ΕΣΑΚΕ

Η συνέντευξη παικτών και προπονητών

Η συνέντευξη παικτών και προπονητών
Προπονητές

Προπονητές κι αρχηγοί μίλησαν για το νέο πρωτάθλημα κι οι υπόλοιποι (ΣΕΠΚ, ΠΣΑΚ) για τα... προβλήματα

Ο μοναδικός απόντας ήταν ο Ηλίας Ζούρος, που βρίσκεται στο εξωτερικό για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πανελληνίου. Οι υπόλοιποι 13 προπονητές είχαν στη συνέχεια συνάντηση με τους διαιτητές, για να συζητήσουν θέματα κανονισμών και συμπεριφοράς.
"Είναι μια χρονιά με πολλά προβλήματα, αλλά δεν θέλουμε να τα βάλουμε κάτω από το χαλί. Θέλουμε η οικογένεια του μπάσκετ, ενωμένοι ως είναι, να τα ξεπεράσει. Η σημερινή ημέρα όμως δεν είναι για μας, αλλά για τις ομάδες" τόνισε ο πρόεδρος Βασίλης Οικονομίδης που ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί ερωτήσεις, θέλοντας να αποφύγει να απαντήσει στις φήμες που θέλουν την πρώτη αγωνιστική να παίρνει αναβολή.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα αιτήματα μας. Όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι δίκαια, αλλά κανείς δεν αλλάζει τίποτα. Οι παράγοντες, αντίθετα, βρίσκουν νέους τρόπους για να ξεγελούν τους παίκτες, που τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα εκβιασμών.

Έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό τα αιτήματα μας, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι κι ενωμένοι με τη βοήθεια των προπονητών μας, χωρίς οι κινητοποιήσεις να αποτελούν αυτοσκοπό. Καλούμε τους φορείς να τοποθετηθούν, ώστε να γίνει διάλογος".


Παράλληλα ο "Λάζος", εκπροσωπώντας τον ΠΣΑΚ, ευχήθηκε "συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μας στην Εθνική ομάδα, διότι παρότι δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, στέκονται δίπλα μας".



Μπολάτογλου: "Στηρίζουμε τον ΠΣΑΚ"

Το ίδιο αιχμηρός ήταν κι ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Θόδωρος Μπολάτογλου που πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για "καλή δύναμη στους προπονητές διότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από το πιο σκληρά της Ευρώπης", αναφέρθηκε στο υψηλό επιπεδο των Ελλήνων τεχνικών.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι οι 12 από τους 14 προπονητές (εξαιρέσεις οι Ομπράντοβιτς και Μάρκοβιτς) είναι Έλληνες. "Δεν τρέφουμε όμως αυταπάτες" συνέχισε ο Θόδωρος Μπολάτογλου, που αναφέρθηκε στα κοινά αιτήματα με τον ΠΣΑΚ τα οποία δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για την κατώτατη αποζημίωση στην Α1, για την απαγόρευση των μεταγραφών αν δεν εξοφλούνται οι υπάρχοντες παίκτες-προπονητές, αλλά και τον σωστό έλεγχο των ταυτοτήτων.

Ο ΣΕΠΚ συμπαραστέκεται στον ΠΣΑΚ καλώντας τους "προπονητές να βοηθήσουν τους παίκτες, διότι τα αιτήματα τους είναι κοινά". Ο Θόδωρος Μπολάτογλου έκλεισε λέγοντας:

"Εμείς οι προπονητές σκεφτόμαστε συγκεκριμένα κριτήρια, όπως είναι η σημασία των βασικών, κάτι που ισχύει κι εκτός παρκέ σε τομείς όπως οι συνθήκες εργασίας, αλλά κι η διαρκής δίψα για βελτίωση. Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί σαν ομάδα για να κάνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα καλύτερο".

Συμεωνίδης: "Έχουμε κι εμείς προβλήματα"

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, τόνισε ότι: "είναι η πρώτη φορά που είμαστε κι εμείς κοντά σε αυτή την εκδήλωση. Θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό πρωτάθλημα. Όσο για τη δική μας απόδοση; Ας κριθούμε στο τέλος... Έχουμε προβλήματα, καθώς 3-4 από τους τέσσερις καλύτερους διαιτητές δεν θα σφυρίξουν του χρόνου.

Για αυτό ζητάμε επιείκεια, διότι πρέπει να βοηθήσουμε τη διαιτησία που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή".



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Παναθηναϊκός

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να κατακτήσουμε όλα τα τρόπαια και φέτος και το γήπεδο μας να είναι γεμάτο σε κάθε ματς".

Δημήτρης Διαμαντίδης: "Δεν νιώθω κανένα επιπλέον βάρος που είμαι αρχηγός. Όπως είπε και ο κόουτς, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και πάλι όλα τα τρόπαια, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βλέπουμε γεμάτο το ΟΑΚΑ".

Ολυμπιακός

Παναγιώτης Γιαννάκης

: "Οι στόχοι μας φέτος είναι ξεκάθαροι. Δουλεύουμε σκληρά για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και με υπομονή και προσπάθεια θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ".


Θοδωρής Παπαλουκάς: "Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ενισχυθήκαμε και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Βέβαια, φέτος, θα πρέπει να κατακτήσουμε τίτλους. Αυτοί μας λείπουν. Δεν αρκεί μόνο να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ελπίζω να είναι η χρονιάς μας".


Μαρούσι

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Η χρονιά ξεκίνησε ήδη εντυπωσιακά. Τώρα καλούμαστε να χωρέσουμε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αλλά με σκληρή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σούλη Μαρκόπουλο, γιατί με τη δική του δουλειά η ομάδα διεκδίκηση την είσοδο της στην Ευρωλίγκα".

Κώστας Καϊμακόγλου
: "Καταφέραμε να μπούμε στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στη ιστορία μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να αντέξουμε στα δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια".


Άρης


Φώτης Κατσικάρης: "Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελλάδα και ειδικά στον Άρη, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και δυναμική. Η χρονική στιγμή της άφιξης μου δεν αφήνει χρονικό περιθώριο για μεγάλη βελτίωση, αλλά θα προσπαθήσουμε σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα".

Νίκος Χατζεβρέττας: "Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Σταδιακά, όμως, πιστεύω πως θα γίνουμε ο Άρης που όλοι θέλουμε".


Πανελλήνιος

Μανώλης Παπαμακάριος: "Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να μπούμε στην τετράδα".


Πανιώνιος

Νέναντ Μάρκοβιτς: "Η χρονιά είναι εντελώς διαφορετική φέτος. Η ομάδα μας είναι αρκετά νέα. Θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν και εγώ θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μπούμε στα πλέι οφ".


Ιβάν Ζορόσκι : "Οι στόχοι στον Πανιώνιο είναι πάντα υψηλοί. Και παρά το γεγονός ότι μείναμε μόνο δύο παίκτες από πέρσι στην ομάδα, ο στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι".


ΠΑΟΚ

Σούλης Μαρκόπουλος: "Ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να στοχεύουν ψηλά. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".


Δημήτρης Καλαϊτζίδης: "Να βρει η ομάδα την αξιοπιστία της και να επιστρέψει ο κόσμος κοντά της".


Κολοσσός Ρόδου

Γιάννης Σφαιρόπουλος: "Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά δεν ήταν πυροτέχνημα. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και θα δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε".


ΑΕΚ

Κώστας Φλεβαράκης: "Όπως όλοι ξέρετε έχουμε προβλήματα αλλά θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι όπως ακριβώς κάναμε και πέρσι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο".

Άκης Καλλινικίδης: "Μεγάλο σωματείο η ΑΕΚ. Νιώθουμε υποχρεωμένοι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, παρά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα".


Καβάλα

Κώστας Πιλαφίδης: "Η Καβάλα πρέπει να συνεχίσει όπως πέρσι και πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Στόχος μας είναι η παραμονή της ομάδας στην Α1".


Χριστόφορος Στεφανίδης: "Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου της Καβάλας".


Ολύμπια Λάρισας

Βαγγέλης Κουτσκοκέρας: "Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη. Θα δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω. Πλέον υπάρχει μια ομάδα στην πόλη και για αυτό θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας".


Γιάννης Παπαχρήστος: "Εύχομαι υγεία σε όλους. Πλέον έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην Λάρισα και οφείλουμε να το στηρίξουμε όλοι και ελπίζω για το καλύτερο".


Τρίκαλα

Βαγγέλης Αγγέλου: "Καλή δύναμη στους φορείς του ελληνικού μπάσκετ. Κυνηγάμε την παραμονή μας στην κατηγορία και φέτος και ζητούμε την συσπείρωση της κοινωνίας, προκειμένου να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο".


Νίκος Κατσαρές: "Να παλεύουμε σε κάθε ματς. Ελπίζω να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος".


Περιστέρι

Θανάσης Σκουρτόπουλος
: "Επιστρέψαμε στην Α1 και θέλω να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και τυπικά ο στόχος μας είναι να καθιερωθούμε".


Nίκος Παπανικολόπουλος: "Θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί".


Ηλυσιακός


Στέργιος Κουφός: "Για μας είναι ακόμη πιο όμορφα τα πράγματα! Προτεραιότητα μας είναι τα νέα παιδιά. Και ισότιμος με την παραμονή είναι ο στόχος να καθιερωθούν οι παίκτες μας στο πρωτάθλημα της Α1".


Σάκης Καρύδας: "Είμαστε μια νέα ομάδα. Στόχος μας -όπως και κάθε ομάδες που έρχεται από την Α2- είναι η παραμονή. Παράλληλα, όμως, θέλουμε να παίξουμε και καλό μπάσκετ".












































































TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ