ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του NBA που έδωσε διετές συμβόλαιο στον Εβάν Φουρνιέ και ο λόγος που ο Γάλλος προτίμησε τον Ολυμπιακό

Detroit Pistons' Evan Fournier plays Boston Celtics during the first half of an NBA basketball game, Monday, March 18, 2024, in Boston. (AP Photo/Michael Dwyer)
Detroit Pistons' Evan Fournier plays Boston Celtics during the first half of an NBA basketball game, Monday, March 18, 2024, in Boston. (AP Photo/Michael Dwyer) AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Πρόταση για συμβόλαιο έως το 2026 είχε από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς ο Εβάν Φουρνιέ.

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ήταν η μεγαλύτερη κίνηση του καλοκαιριού στη EuroLeague. Ο Εβάν Φουρνιέ είχε ανάγκη να νιώσει ξανά σημαντικός, όπως εξήγησε το SPORT24 στο σκεπτικό πίσω από την προτίμησή του στους Πειραιώτες και το βράδυ της Τετάρτης (4/9) η Equipe αποκάλυψε την πρόταση που απέρριψε ο Γάλλος για να γυρίσει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το κορυφαίο γαλλικό μέσο, ο 32χρονος περιφερειακός προσπέρασε πρόταση των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, ώστε να έχει και τον ρόλο του μέντορα στους νεαρούς Μπιλάλ Κουλιμπαλί - Άλεξ Σαρ. "Δεν τον ένοιαζε αυτός ο ρόλος, δεν ήθελε να παίξει σε ομάδα που θα χάνει. Ήθελε να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και να απολαύσει ξανά το μπάσκετ" αναφέρει η Equipe, στην οποία ο ίδιος δήλωσε πως "αποφάσισα να βρω ξανά την φλόγα μέσα μου".

Ενδιαφέρον για τον Φουρνιέ έδειξαν, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ακόμη και ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, όπως οι Μπακς. Χωρίς ωστόσο αυτό το φλερτ να προχωρήσει σε πρόταση συνεργασίας. "Η Παρί ήταν η δεύτερη επιλογή μου μετά από τον Ολυμπιακό. Είχα βαρεθεί, είχα ανάγκη από ανταγωνισμό. Δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό, θέλω να εγκατασταθώ κάπου και να μην μετακομίζω συνεχώς, ιδανικά να τελειώσω εκεί την καριέρα μου", πρόσθεσε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ NBA EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ