ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
Τσιλντρες

Η κριτική των παικτών μετά τον τρίτο τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θοδωρής Παπαλουκάς: Τραυματίστηκε στο 3ο λεπτό και αποχώρησε. Δεν μπορεί, φυσικά, να κριθεί.

Μιχάλης Πελεκάνος: Μπήκε για ένα λεπτό, ώστε να ξεκουράσει τον Τσίλντρες και πρόλαβε να πάρει ένα ριμπάουντ και να κάνει μια εντυπωσιακή τάπα στον Σάρας, στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, ψυχολογική ένεση για την ομάδα. Έδειξε έτοιμος και παίρνει μεγάλο θετικό πρόσημο.

Τζος Τσίλντρες: Με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και μεγάλη αποφασιστικότητα, έδειξε ότι διαθέτει κρύο αίμα και δεν επηρέαζεται από... τρομοκρατίες. Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα και αυτός που κράτησε μόνος του όρθιο τον Ολυμπιακό μέχρι να ξυπνήσουν οι Γκριρ και Πρίντεζης.

Νίκολα Βούισιτς: Τα 8 ριμπάουντ που πήρε ήταν ένας θετικός αριθμός, αλλά τα 2/8 δίποντα και τα λάθη που έκανε, καθώς και οι πόντοι που δέχθηκε άμεσα ή έμμεσα, είναι αρνητικοί αριθμοί. Ο Κροάτης δεν ήταν ούτε και στο τρίτο ματς σε καλή κατάσταση και παρότι ο Γιαννάκης τον πίστεψε, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Γιάννης Μπουρούσης: Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού τον έπαιξαν καλά, δεν του έδωσαν χώρο και δεν βοήθησε στην επίθεση. Ωστόσο, πήρε 10 ριμπάουντ, έδωσε μάχες στο αμυντικό κομμάτι και προσέφερε με διαφορετικό τρόπο. Μπορούσε, όμως, και καλύτερα.

Γιοτάμ Χαλπερίν: Πάλι εκτός κλίματος και χωρίς νεύρο. Βέβαια, έβαλε και τις δύο βολές στο τέλος και εξιλεώθηκε, τουλάχιστον ψυχολογικά. Όμως, η περιφέρεια του Ολυμπιακού περιμένε περισσότερα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Παπαλουκά.

Λιν Γκριρ: Τα τρία φάουλ που έκανε, τον εμπόδισαν να βρει σταθερό ρυθμό στην επίθεση και δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το καλό του ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε και τα πρώτα τρίποντα στη σειρά. Στο τέλος, όμως, ξύπνησε, πήρε τις επιθέσεις, τα δύσκολα σουτ και έδειξε σημάδια ανάκαμψης που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη. Τελικός απολογισμός θετικός.

Μίλος Τεόντοσιτς: Από τα 3 λεπτά του πρώτου ματς, στα 32 του τρίτου, αφού η αποχώρηση του Παπαλουκά τον άφησε μόνο του στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Σέρβος έπαιξε πάρα πολύ έξυπνα. Δεν αναλώθηκε στην επίθεση, προσπαθώντας να σκοράρει και κοίταξε να μοιράσει σωστά την μπάλα και να δώσει ρυθμό. Άκουσε απόλυτα τις συμβουλές από το προπονητικό τιμ και ήταν καταλύτης στη νίκη του Ολυμπιακού. Το τρίποντο που έκανε το 63-64, ήταν κάτι παραπάνω από φιλί ζωής!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Ο Λιθουανός ήταν μεγάλος ηγέτης για τον Παναθηναϊκό με 17 πόντους, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα. Το τρίποντο από τα 9 μέτρα ήταν δείγμα της κλάσης του και του πνεύματος νικητή που έχει. Έχασε μια κρίσιμη βολή, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν εξαιρετικός και αντάξιος του συμβολαίου του!

Βασίλης Σπανούλης: Δεν φάνηκε, κόλλησε, εγκλωβίστηκε, δεν πήρε πολλές προσπάθειες και γενικά δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Έκανε ένα κακό ματς, μετά από δύο εξαιρετικά.

Στράτος Περπέρογλου: Έπαιξε ελάχιστα, χωρίς να ξέρουμε το λόγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Μάικ Μπατίστ: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και πλήγωσε για μια ακόμη φορά την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο η απόδοσή του έπεσε και έκανε κάποια φάουλ που έδωσαν στον Ολυμπιακό βολές και κατοχές. Τα 9 ριμπάουντ ο θετικός αριθμός του.

Αντώνης Φώτσης: Έβαλε δύο σημαντικά τρίποντα, αλλά ήταν κακός σε γενικές γραμμές και ο Ομπράντοβιτς έψαχνε να βρει λύση στο 4, ακόμη και στο πρόσωπο του Ντούσαν Σάκοτα. Βέβαια, πήρε και 8 ριμπάουντ.

Νίκος Χατζηβρέττας: Στα έξι λεπτά που αγωνίστηκε δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, για να αναφέρουμε, αλλά προσπάθησε στην άμυνα.

Ντρου Νίκολας: Μετά από δύο εξαιρετικά παιχνίδια έκανε ένα κακό και σε 27 λεπτά έμεινε στους 4 πόντους, ενώ έχασε και κρίσιμα σουτ. Η άμυνα του Ολυμπιακού τον αντιμετώπισε για πρώτη φορά τόσο καλά.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Τα όσα άκουγε από τον κόσμο του Ολυμπιακού εις βάρος του, τον οδήγησαν σε προσωπικές ενέργειες. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, αλλά στη συνέχεια, χάθηκε και άφησε τον πρώτο λόγο στον Γιασικεβίτσιους.

Νίκολα Πέκοβιτς: Για ένα ακόμη ματς έδειξε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Έβαλε 15 πόντους, πήρε επιθετικά ριμπάουντ, προκάλεσε πολλά προβλήματα στους ερυθρόλευκος και ο πονοκέφαλος για τον Γιαννάκη συνεχίστηκε.

Ντούσαν Σάκοτα: Έπαιξε για τρία λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.





































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ