ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Η θέση του Νάιτζελ Χέιζ για τις φωτογραφίες που έχουν κάνει έξαλλους τους Τούρκους: "Είμαι απλώς ένας τουρίστας"

Η θέση του Νάιτζελ Χέιζ για τις φωτογραφίες που έχουν κάνει έξαλλους τους Τούρκους: "Είμαι απλώς ένας τουρίστας"
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME

Την ώρα που οι Τούρκοι του ζητούν να αποχωρήσει από την χώρα, ο Νάιτζελ Χέιζ εξηγεί με δημοσίευσή του στο Instagram πως είναι απλώς ένας τουρίστας.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης (26/9) ο Νάιτζελ Χέιζ στον λογαριασμό του στο Instagram από την επίσκεψή του στο Γερεβάν, έχουν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία.

Το story στο οποίο ο Αμερικανός φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε μιλούσε για τους "ενορχηστρωτές της γενοκτονίας" των Αρμενίων κατέβηκε, ωστόσο ο Χέιζ δέχεται ήδη καταιγισμό μηνυμάτων από Τούρκους που του ζητούν να αποχωρήσει από την χώρα.

"Σας ακούω, όμως εγώ πήγα απλώς να δω το μουσείο. Δεν γνωρίζω αρκετά για να ξεκινήσω το κήρυγμα. Μου είπατε ήδη ότι παίζω μπάσκετ στην Τουρκία, οπότε δεν πρόκειται να πω κάτι ασεβές. Είμαι απλώς ένας τουρίστας με έναν κάμεραμαν. Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να είμαι αμερόληπτος" έγραψε ο Αμερικανός σε δημοσίευσή του στο Instagram.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αμέσως μετά, ο Χέιζ έγραψε και αναλυτικότερο κείμενο σε story:

"Μετά από την ανάρτησή μου, διαπίστωσα ότι το θέμα που κοινοποίησα σχετικά με την Αρμενία και την Τουρκία ήταν πολύ ευαίσθητο. Όσο κι αν προσπαθώ να μάθω, δεν ξέρω τα πάντα. Λόγω της εκτίμησης και του σεβασμού για όσα μου έχει προσφέρει η Τουρκία, προσωπικά και επαγγελματικά, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν σκόπευα να προκαλέσω σκόπιμη ή υπονοούμενη ασέβεια προς την Τουρκία, την ιστορία ή τους πολίτες της.

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά και μου έχουν μιλήσει γι' αυτό το θέμα, ξέρουν ότι αυτά που λέω είναι ειλικρινή. Δεν είμαι Τούρκος, οπότε δεν κατάλαβα τη βαρύτητα που φέρει αυτό το θέμα για όσους είναι Τούρκοι. Ελπίζω αυτό να εξαλείψει τυχόν παρανοήσεις ή παρερμηνείες σχετικά με τα λόγια, τις πράξεις μου και κυρίως τον χαρακτήρα μου. Θα ήθελα να ενημερώσω όσους πληγώθηκαν από αυτή την κατάσταση ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ