ΕΥΡΩΠΗ

Η Προμετέι διαλύθηκε λόγω νομικών προβλημάτων του ιδιοκτήτη της ομάδας

Ο Ολεκσαντρ Λίποβι
Ο Ολεκσαντρ Λίποβι ©BASKETBALLCL

Άσχημε νέα για την Προμετέι, αφού ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βολοντίμιρ Ντουμπίνσκι, ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της ομάδας λόγω των νομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Στις 26 Απριλιου 2023 η η Προμετέι πάλευε στα ημιτελικά του EuroCup με στόχο την EuroLeague, χάνοντας από την Τουρκ Τέλεκομ στον ημιτελικό με 76-74. Πριν από 5 μήνες, στις 12 Μαρτίου, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του EuroCup από την Μπουργκ. Σχεδόν 15 μήνες αργότερα, δεν υπάρχει πλέον στον μπασκετικό χάρτη.

Σε μία είδηση που αιφνιδίασε τον μπασκετικό κόσμο, ο Βολοντίμιρ Ντουμπίνσκι ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας της ομάδας μπάσκετ - όπως και των ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών του συλλόγου - λόγω νομικών προβλημάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωσή του για "πιέσεις από τις αστυνομικές αρχές".

Συγκεκριμένα, ο Ντουμπίνσκι κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο λόγω της πίεσης που δέχθηκε να αναφέρει ότι πλέον δεν έχει άλλη επιλογή.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία η Προμετέι συμμετείχε την τελευταία διετία στο πρωτάθλημα Λετονίας/Εσθονίας και στο EuroCup. Φέτος είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο ουκρανικό πρωτάθλημα, ωστόσο τελικά αυτό δεν θα γίνει, αφού η ομάδα διαλύθηκε.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ