EUROLEAGUE

Η Μπαρτσελόνα φεύγει για τη Ρωσία, αλλά ο Αμπρίνες αντιδρά

Ο Άλεξ Αμπρίνες
Ο Άλεξ Αμπρίνες INTIME

Ο Άλεξ Αμπρίνες δεν πείστηκε από τις εγγυήσεις της Euroleague για την ασφαλή μετάβαση και διαμονή της Μπαρτσελόνα στη Ρωσία.

Το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα στην EuroLeague περιλαμβάνει δύο διαδοχικά παιχνίδια επί ρωσικού εδάφους. Αυτό της Παρασκευής (25/2, 18:00 Novasports 4HD, LIVE από το SPORT24) με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και το εξ αναβολής της Κυριακής (27/2, 17:00 Novasports 5HD, LIVE από το SPORT24) με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Ήταν λογικό οπότε τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και την εντολή στρατιωτικής επέμβασης από τον Πούτιν στις περιοχές που αναγνωρίστηκαν ως ανεξάρτητες λαϊκές δημοκρατίες να προκαλέσουν ανησυχία στους μπλαουγκράνα. Μάλιστα οι άνθρωποι του κλαμπ ζήτησαν διευκρινήσεις από τη διοργανώτρια αρχή για το αν και πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι σε μια τέτοια περίοδο.

Όπως μετέφεραν τοπικά μέσα, η απάντηση που έλαβαν ήταν πως δεν συντρέχει λόγος αναβολής είτε του ταξιδιού είτε των αγώνων που έχουν να δώσει και ότι τόσο η μετάβαση όσο και η επιστροφή στην Ισπανία είναι εξασφαλισμένες. Οι Καταλανοί φοβούνταν μήπως υπάρξει κίνδυνος εγκλωβισμού στη Ρωσία ή δεν επιτραπεί η είσοδος συγκεκριμένων παικτών, κυρίως των Αμερικανών.

Η λίγκα παρείχε εγγυήσεις και η πτήση στις 15:30 θα διεξαχθεί κανονικά. Βέβαια ο Άλεξ Αμπρίνες δεν πείστηκε ότι η μετάβαση σε ρωσικά εδάφη είναι το σοφότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Εξέφρασε μάλιστα δημοσίως την ανησυχία του, γράφοντας πως "δεν μου αρέσει πολύ που πρέπει να πάω σήμερα στη Ρωσία".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΖΕΝΙΤ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ