EUROLEAGUE

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέμεινε με τέσσερις πενταδάτους: Η επόμενη ημέρα, οι προτεραιότητες κι ο Μάριο Χεζόνια

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -  .  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - . (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η σεζόν ολοκληρώθηκε, η Ρεάλ χάνει παίκτες, ωστόσο στη Μαδρίτη έχουν έτοιμες κινήσεις και θα αναζητήσουν πινελιές για να δημιουργήσουν ξανά ρόστερ πρωταθλητισμού.

Η αποστολή της απέναντι στη Μούρθια ήταν εύκολη. Η σκούπα βγήκε και η Ρεάλ έκλεισε τη σεζόν 2023/24 με την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, ωστόσο το καλοκαίρι θα είναι μακρύ, καυτό και απαιτητικό για την ομάδα της Μαδρίτης που θα πρέπει να χτίσει το ρόστερ της σε νέες βάσεις.

Ο Τσους Ματέο είναι free agent, αλλά εκτός απροόπτου θα παραμείνει στη θέση του με νέο συμβόλαιο και θα είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα, ο βετεράνος Σέρχιο Ροντρίγκεθ θα αποχωρήσει με προορισμό την Τενερίφη για μία πιθανότατα τελευταία σεζόν. Ο Ρούντι Φερνάντεθ αποχώρησε από τη δράση, ο Φαμπιάν Κοζέρ είναι ελεύθερος και δεν θα επιστρέψει, ενώ ο Βενσάν Πουαριέ θα μετακομίσει στην Αναντολού Εφές. Ο Κάρλος Αλοθέν βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην έξοδο και η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια παραμένει ανοιχτή.

Ο Κροάτης κάνει ένα βήμα εμπρός και ένα πίσω, παραμένει στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα που του προσφέρει περισσότερα χρήματα, θέλει όμως να συνεχίσει στη Ρεάλ και πλέον μένει να δούμε πόσο ψηλά μπορούν να ανέβουν οι Μαδριλένοι πριν ο Super Mario πάρει την απόφασή του.

Αυτός που δεν πάει πουθενά, είναι ο Σέρχιο Γιουλ. Αλλά αυτός είναι μία... ξεχωριστή υπόθεση. Δεν έχει δείξει τάσεις σύνταξης, οπότε θα υπογράψει είτε μονοετές, είτε διετές 1+1 συμβόλαιο και θα συνεχίσει σε έναν συμπληρωματικό, ποιοτικό ρόλο.

Μ' αυτά και μ' αυτά, η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει μείνει με τέσσερις πενταδάτους. Τον Φακούντο Καμπάσο, τον Τζάναν Μούσα, τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε και τον Έντι Ταβάρες που έχει συμφωνήσει σε νέο πενταετές συμβόλαιο για να κλείσει την καριέρα του στη Μαδρίτη.

Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης ο ρολίστας Αλμπέρτο Αμπάλδε και ο τραυματίας Γκάμπριελ Ντεκ, που όμως έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και δεν θεωρείται παίκτης στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η Ρεάλ. Τουλάχιστον μέχρι να αποδείξει το αντίθετο.

Ο γκαρντ Ζέιβιερ Ρατάν-Μέις (πρώην της ΑΕΚ) θα μπει στο δυναμικό της Ρεάλ για να δώσει ποιοτικά λεπτά και από εκεί και πέρα οι διοικούντες το τμήμα θα προσπαθήσουν να βρουν έναν ακόμη γκαρντ που θα μπορεί να ταιριάξει με τους Καμπάσο - Μούσα και με τον Αντρές Φελίζ (26, 1μ.88, έπαιζε στη Μπανταλόνα) και μερικούς ακόμη για τη δεύτερη πεντάδα. Ο Ουσμάν Γκαρούμπα πιθανότατα θα επιστρέψει από το NBA, ο Σερτζ Ιμπάκα λέγεται πως θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και αν ο Χεζόνια μείνει, τότε οι Μαδριλένοι θα έχουν και την επόμενη περίοδο ομάδα πρωταθλητισμού.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ