ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ρεάλ έκανε επίσημη πρόταση στον Μπουρούση!

Η Ρεάλ έκανε επίσημη πρόταση στον Μπουρούση!
Μπουρουσης INTIME SPORTS

Πρόταση έκανε η Ρεάλ στον Μπουρούση, σε εξέλιξη το νέο ραντεβού με παρόντα τον παίκτη (vid)

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Κώστα Παπαδάκη, εκπρόσωπο του Γιάννη Μπουρούση, η νέα συνάντηση θα είναι καθοριστική για το κοινό (;) μέλλον του Μπουρούση και των ερυθρολεύκων. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ραντεβού δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά δεν υπήρχαν και αριθμητικά δεδομένα τουλάχιστον από την πλευρά του παίκτη. Μόνο ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν ανοίξει τα χαρτιά τους, προσφέροντας 1.2 εκατομμύρια ευρώ σε διετές συμβόλαιο, συν μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων.
Η συγκεκριμένη πρόταση είχε φανεί αρκετά χαμηλή στην πλευρά του Γιάννη Μπουρούση, παρά την επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο πρώτος του στόχος, να συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα, αλλά θέλει κάτι παραπάνω σε ποσό από τη διοίκηση της ομάδας, καθώς πιστεύει ότι με την απόδοση που είχε, έδειξε ότι αξίζει τα χρήματα που ζητάει. Από την πλευρά του Ολυμπιακού υπάρχει το ίδιο κλίμα και η θέληση να μην φύγει ο Μπουρούσης από τον Πειραιά. Ωστόσο, η νέα οικονομική πολιτική των αδελφών Αγγελόπουλων είχε ως αποτέλεσμα την πρόταση του 1.2 εκατομμυρίου και μένει να δούμε πόσο θα ανεβάσουν την προσφορά τους οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, αν και η συνολική πρόταση με τα μπόνους δεν κρίνεται σε καμία περίπτωση αμελητέα, ειδικότερα σε μια περιόδο όπου σε όλη την Ευρώπη πέφτουν τα κασέ.

Μέχρι την Τετάρτη, το εμπόδιο (πέρα από το χρηματικό κομμάτι) για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ήταν η πρόταση που έχει ο Μπουρούσης από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Όμως, αυτή θα αποκτήσει πραγματική ισχύ από την 1η Ιουλίου και μετά, όταν η ομάδα του ΝΒΑ θα μπορεί να κάνει επίσημες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις, παρουσιάζοντας εγγράφως το οριστικό ποσό που προτίθεται να δώσει στον Έλληνα σέντερ, αλλά και να ξεκαθαρίσει το ρόλο που μπορεί να του προσφέρει στο Σαν Αντόνιο.

Από το βράδυ της Τετάρτης, όμως, στα χέρια του Μπουρούση και του εκπροσώπου του, υπάρχει πλέον και επίσημη πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ετόρε Μεσίνα, που πήγε στην Μαδρίτη, είχε στη λίστα του τον παίκτη του Ολυμπιακού, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, αφού ο Ιταλός τεχνικός έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα σέντερ. Σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά με τον Ολυμπιακό και στη συνάντηση της Πέμπτης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μπουρούσης θα σκεφτεί σοβαρά την επιλογή της Ρεάλ.

Οι Αγγελόπουλοι, πάντως, έχουν ως πρώτο στόχο τους να κρατήσουν τον Μπουρούση στον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα έχουν αποφασίσει να χαμηλώσουν το ταβάνι της οικονομικής πολιτικής τους. Άλλωστε, το 1.2 εκατομμύριο που δίνουν στον Μπουρούση είναι τριπλασιασμός του συμβολαίου που είχε για τρία χρόνια, ενώ με το διετές συμβόλαιο που του προτείνουν, του δίνουν τη δυνατότητα σε δύο χρόνια και με ενδεχόμενη κατάκτηση τίτλων να ζητήσει ακόμη περισσότερα χρήματα (χώρια τα μπόνους που θα πάρει).

Ωστόσο, οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού θα κάνουν την καλύτερη δυνατή αναβάθμισή στην πρόταση που έκαναν πριν από μια εβδομάδα, με γνώμονα το καλό της ομάδας, την ικανοποίηση του παίκτη, αλλά και τη σωστή διαχείριση του δυναμικού της ομάδας. Άλλωστε, όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο για τον Ολυμπιακό, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ακόμη καλύτερη ομάδα, με έξυπνες κινήσεις, και με προτάσεις που δείχνουν σεβασμό προς τους παίκτες τους. Γι' αυτό και είναι λάθος να κρίνονται οι φετινές προτάσεις με παλιότερες κινήσεις, αποκτήσεις ή ανανεώσεις συμβολαίων.

Δείτε ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Μπουρούση














TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ