ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η γέφυρα του Εβάν Φουρνιέ κι ο ρόλος του Μουστάφα Φαλ: Η πρώτη επαφή και η επιστροφή για το μεγάλο deal

Η γέφυρα του Εβάν Φουρνιέ κι ο ρόλος του Μουστάφα Φαλ: Η πρώτη επαφή και η επιστροφή για το μεγάλο deal
INTIME

Πως τα φέρνει ο χρόνος... Συμπαίκτες για μία σεζόν στην Πουατιέ, προσεχώς συμπαίκτες και στον Ολυμπιακό, έτσι επικοινώνησαν οι Εβάν Φουρνιέ - Μουστάφα Φαλ μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η είδηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Εβάν Φουρνιέ είναι το θέμα της ημέρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, μεταγραφή του καλοκαιριού. Κι ας μπήκαμε στον Σεπτέμβριο.

Οι Πειραιώτες ενδιαφέρθηκαν για τον 32χρονο Γάλλο για πρώτη φορά τον περασμένιο Ιούνιο, όταν εκείνος τους εξήγησε πως στόχος του ήταν να μείνει στο NBA. Ο χρόνος περνούσε, ο Ιούλιος βγήκε, οι εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν τόσο φαντασμαγορικές ώστε να πείσουν κάποιον οργανισμό των ΗΠΑ να τον εντάξει στο δυναμικό του και κάπως έτσι ο Φουρνιέ κατάλαβε πως η επιστροφή στην Ευρώπη ήταν η καλύτερη επιλογή για τα τελευταία παραγωγικά χρόνια της καριέρας του.

Πώς όμως φτάσαμε από το "περιμένω το NBA" στο "να μιλήσουμε" όπως αποκάλυψε ο Παντελής Διαμαντόπουλος στην Game Night της Κυριακής 1/9 και στο "έρχομαι"; Η απόσταση, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν και τόσο μεγάλη. Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να κάνουν υπομονή και στο τέλος δικαιώθηκαν, με τον Φουρνιέ να είναι αυτός που έριξε γέφυρες προς την Ελλάδα.

Ο πρώην παίκτης των Νάγκετς, των Μάτζικ, των Σέλτικς, των Νικς και των Πίστονς περίμενε κάτι συγκεκριμένο στις ΗΠΑ, οι Γουίζαρντς και οι Σπερς που έχουν νεαρούς Γάλλους προσπέρασαν τελικά την περίπτωσή του και έτσι ο Φουρνιέ επικοινώνησε με έναν πρώην συμπαίκτη του. Τον Μουστάφα Φαλ, με τον οποίο συνυπήρξε στην Πουατιέ τη σεζόν 2011/12, πριν οι καριέρες τους εκτοξευθούν.

Σε αυτή την επικοινωνία οι δύο Γάλλοι διεθνείς που έχουν διαγράψει σημαντική κοινή πορεία και στην εθνική ομάδα της χώρας τους συζήτησαν για το ενδεχόμενο να βρεθούν ξανά κάτω από την ίδια μπασκετική στέγη.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε, αμέσως μετά από το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων στους οποίους ο Φουρνιέ πήρε το ασημένιο μετάλλιο, το φλερτ με τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, κάπως έτσι αναθερμάνθηκε, καθώς ο 32χρονος περιφερειακός και γνώριζε από πρώτο χ΄ρι για το ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων, αλλά και ήθελε να παίξει με την φανέλα τους, για τον προπονητή τους, για τον κόσμο τους, για την γενικότερη φιλοσοφία του οργανισμού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ