EUROLEAGUE

Η μάχη της Ρώμης

Η μάχη της Ρώμης
Μπερτομέου

Συνέλευση με πολύ ενδιαφέρον στη Ρώμη για την μετεξέλιξη της Ευρωλίγκας. Όλα τα τελευταία νέα

Με αφορμή τον αριθμό των ισπανικών ομάδων, η ULEB (που διευθύνει ο Εντουάρτο Πορτέλα) κατέληξε σε μια πρόταση για ...ένα μπασκετικό τσάμπιονς-λιγκ, με συμμετοχή 30 ομάδων (22 από απευθείας και άλλες 8 από προκριματικά) και ταυτόχρονη επέκταση της διοργάνωσης σε χώρες, όπου μέχρι τώρα δεν υπήρχε εκπροσώπηση.
Ο Μπερτομέου και οι συνεργάτες του από την πλευρά τους, έχουν καταλήξει και στην δική τους τελική πρόταση, η οποία επιδέχεται ακόμη και την τελευταία στιγμή κάποιες τροποποιήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24, δεν παρεκκλίνει των εξαγγελιών που έγιναν πριν από ένα χρόνο. Συμπεριλαμβάνει δηλαδή τα μόνιμα εγγυημένα συμβόλαια (μάξιμουμ 13), συμμετοχή (οκτώ) ομάδων μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων, απευθείας πρόκριση για τον νικητή του Eurocup και ίσως άλλες δυο θέσεις, μέσω προκριματικών, που προστέθηκαν στο αρχικό σχέδιο, ώστε να υπάρχει και ένας συγκερασμός με την πρόταση Πορτέλα.

Επίσης, γίνεται λόγος για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα του πρωταθλητή, ή του φιναλίστ στον τελικό, ομάδας από τις λεγόμενες ισχυρές χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία) η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο γκρουπ με τα εγγυημένα συμβόλαια.

Η ψηφοφορία έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι άγνωστο ακόμη πως διαμορφώνονται οι τελικοί συσχετισμοί. Η πλειοψηφία των ομάδων έχει ταχθεί, εδώ και καιρό, υπέρ της πρότασης Μπερτομέου, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί υποστηρικτές του σχεδίου Πορτέλα.




TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ