ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ηρεμία του Αγγελόπουλου

Η ηρεμία του Αγγελόπουλου
Αγγελόπουλος Χαλπερίν

Τα απολύτως σωστά λόγια του Αγγελόπουλου, η συνέντευξη του Τζος και το ματς-κλειδί με Μαρούσι

Η περίοδος αυτή είναι ίσως από τις πιο επικίνδυνες που έχει βρεθεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Δεν μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι, δεν αναφερόμαστε στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει αυτό το διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα έχει να κάνει με τη νηφαλιότητα που πρέπει να επικρατήσει στον Πειραιά, τώρα που η ομάδα παίζει καλά και ο βασικός εν Ελλάδι αντίπαλος περνάει δύσκολες ώρες, ημέρες και εβδομάδες.
Το να πει κανείς ότι «τώρα είναι η ώρα μας» υποτιμώντας τον Παναθηναϊκό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει και η αλήθεια είναι ότι στο Λιμάνι δεν φαίνεται να έχουν αυτή τη νοοτροπία. Από τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ ως τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ, κανείς δεν ασχολείται επί της ουσίας με τα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, έστω και αν όπως είναι φυσιολογικό, λοξοκοιτάζουν προς το ντεφορμάρισμα και τις εσωτερικές αναταραχές των πρασίνων.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζητάει καθημερινά από τους παίκτες του να σκέφτονται μόνο το επόμενο παιχνίδι κάθε φορά και τίποτα περισσότερο. Και οι παίκτες βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, κάτι που φαίνεται εκ πρώτης όψεως στις δηλώσει τους, έστω και αν συνεντεύξεις όπως του Τζος Τσίλντρες και του Μίλος Τεόντοσιτς χαρακτηρίστηκαν από κάποιους ως «υπεραισιόδοξες», και από αυτά που ξέρουμε, ενόχλησαν τους ανθρώπους και τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, λέγεται ότι του Τσίλντρες, είναι κολλημένη στα αποδυτήρια των πρασίνων!

Ο Ολυμπιακός έχει βρει το δρόμο του και το θέμα είναι να παραμείνει σε αυτόν. Να συνεχίσει να βελτιώνεται και να ετοιμάζεται για τα ματς που θα κρίνουν τίτλους. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς πανηγυρισμούς, αφού έχουμε Φεβρουάριο και μπροστά υπάρχουν τρεις μήνες τουλάχιστον με μπάσκετ και στόχους. Αν και ο τελικός Κυπέλλου έρχεται φουριόζος και εκεί θα δώσει η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη το πιο σημαντικό τεστ ετοιμότητας της σεζόν.

Ο Αγγελόπουλος τα είπε όλα!

Οι ερυθρόλευκοι έκοψαν την Παρασκευή την πίτα του 2010, με τον Σκούνι Πεν και το φροντιστή Μίλτο Παπαδημητρίου να κερδίζουν τα δύο φλουριά, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να κόβει ο ίδιος τα κομμάτια. Όμως, η ουσία της συγκεκριμένης εκδήλωσης βγήκε μέσα από τα λόγια του προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος μιλώντας στους παίκτες της ομάδας, συνέστησε σοβαρότητα και απαίτησε να μην ασχολείται κανείς με τίποτα, εκτός από όσα αφορούν την ομάδα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος δήλωσε:

« Σας εύχομαι καλή χρονιά από μένα και τον αδερφό μου. Η χρονιά ξεκίνησε καλά και θα συνεχιστεί έτσι. Θα γίνει ακόμα καλύτερη αν για τις επόμενες δυο εβδομάδες παραμείνετε σοβαροί και κερδίσουμε το κύπελλο. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα μικρό γήπεδο, να είστε συγκεντρωμένοι και να κάνετε το παιχνίδι σας. Το μυαλό σας να είναι εδώ και μην ασχολείστε με τίποτα άλλο. Στην Ευρωλίγκα τα πάμε πολύ καλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνεχίζετε να βάζετε 90 πόντους και να παίζετε καλά στην άμυνα ».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιαννάκης, ο οποίος είπε: « Ο στόχος φέτος είναι να μη θυμώνουμε. Έτσι θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε». Στην κοπή της πίτας το παρών έδωσε και ο νέος αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδίλιας, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. κύριοι Πράσσος, Κορρές και Σταυρόπουλος. Διοίκηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία θα βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο στάδιο «Καραϊσκάκη» προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της Θύρας 7 στο ετήσιο μνημόσυνο.

Το Μαρούσι και τα μάτια τους

Την Κυριακή (19:00, Novasports) ο Ολυμπιακός ανηφορίζει στο Μαρούσι για μια μάχη που θα παίξει ρόλο στην πρωτιά της κανονικής περιόδου. Οι ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που απέδειξε και απέναντι στον Παναθηναϊκό ότι δεν αστειεύεται ούτε δευτερόλεπτο. Το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι πιο φορμαρισμένες αυτή την περίοδο ομάδες στην Ελλάδα και το ματς θα είναι δύσκολο.

Με νίκη την Κυριακή δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο Ολυμπιακός κρατάει στα δικά του χέρια την υπόθεση πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αν και θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μία εβδομάδα μετά τον τελικό Κυπέλλου (συγκεκριμένα στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου), αλλά αν παραμείνει ισόβαθμος μαζί του ως τότε, θα πάει με άλλον αέρα, από το να έχει γκελάρει και να τρέχει και να μην φτάνει. Συνεπώς, το ματς με το Μαρούσι είναι τα μισά λεφτά…


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ