EUROLEAGUE

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ εξετάζει το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στο Ισραήλ οι ξένοι παίκτες της, μέχρι και το παιχνίδι με τη Μονακό

Ο Οντέντ Κάτας
Ο Οντέντ Κάτας EUROKINISSI SPORTS - ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται στο Βελιγράδι την Βιλερμπάν και οι ιθύνοντες της ομάδας, υπό το φόβο νέας επίθεσης στο Ισραήλ από το Ιράν, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στους ξένους παίκτες να παραμείνουν στην σερβική πρωτεύουσα μέχρι και το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στο Μονακό.

Η EuroLeague κάνει πρεμιέρα απόψε (3/10) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται στο Βελιγράδι την Βιλερμπάν (22:00, Novasports 6, Match Center από το SPORT24). Όπως συνέβη και πέρυσι για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, η ομάδα του Οντέντ Κάτας θα δίνει τις εντός έδρας αναμετρήσεις της στη σερβική πρωτεύουσα εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

Έχουν περάσει μόλις δύο ημέρες από την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ και οι ιθύνοντες της ομάδας - φοβούμενοι νέα πιθανή επίθεση - αξιολογούν την κατάσταση και, σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, εξετάζουν το σενάριο να επιτρέψουν στους ξένους παίκτες να παραμείνουν στο Βελιγράδι.

Ο παίκτης που έχει επηρεαστεί περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί είναι ο Τζόρνταν Λόιντ, ωστόσο οι άνθρωποι της Μακάμπι μίλησαν μαζί του και τον καθησύχησαν, ενώ συνέστησαν σε όλους να "κάνουν υπομονή και να μην βιάζονται να εξάγουν πρόωρα συμπεράσματα".

Αν και η επιλογή να μην επιστρέψει ολόκληρη η αποστολή μαζί προφανώς δεν είναι η ιδανική, το γεγονός πως η Μακάμπι δεν έχει άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι και τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας κόντρα στη Μονακό στο Πριγκιπάτο, (οι αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων έχουν αναβληθεί) επιτρέπει στους ανθρώπους της ομάδας να σκέφτονται αυτό το σενάριο.

Σε αντίστοιχο δίλημμα είχαν βρεθεί και οι άνθρωποι της Χάποελ Τελ Αβίβ, οι οποίοι έδωσαν το δικαίωμα σε όσα μέλη της αποστολής το επιθυμούσαν, να μην επιστρέψουν στο Ισράηλ, κάτι που έκανε ο Στέφανος Δέδας και έξι παίκτες.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΙΣΡΑΗΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ