NBA

Η φανέλα του Μπρόνι Τζέιμς στο ντεμπούτο του στο Summer League πωλήθηκε 38.400 δολάρια

Ο Μπρόνι Τζέιμς
Ο Μπρόνι Τζέιμς Ⓒ 2024 NIC COURY/ ASSOCIATED PRESS

Η φανέλα του Μπρόνι Τζέιμς από το ντεμπούτο του στο NBA Summer League πωλήθηκε στα 38.400 δολάρια σε δημοπρασία, αφήνοντας ένα τεράστιο χάσμα με τους ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα του καλοκαιριού.

Ο Μπρόνι Τζέιμς κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο του NBA, εκεί που μεγαλούργησε ο πατέρας του, ΛεΜπρόν, ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Λέικερς στο Summer League, ο Μπρόνι τέθηκε αντιμέτωπος με τους Σακραμέντο Κινγκς στις 6 Ιουλίου, σε ένα παιχνίδι που - για την ιστορία - η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 108-94. Περίπου 2 μήνες μετά, η φορεμένη φανέλα του πωλήθηκε σε δημοπρασία για 38.400 δολάρια (κάτι περισσότερο από 34.642 ευρώ).

Ο νεαρός γκαρντ - ο οποίος επιλέχθηκε στη θέση στο No.55 του δεύτερου γύρου του NBA Draft 2024 από τον οργανισμό του Λος Άντζελες - άφησε πίσω του στη σχετική λίστα τόσο το No.1, Ζακαρί Ρισασέ, όσο και το No.3, Ριντ Σέπαρντ. Η πρώτη φανέλα του Γάλλου πωλήθηκε στα 3.360 δολάρια, ενώ εκείνη του Αμερικανού στα 15.600 δολάρια, αντίστοιχα.

Μάλιστα, σε σχετική σύγκριση, που βασίζεται στα δεδομένα της πλατφόρμας Sotheby, ο Μπρόνι πλησίασε όσο κανείς άλλος τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά, με την φανέλα του Γάλλου Ολυμπιονίκη στο ντεμπούτο του στο Summer League να δημοπρατείται στα 62.020 δολάρια.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ