WNBA

Η Κέιτλιν Κλαρκ δεν σταματάει να γράφει ιστορία στο WNBA: Μοίρασε 19 ασίστ και με ένα ματς έσπασε έξι ρεκόρ

Indiana Fever's Caitlin Clark celebrates in the second half of a WNBA basketball game against the Dallas Wings, Wednesday, July 17, 2024, in Arlington, Texas. (AP Photo/Tony Gutierrez)
Indiana Fever's Caitlin Clark AP

Η Κέιτλιν Κλαρκ έγραψε ιστορία για ακόμα μια φορά στο WNBA με μοιράζοντας 19 ασίστ και καταρρίπτοντας 6 ρεκόρ. Όλα αυτά σε μόλις ένα παιχνίδι. Σε αυτό της Ιντιάνα Φίβερ με τους Ντάλας Γουίνγκς.

Η "λάμψη" της Κέιτλιν Κλαρκ συνεχίζει να κατακλύζει το WNBA, με το φαινόμενο - ηλικίας 22 ετών - του μπάσκετ γυναικών να έχει αγκαλιάσει τις δυσθεώρητες προσδοκίες του κόσμου και να τις ξεπερνά με κάθε ευκαιρία.

Η Κλαρκ πέτυχε ακόμα ένα μοναδικό επίτευγμα, καθώς μοίρασε 19 ασίστ στην ήττα της Ιντιάνα Φίβερ από τους Ντάλας Γουίνγκς (93-101) τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/7). Ένας αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος, το οποίο κατείχε η Κόρτνεϊ Βάντερσλουτ με 18 ασίστ με τους Σικάγο Σκάι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ σε επίπεδο rookie αθλητών

Ωστόσο, η 22χρονη γκαρντ δεν σταμάτησε εκεί. Η 18η Ιουλίου αποτέλεσε την ημέρα που θα κατέρριπτε έξι ρεκόρ σε ένα (!) μόλις παιχνίδι:

  • Μοίρασε τις περισσότερες ασίστ (19) σε ένα παιχνίδι στην ιστορία του WNBA
  • Έγινε η πρώτη αθλήτρια που σημειώνει περισσότερους από 20 πόντους και 15 ασίστ σε ένα παιχνίδι στην ιστορία του WNBA (24 πόντοι και 19 ασίστ)
  • Μοίρασε τις περισσότερες ασίστ (19) σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της Ιντιάνα Φίβερ
  • Έγινε η αθλήτρια με τα περισσότερα παιχνίδια (5) σε μια σεζόν, στα οποία σημείωσε περισσότερες από 13 ασίστ
  • Έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλη αθλήτρια τους 400 πόντους και τις 200 ασίστ στην ιστορία του WNBA
  • Έγινε η πρώτη rookie αθλήτρια με 200 ασίστ και 200 ριμπάουντ σε μία σεζόν

Για την ιστορία, η Κέιτλιν Κλαρκ σημείωσε 24 πόντους (10/19 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 2/3 βολές), 19 ασίστ, 6 ριμπάουντ με 6 λάθη σε 40 λεπτά στην αναμέτρηση της Ιντιάνα Φίβερ με τους Ντάλας Γουίνγκς.

TAGS WNBA ΚΕΙΤΛΙΝ ΚΛΑΡΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ