ΡΩΣΙΑ

Η Μπρίτνι Γκράινερ κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών

Η Μπρίτνι Γκράινερ στο κελί της
Η Μπρίτνι Γκράινερ στο κελί της EVGENIA NOVOZHENINA/POOL PHOTO VIA AP

Όπως αναμενόταν, η σούπερσταρ του WNBA, Μπρίτνι Γκράινερ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών καθώς κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ένοχη για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών κρίθηκε η Μπρίτνι Γκράινερ, με το ρωσικό δικαστήριο να την καταδικάζει σε κάθειρξη εννέα ετών, ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Γκράινερ συνελήφθη στις 17/2 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, με τις αρχές να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες (λάδι κάνναβης) σε φιαλίδια στις αποσκευές της.

Νωρίτερα την Πέμπτη (4/8) η Αμερικανίδα σούπερσταρ ζήτησε από τον δικαστή να μην της καταστρέψει τη ζωή, απολογήθηκε στην οικογένεια και στην ομάδα της και πλέον η τύχη της, το πότε θα αποφυλακιστεί για να επιστρέψει στις ΗΠΑ, βρίσκεται στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης που θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, η οποία ζητάει την ανταλλαγή της με καταδικασμένο για λαθρεμπόριο όπλων Ρώσο.

"Η Ρωσία λανθασμένα κρατάει την Μπρίτνι Γκράινερ φυλακισμένη. Είναι απαράδεκτο, καλώ τη Ρωσία να την αποδεσμεύσει άμεσα, ώστε να γυρίσει στη σύζυγό της, στους αγαπημένους της, στους φίλους και στις συμπαίκτριές της. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να την φέρουμε πίσω στο σπίτι το συντομότερο δυνατό" αναφέρει η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η Γκράινερ είχε αποδεχθεί την ενοχή της, αν και εξήγησε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να παραβιάσει τον νόμο, λέγοντας πως επρόκειτο για ένα ειλικρινές λάθος και τίποτα περισσότερο.

Η 31χρονη σέντερ είναι μέλος της ομάδας Φοίνιξ Μέρκιουρι, έπαιξε τη σεζόν 2013/14 στην Κίνα με τους Τσετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς και από το 2014 κι έπειτα αγωνίζεται και στη Ρωσία, με την φανέλα της Εκατέρινμπουργκ. Η Γκράινερ είναι οκτώ φορές All-Star και μία από τις κορυφαίες μπασκετμπολίστριες όλων των εποχών, με 17.7 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 2.8 μπλοκ ανά 30.9 λεπτά σε 254 αγώνες στο WNBA.

TAGS ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ