ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιστορία έκανε στάση στη Βάρκιζα

Η Ιστορία έκανε στάση στη Βάρκιζα

Τα δυνατά συναισθήματα, η συγκίνηση που απορρέει από τις μεγάλες αθλητικές στιγμές και η συναρπαστική αγωνιστική δράση σε πείσμα της βροχής σημάδεψαν και άφησαν το έντονο και ανεξίτηλο αποτύπωμα τους στο 4ο Διεθνές Τουρνουά 3x3 Basketball  FIBA Endorsed 2024, το οποίο διοργάνωσε από την Πέμπτη έως την Κυριακή στο πλακόστρωτο της πλατείας της Βάρκιζας ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τη Greece3x3.

Την παράσταση έκλεψαν κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού που κόσμησαν με την παρουσία τους το Τουρνουά, βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους και συν τοις άλλοις έδωσαν έναυσμα στα παιδιά για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

Οι τιμητικές διακρίσεις

Ο αμφιτρύων Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στον χρυσό Παραολυμπιονίκη του 2024 στα 100μ. στίβου Νάσο Γκαβέλα, στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του 2024 στα 200 μέτρα ύπτιου στιλ της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου, στην άλλοτε αθλήτρια, έβδομη Ολυμπιονίκη του 2000 και νυν προπονήτρια Μορφούλα Ντώνα και στις πρωταθλήτριες Ευρώπης και τρίτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αθλήτριες του cheer hip-hop Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν ακόμη στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Ιωάννου, Κώστα Σωτηρίου και Βασίλη Σκουντή για την υποστήριξη τους στο άθλημα του 3x3 Basketball.

Σπουδαίες παρουσίες και υποτροφίες

Το «παρών» στην εκδήλωση απονομής των βραβείων, το πρωί της Κυριακής έδωσαν επίσης δυο εμβληματικές φιγούρες του αθλητισμού, ο άλλοτε αρχηγός και προπονητής της Εθνικής μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, ο νυν προπονητής της Εθνικής γουότερ πόλο, Θοδωρής Βλάχος και ο Αμερικανός σπεσιαλίστας στα καμπ, τις ακαδημίες και στις ατομικές προπονήσεις Ρόι Μαντού.

Συν τοις άλλοις ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης –Γαλλικού Κολεγίου, Στέλιος Αμαριανάκης ανακοίνωσε τη θέσπιση δυο υποτροφιών με αντικείμενο τις σπουδές στον τομέα της φυσικής αγωγής στα ονόματα του Απόστολου Χρήστου και του Νάσου Γκαβέλα.

Στην κορυφή οι Rising Stars Miru

Στο αγωνιστικό σκέλος του Τουρνουά ξεχώρισαν οι Rising Stars Miru οι οποίοι επικράτησαν στον τελικό της ανοικτής κατηγορίας άνω των 18 ετών πετυχαίνοντας πέντε νίκες σε έξι αγώνες και έλαβαν χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ.

Στον τελικό της κατηγορίας οι Rising Stars Miru επιβλήθηκαν με 21-16 απέναντι στο Σπιτικόν που εισέπραξε 1.000 ευρώ, ενώ στον ημιτελικό νίκησαν τους Hookan 24 με 22-12 και στον προημιτελικό «καθάρισαν» τους Semi-Finals με το εντυπωσιακό 20-0!

Τη νικήτρια ομάδα απάρτιζαν ο Άγγελος-Ονούφριος Ραπτίδης, ο Αριστείδης Παπαδέτσας, ο Μάρκος Ψημίτης και ο Μάριος Δόξας.

Οι νικητές και οι τελικοί ανά κατηγορία

Οι νικητές ανά κατηγορία και τα αποτελέσματα των τελικών:

  • Άνδρες άνω των 18 ετών: Rising Stars Miru-To Σπιτικόν 21-16
  • Αγόρια κάτω των 15 ετών: Βαμβακεροί-Γρανιτούληδες 19-12
  • Αγόρια κάτω των 13 ετών: Ironauts-Πρωτέας Thunders 7-1
  • Αγόρια κάτω των 11 ετών: Musketeers-Πρωτέας Celtics-2 12-2
  • Αγόρια κάτω των 9 ετών: Terpsiboys-Πρωτέας Lakers 11-1

Συνολικά στο 4ο Τουρνουά Varkiza 3x3 Basketball FIBA Endorsed 2024 συμμετείχαν 70 ομάδες και διεξήχθησαν 200 αγώνες.

Χρυσός χορηγός του Τουρνουά ήταν η FILA, μεγάλος χορηγός η CΗRONOTEAΜ και χορηγός επικοινωνίας το NouPou, το #1 digital brand για τα Νότια Προάστια.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ