μην ξεχνάμε ότι εκτός από αυτόν το στόχο που παραμένει «ζωντανός», υπάρχουν και άλλοι δύο στόχοι, το πρωτάθλημα και το κύπελλο και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε όλοι μας, για να παίξουμε καλύτερα και να μπορέσουμε να φτάσουμε στους στόχους μας.

Σίγουρα η στιγμή στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι εύκολη, αλλά και οι προπονητές και οι παίκτες έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ξέρουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες και μπορούμε να πάμε καλύτερα.

Σημαντικό κομμάτι είναι και ο κόσμος. Θέλουμε να μας βοηθήσει και να παραμείνει κοντά μας, γιατί στις δύσκολες στιγμές, τότε είναι που είναι το πιο σημαντικό να βοηθήσεις κάποιον. Και θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας. Και εμείς από τη μεριά μας θα δώσουμε ό,τι μπορούμε».









Ομπράντοβιτς: " Όλα είναι στο χέρι μας"
Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: " Είναι ένα σοβαρό και σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Χάσαμε δύο αγώνες στην Ευρωλίγκα από την Παρτίζαν και το Μαρούσι και θέλουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε τη νίκη, αλλά και να παίξουμε πολύ-πολύ καλύτερα".

"Ο Πανελλήνιος είναι μια καλή ομάδα, ένας δύσκολος αντίπαλος ιδιαίτερα στο γήπεδό του, ένας αντίπαλος που σεβόμαστε. Από την άλλη και ο στόχος μας δεν αλλάζει. Θέλουμε τη νίκη, είναι σημαντικό να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε, είμαστε μέσα στους στόχους μας και όλα είναι στο χέρι μας ακόμη

"!

Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ είπε: " Είναι ένα ακόμη σημαντικό ματς για μας, για το πρωτάθλημα αλλά και για την ομάδα συνολικά, γιατί μετά από δύο ήττες στην Ευρωλίγκα ψυχολογικά και πνευματικά θα μας βοηθήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να παίξουμε σοβαρά και να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις και για ποια διοργάνωση. Μια νίκη φέρνει πάντα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα".

"Θα πάμε να παλέψουμε και να πάρουμε τη νίκη, να προετοιμαστούμε και για την Μπαρτσελόνα. Η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο την Παρασκευή στην προπόνηση, για μένα προσωπικά, για το πώς ένιωσα ως Μάικ Μπατίστ, αυτό που έχω να πω είναι πως ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο. Όλη η ομάδα είδε όλη την υποστήριξη και την αγάπη που μας δίνουν οι φίλαθλοι, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση".

"Αυτό που εγώ εισέπραξα είναι ότι θα είναι δίπλα μας ως το τέλος, ακόμη κι αν υπάρξει χρονιά που δεν θα πάρουμε κανέναν τίτλο. Θα είναι μαζί μας σε όλη τη διαδρομή, ότι κι αν γίνει, κι αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί να υπάρξει για να βγούμε να παίξουμε με καρδιά και να τα δώσουμε όλα. Κι ακόμη κι αν χάσουμε θα έχουμε τη δική τους στήριξη".

"Δεν νομίζω ότι ως ομάδα πρέπει να αλλάξουμε κάποια σημαντικά, μεγάλα πράγματα. Ακόμη και παρακολουθώντας τον αγώνα όλοι μαζί, ήταν και πάλι οι λεπτομέρειες, τα μικρά πράγματα που κόστισαν. Σίγουρα, έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ. Θα υπάρξουν τέτοιοι αγώνες. Υπήρχαν όμως και οι ευκαιρίες να πάρουμε το παιχνίδι πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

"Πρέπει να αρχίσουμε να εστιάζουμε στα μικρά πράγματα. Τα "μεγάλα" είναι πάντα εκεί: Αγαπάμε το παιχνίδι, έχουμε καρδιά, επιθυμία, έχουμε το ταλέντο να παίξουμε, αλλά τα μικρά πράγματα είναι αυτό που σε κάνουν νικητή και πρωταθλητή. Έτσι κατακτήσαμε τα πάντα πέρυσι. Προσέχοντας τα μικρά πράγματα, κάθε λεπτομέρεια. Και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και φέτος







".

























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ