ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η φαντασία μου τα φταίει

Η φαντασία μου τα φταίει
Γκέρσον

Ο Πίνι Γκέρσον τόνισε ότι οι πιθανότητες στον 5ο τελικό είναι όση και η αντιστοιχία του κόσμου: 70-30

Πρώτος από πλευράς προπονητών, μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που τόνισε ότι η έλειψα ενέργειας στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς: " Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για τη δίκαιη νίκη στον Ολυμπιακό. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η απόδοσή μας, ήταν πολύ άσχημη. Ήμασταν αργοί και όλα τα ελεύθερα σουτ που κάναμε, δεν μπήκαν. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έκανε τη διαφορά, αλλά θέλω να πω μπράβο στους παίκτες μας, που προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι της Τετάρτης είναι στο γήπεδό μας και θα πρέπει να παίξουμε με περισσότερη ενέργεια και ταχύτητα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε".

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός, δεν έχει πια τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τον Ολυμπιακό, όπως στην αρχή της σεζόν, έδειξε εκνευρισμένος: " Θα απαντήσω σε σοβαρές ερωτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη σεζόν είμαστε οι καλύτεροι, κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα είμαστε καλοί στο τελευταίο παιχνίδι και θα δούμε ποιος θα κερδίσει".

Για την έλειψη ενέργειας στην τρίτη περίοδο, πρόσθεσε: " Αναφέρθηκα όσον αφορά στην ενέργεια στο τρίτο δεκάλεπτο. Χρειαζόμαστε περισσότερη κι ευτυχώς που παίζουμε στο γήπεδό μας. Το λέω αυτό για όλους τους παίκτες μας, τους 14 που προπονούνται και τους 12 που παίζουν".

"Πήγαμε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά στο τρίτο δεν είχαμε ενέργεια, δηλαδή μία πάσα, μία κίνηση χωρίς την μπάλα, μία αλλαγή... οτιδήποτε. Δεν εννοώ ότι δεν έχει φυσική κατάσταση κάποιος παίκτης".

Τέλος, είπε για το επόμενο παιχνίδι: " Είμαι ικανοποιημένος που παίζουμε στο ΟΑΚΑ, εκεί είναι το σπίτι μας, εκεί κερδίσαμε τα δύο τρόπαια της χρονιάς, εκεί προπονούμαστε και οι παίκτες αισθάνονται πιο όμορφα. Είμαι ευτυχισμένος και για το γεγονός ότι θα υπάρχει κόσμος του Ολυμπιακού και εύχομαι όπως είχαμε αυτή την πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ μας, όλοι οι πρωταγωνιστές στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, το ίδιο να γίνει και στο πέμπτο".

Για δεύτερη φορά στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο "Ζοτς", εκνευρίστηκε με δημοσιογράφο, όταν ρωτήθηκε αν ο Παναθηναϊκός, υποτίμησε τον Ολυμπιακό και είπε... " Επόμενη ερώτηση"

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης: " Δεν πιστεύω ότι έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Tην Τετάρτη θα κριθεί ο Πρωταθλητής. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε το ματς, αλλά στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, δεν παίξαμε καλά. Την Τετάρτη έχουμε 40 λεπτά όμορφου παιχνιδιού, για να δούμε ποιος θα είναι ο Πρωταθλητής", είπε ο "Φράνκι", που φεύγοντας είχε θερμή χειραψία με τον Πίνι Γκέρσον.

Γκέρσον: " Φαντασία μου πλανεύτρα"
Απολαυστικός όπως πάντα, ο Πίνι Γκέρσον ξεκίνησε δυναμικά τις δηλώσεις του: " Φανταστείτε να είχαμε πάρει το ριμπάουντ την Τετάρτη. Τώρα θα ήμασταν Πρωταθλητές", για να απαντήσει άμεσα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Φανταστείτε να είχαν δώσει το φάουλ στον Βασιλόπουλο στο δεύτερο παιχνίδι τι θα είχε γίνει", ενώ σε εκείνο το σημείο πετάχτηκαν κάποιοι από το βάθος της αίθουσας και αποδοκίμασαν τον Ζοτς.

Ο Γκέρσον συνέχισε: " Σταματάω να μιλάω με τη φαντασία μου γιατί εκνευρίζω τον Ζέλικο. Είμαστε η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό φέτος τρεις φορές και μαζί με την Παρτιζάν, η μοναδική ομάδα που κέρδισε μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι δύο προπονητές είναι χαρούμενοι που το παιχνίδι είναι εκεί κι όχι εδώ, γιατί παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Τους σεβόμαστε, ξέρουμε ότι τίποτα δεν γίνεται εύκολα αλλά έχουμε κερδίσει τρεις φορές τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με σπουδαίο κόουτς, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Περιμένω ακόμα να παίξουμε και στις δύο άκρες του γηπέδου το ίδιο καλά. Στα τελευταία δύο ματς έχουμε παίξει καλύτερα κάποιοι παίκτες κλειδιά ακόμα δεν είναι μαζί μας και ελπίζουμε να εμφανιστούν".

Η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Ισραηλινό τεχνικό, ήταν αν νοιώθει ήδη Πρωταθλητής: " Βλέπετε να έχω κανένα Κύπελλο; Αυτό προς το παρόν ανήκει στη φαντασία μας. Σε όλους μας αρέσει να φανταζόμαστε, αλλά μόνο με νίκη την Τετάρτη, θα είμαστε πρώτοι. Δεν υποτίμησα τους αντιπάλους, αλλά από την άλλη πλευρά μην ξεχνάτε τι κάναμε φέτος και όλοι κατάλαβαν πως φτάσαμε εδώ και με πόσα προβλήματα. Έχουμε μία ευκαιρία για να πάρουμε το Πρωτάθλημα, μας έχουν μείνει δύο-τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε και με τους οπαδούς μας στο ΟΑΚΑ, θα προσπαθήσουμε. Η πιθανότητα να νικήσουμε είναι όση κι η αναλογία του κόσμου, 70-30%".

Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να ονομάσει αυτούς που είπε ότι ακόμα δεν παίζουν καλά: " Όλοι όσοι σκόραραν σήμερα 2-3 πόντους. Για να γίνω πιο κατανοητός, όταν μιλάω για φαντασία, αν είχαμε πάρει το ριμπάουντ την Τετάρτη, θα είχαμε χάσει σήμερα".

Τέλος, αναφέρθηκε στον τομέα της εμπειρίας: "Είδατε παίκτες όπως ο Αλβέρτης και ο Παπανικολάου που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής, να είναι πάντα έτοιμοι. Τους δίνει πλεονέκτημα η εμπειρία. Εμείς πιστεύω ότι κάναμε λιγότερα λάθη και αυτοί πήραν λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ, από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάνουμε πρόοδο και μαθαίνουμε από τα λάθη μας".

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης, είπε: "Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, αξίζαμε να πάμε στον πέμπτο τελικό και ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Πάμε στο πέμπτο ματς και θα δούμε ποιος θα κερδίσει".
























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ