ΣΛΟΒΕΝΙΑ

"Η νύχτα του δράκου": Συγκίνηση στη μεγαλειώδη γιορτή για τον εμβληματικό Γκόραν Ντράγκιτς στη Λιουμπλιάνα

"Η νύχτα του δράκου": Συγκίνηση στη μεγαλειώδη γιορτή για τον εμβληματικό Γκόραν Ντράγκιτς στη Λιουμπλιάνα
PRINTSCREEN

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έγραψε τον επίλογο σε μια σπουδαία καριέρα, με το φιλικό που διεξήχθη προς τιμήν του στη Λιουμπλίανα. Η συγκινητικές στιγμές με τα παιδιά του στο φινάλε, τα δάκρυα στα μάτια, η μεγαλειώδης υποδοχή και οι παρουσιάσεις των δύο ομάδων.

Μια μεγάλη μπασκετική γιορτή εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου (24/8) στην Λιουμπλιάνα, με το φιλικό προς τιμήν του Γκόραν Ντράγκιτς να μαγνητίζει τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα του κόσμου, με τον εμβληματικό Σλοβένο να "σπάει" με δάκρυα στα μάτια, όταν ολόκληρο το γήπεδο άρχισε να φωνάζει το όνομά του στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο Ντράγκιτς γνώρισε την απόλυτη αποθέωση τόσο από όσους έδωσαν το "παρών" στη μεγάλη γιορτή, όσο και από τις δύο ομάδες πριν από το τζάμπολ του ματς, που είχε νικητή την ομάδα του τιμώμενου προσώπου με 108-86. Η αναμέτρηση δεν έφτασε στο τέλος της και πέρασε στην μπασκετική αιωνιότητα, όπως και ο θρυλικός Σλοβένος, με τον χρόνο να παγώνει στο συμβολικό 7.7" (σ.σ. όπου 7, ο αριθμός του στους Μαϊάμι Χιτ).

Ο "δράκος" ξέσπασε σε δάκρυα στην πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς, όταν η οικογένεια και τα παιδιά του πάτησαν στο παρκέ και έπαιξαν όλοι μαζί στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα.

Χειροκροτήθηκαν, φυσικά, και οι Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς που αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα και προσέφεραν θέαμα από τον μαγικό κόσμο του NBA και όμορφες στιγμές στον κόσμο.

Στο ημίχρονο του αγώνα, στήθηκε πάρτι στο κέντρο του γηπέδου, με άπαντες να ξεσηκώνονται και να απολαμβάνουν την χορευτική παράσταση με τα βεγγαλικά και τον διαγωνισμό καρφωμάτων.

Με το ματς να οδεύει στην τέταρτη περίοδο, μικροί φίλοι του μπάσκετ μπήκαν στο παρκέ και δοκίμασαν τις ικανότητές τους, με τους παίκτες των δύο ομάδων να βαθμολογούν τις προσπάθειές τους και να τους δωρίζουν μπάλες μικρού μεγέθους με τις υπογραφές τους. Μάλιστα, στήθηκε και μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, με τους πρώην και νυν σούπερ σταρ του μπάσκετ να βάζουν κάτω την μπάλα και να... αλλάζουν άθλημα για λίγα λεπτά.

Ο Ντράγκιτς αποχαιρέτησε τα παρκέ σε μια συγκινητική βραδιά, γράφοντας τον επίλογο σε μια σπουδαία καριέρα με 1.008 ματς και 13.448 πόντους, τους περισσότερους από κάθε Σλοβένο στην ιστορία, φορώντας και τις φανέλες των Φοίνιξ Σανς, Χιούστον Ρόκετς, Τορόντο Ράπτορς, Μπρούκλιν Νετς, Σικάγο Μπουλς και Μιλγουόκι Μπακς.

Αγωνίστηκε σε 90 παιχνίδια με την εθνική Σλοβενίας σημειώνοντας 1.095 πόντους, ως πρώτος στη λίστα τόσο των συμμετοχών, όσο και των σκόρερ.

Οι δύο ομάδες:
Team Gogi (Ντράγκιτς):
Γκόραν Ντράγκιτς
Στιβ Νας
Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς
Βλάτκο Τσάντσαρ
Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς
Νίκολα Βούτσεβιτς
Σάνι Μπετσίροβιτς
Αλεξάνταρ Τσάπιν
Νεμπόισα Γιοξίμοβιτς
Ντόμεν Λόρμπεκ
Κλέμεν Πρέπελιτς
Ζόραν Ντράγκιτς
Σάσα Πάυλοβιτς
Ματίας Σμόντις
Ζίγκα Ντίμετς
Πρίμοζ Μπρέζετς
Ράσο Νεστέροβιτς
Κρις Μπος*
Έραζεμ Λόρμπεκ
Team Luka (Ντόντσιτς)
Λούκα Ντόντσιτς
Νίκολα Γιόκιτς
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς
Ντέγιαν Μποντιρόγκα
Ντιρκ Νοβίτσκι*
Λουίς Σκόλα
Ρόμπιν Λόπεζ
Αλεξέι Νίκολιτς
Μάτιτς Ρέμπετς
Μπένο Ούντριχ
Γιάκα Μπλάζιτς
Έντο Μούριτς
Μπόστιαν Νάχμπαρ
Ούρος Σλόκαρ
Σάσα Ζάγκορατς
Μίχα Ζούπαν
Μπόμπαν Μαριάνοβιτς
Γκάσπερ Βίντμαρ
Μίροσλαβ Μπέριτς
Τζος Ρίτσαρντσον

*Δεν αγωνίστηκαν

TAGS ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ