ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Φενέρμπαχτσε: "Δεν θα στείλουμε παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο είναι προπονητής ο Αταμάν"

Φενέρμπαχτσε: "Δεν θα στείλουμε παίκτες στην εθνική Τουρκίας όσο είναι προπονητής ο Αταμάν"
EUROKINISSI

Η χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στον αγώνα του Παναθηναϊκό AKTOR με την Γαλατάσαραϊ είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει παίκτη της στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός των "πρασίνων".

Η Φενέρμπαχτσε δεν θα στείλει ξανά παίκτη στην εθνική Τουρκίας. Όχι τουλάχιστον όσο κάθεται στον πάγκο της ο Εργκίν Αταμάν.

Αυτό ανέφερε με ανακοίνωσή της η τουρκική ομάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λόγος ήταν η χειρονομία του τεχνικού του Παναθηναϊκού AKTOR στον φιλικό αγώνα με την Γαλατάσαραϊ, όπου έκανε το σκορ "3-1" που είχε λήξει ο τελευταίος ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Γαλατά και την Φενέρμπαχτσε.

Ο τεχνικός των "πρασίνων" έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για την χειρονομία του όταν είδε την έκταση που πήρε το θέμα, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό για την Φενέρ, η οποία νωρίτερα είχε εκφράσει την επίσημη θέση της μέσω του Γενικού Γραμματέα της ομάδας, Μπουράκ Κιζιλχάν, αποκαλώντας αυτή την συμπεριφορά "διχαστική, μεροληπτική και απεχθή".

Οι Τούρκοι παίκτες στο ρόστερ της Φενέρμπαχτσε είναι οι Μέλι Μαχμούτογλου, Σερτάκ Σανλί, Ταρίκ Μπιμπεροβιτς Μέτετσαν Μπίρσεν, Έρτεν Γκάζι και Χάμζα Μέστογλου. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε διαβατήριο, ωστόσο μετά την άρνησή του να ενταχθεί στην ομάδα στο περσινό (2023) προολυμπιακό τουρνουά, αυτό του είχε αφαιρεθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

""Η συμπεριφορά του τεχνικού της εθνικής ομάδας προς τον κόσμο στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά το ματς που κοουτσάρισε, είναι γνωστή σε όλους.

Ο χαρακτήρας του, αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα, η αποστολή του είναι ξεκάθαρη με την συμπεριφορά του και το στυλ του και αυτό που έκανε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές είναι εντελώς αντίθετο με την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η εθνική ομάδα δεν είναι η ομάδα κανενός. Όποιος είναι μέλος αυτής της ομάδας πρέπει να το κάνει έχοντας συναίσθηση της κατάστασης και της ευθύνης του.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μεγάλη έλλειψη σεβασμού για την κοινότητά μας, την αξιοπρέπεια που έχει ο ο εθνικός προπονητής, αλλά και η χώρα, ώστε να ευνοήσει μία άλλη κοινότητα.

Η δήλωση μεταμέλειάς του προς την κοινότητά μας μας αφήνει αδιάφορους.

Ως Φενέρμπαχτσε, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι αποφασίσαμε να μην στείλουμε αθλητές στην εθνική ανδρών όσο κάθεται στον πάγκο της αυτός ο άνθρωπος, που έχει ξεπεράσει τα όρια, σε μία θέση που απαιτεί αδιαπραγμάτευτες αρχές όπως σεβασμός και αμεροληψία".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ