EUROLEAGUE

"Η πίεση αυξάνεται"

"Η πίεση αυξάνεται"
Μπετσίροβιτς

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς γράφει το προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα

Πλέον το μόνο που περιμένουμε και σκεφτόμαστε, είναι ο ημιτελικός της Παρασκευής. Όλοι μας χαρακτηρίζουν ως την ομάδα που παίζει στην έδρα της και αυτό της δίνει πλεονέκτημα, αλλά συγχρόνως υπάρχουν πολλά πράγματα που μας αποσύντονιζαν. Όλα αυτά όμως, μέχρι την Τετάρτη, που συγκεντρωθήκαμε στο ξενοδοχείο και απομονωθήκαμε από όλα.

Είμαι τυχερός, καθώς δεν έχω τόσες πολλές "ενοχλήσεις" όπως τα υπόλοιπα παιδιά κι αυτό γιατί δεν καταλαβαίνω την ελληνική γλώσσα και ούτε μπορώ να διαβάσω τι γράφεται στις εφημερίδες. Βέβαια, πρέπει να είσαι ηλίθιος για μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου. Η ένταση και η πίεση ανεβαίνει διαρκώς. Όλοι ψάχνουν να βρουν εισιτήρια. Ακόμη και στο δρόμο οι φίλαθλοι σε σταματούν και σου ζητούν εισιτήριο. Για αυτό και περίμενα πως και πως να πάμε στο ξενοδοχείο. Εκεί, μπορούμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και χαίρομαι για αυτό.

Φυσικά, αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι μας για φέτος με την Ταού. Κατά τη δική μου άποψη στους ημιτελικούς προτιμώ να αντιμετωπίζω ομάδες που δεν έχω συναντήσει στην κανονική περίοδο και τις οποίες έχουμε δει μόνο από την τηλεόραση. Έχω παρακολουθήσει κάποια από τα παιχνίδια της Ταού και έχω εντυπωσιαστεί. Και οι πέντε παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ παίζουν σε έντονους ρυθμούς. Με αυτή την εικόνα στο μυαλό μου και χωρίς να τους έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα, ξέρω ότι θα προετοιμαστούμε ακόμη πιο προσεκτικά, δίχως να γνωρίζουμε τι μας περιμένει ακριβώς. Αν είχαμε παίξει με μια ομάδα και την είχαμε νικήσει με 20 πόντους διαφορά, ίσως να σκεφτόμουν ότι το έργο μας στον ημιτελικό θα ήταν εύκολο. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η Ταού είναι πολύ καλή ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι σεβόμαστε πολύ την Ταού. Είναι μια μεγάλη ομάδα με βαθύ ρόστερ. Κανείς από την ομάδα δεν σκέφτεται την περυσινή ήττα και ειδικά εγώ από τη στιγμή που δεν ήμουν στην ομάδα, αλλά το ίδιο κάνουν και οι συμπαίκτες μου. Αυτή η παράμετρος απασχολεί περισσότερο τον Τύπο και τους φιλάθλους, παρά τους παίκτες και το προπονητικό τιμ. Θέλουμε να νικήσουμε στον φετινό ημιτελικό και όχι να σκεφτόμαστε τι έγινε πέρυσι. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Οπότε, επαναλαμβάνω, σέβομαι αυτή την ομάδα, καθώς είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να την αντιμετωπίσουμε.

Φυσικά, έχω παίξει στο παρελθόν εναντίον της Ταού, αλλά όταν ήμουν σε άλλες ομάδες, οπότε ξέρω κάποιους από τους παίκτες της και το πως παίζουν. Για να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι το βίντεο βοηθάει πολύ, ώστε να δεις πράγματα, αλλά το ματς της Παρασκευής είναι πολλά παραπάνω, από μια παρακολούθηση σε βίντεο. Στο παρκέ βλέπεις τη θέληση για τη νίκη, τις προσωπικές ικανότητες, την έμπνευση, αυτά που κάνουν τη διαφορά σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Το βίντεο σού λέει πολλά για την τακτική, αλλά πάνω στο παρκέ υπάρχουν στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά.







TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ