EUROLEAGUE

Η Τσιμπόνα και ο στόχος του αήττητου

Η Τσιμπόνα και ο στόχος του αήττητου
Γιαννακης INTIME SPORTS

Τι δήλωσαν Γιαννάκης-παίκτες για την Τσιμπόνα (21.00-NOVA1). Εκτός ο Βασιλόπουλος (vid)

Αν κολλήσεις στο προηγούμενο ματς, χάθηκες. Σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Έτσι και ο Ολυμπιακός ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Μεταφορικά, γιατί ακολουθεί ένα επίσης δύσκολο πρόγραμμα το οποίο κορυφώνεται στις 20 και τις 27 Φεβρουαρίου όπου οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα, και κυριολεκτικά επειδή την Τετάρτη (21:00, Novasports) υποδέχεται την Τσιμπόνα.
Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες, ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά άλλη μια, για να παραμείνει αήττητος και να βρεθεί ακόμη πιο κοντά όχι μόνο στην πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και στην πρώτη θέση του ομίλου του. Μιλώντας, για την αναμέτρηση με τους Κροάτες, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: « Έχουμε ήδη κάνει δύο βήματα για την πρόκριση στα προημιτελικά και θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη για να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας. Η Τσιμπόνα είναι μία ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της και τη δική της αγωνιστική φιλοσοφία. Παλεύουν σε κάθε ματς, ακόμη και όταν είναι αουτσάιντερ, σεβόμενοι τη μεγάλη παράδοση του συλλόγου. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Αν το κάνουμε αυτό, θα πάρουμε τη νίκη».

Χωρίς Βασιλόπουλο

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τέθηκε εκτός … μάχης από το παιχνίδι με την Τσιμπόνα και ίσως και την Καβάλα. Ο διεθνής φόργουορντ υπέστη διάστρεμμα στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια της προπόνησης και δε θα είναι στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα αποφασίσει το μεσημέρι της Τετάρτης για το ποιοι δυο παίκτες θα μείνουν εκτός δωδεκάδας.

Πεν: «Έχουμε σπουδαίους φιλάθλους»

Στην ανοιχτή προπόνηση προς τα ΜΜΕ που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο ΣΕΦ, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν όλοι σύμφωνοι στο εξής: η έχει ομάδα κάνει σημαντικά βήματα στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν πρέπει να σταματήσει εδώ, αφού ακόμη δεν έχει πετύχει το στόχο της. Ο Σκούνι Πεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τονίζοντας: « Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρωτίστως πρέπει να κερδίσουμε για να καταφέρουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Δεν περιμένω η Τσιμπόνα να παίξει σπουδαία, αλλά σίγουρα θα παίξει καλά. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε γιατί αν βρει ρυθμό στον αγώνα και ξεκινήσει να ευστοχεί στα σουτ, δύσκολα σταματιέται. Αν οι Κροάτες μας κερδίσουν, θα είναι γι' αυτούς η νίκη της χρονιάς».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός αναφέρθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού με τα καλύτερα λόγια: « Έχουμε σπουδαίους φιλάθλους. Θέλουμε να μας υποστηρίζουν για να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, αναφορικά με τους στόχους της φετινής σεζόν. Ο κόσμος θέλει πρωταθλήματα και αν συνεχίσει να μας υποστηρίζει, ιδιαίτερα στο ΣΕΦ, μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο». Τέλος, για τον εαυτό του, είπε: « Ο ρόλος μου είναι διαφορετικός πλέον στην ομάδα και τον έχω καταλάβει. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στις επιτυχίες. Δεν με ενδιαφέρει αν θα βάζω 0 ή 20 πόντους, ούτε αν θα αγωνίζομαι 5 ή 20 λεπτά».

Δείτε τις δηλώσεις του Πεν



Παπανικολάου: «Ανεβαίνει η ψυχολογία μας με τον κόσμο»

Δηλώσεις έκανε και ο Κώστας Παπανικολάου: « Καταρχήν θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας, αυτό είναι το πιο σημαντικό στην φάση της Ευρωλίγκα που βρισκόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό γιατί μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία, νικήσαμε την Χίμκι στο ΣΕΦ και θα ήταν κρίμα να δώσουμε μια κλωτσιά και να ρίξουμε... το γάλα που έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής. Η νίκη κόντρα στην Τσιμπόνα είναι πολύ σημαντική».

Για την απόδοση αλλά και για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού σχολίασε: « Σίγουρα υπάρχει μια πολύ δύσκολη συνέχεια και πρέπει να διατηρήσουμε τον ρυθμό που έχουμε σαν ομάδα. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια, έχουμε καταρχάς τον τελικό του Κυπέλλου που αποτελεί πρόκληση για εμάς, αλλά και σημαντικά ματς ενόψει Ευρωλίγκα. Έχουμε κάνει μέχρι στιγμής τα δύο πρώτα βήματα για να φτάσουμε στο Final-4 και τώρα πρέπει να κάνουμε το τρίτο με αντίπαλο την Τσιμπόνα στην έδρα μας. Μια νίκη επί της Τσιμπόνα θα έκανε πολύ καλό στην ψυχολογία μας και γενικά θα βοηθούσε την ομάδα να βρεί και πάλι ρυθμό».

O Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας: « Όταν βλέπεις τον κόσμο να έρχεται στο ΣΕΦ και να γεμίζει το γήπεδο, περισσότερο από τις άλλες φορές, να σε στηρίζει και να τραγουδάει, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια, σίγουρα ανεβαίνει η ψυχολογία όλων των παικτών αλλά και των προπονητών. Με τέτοια ατμόσφαιρα αποκτούμε παράλληλα περισσότερη όρεξη για δουλειά. Όταν βλέπεις τον κόσμο να έρχεται δίπλα σου και να σε στηρίζει, αυτό σημαίνει πως κάτι καλό έχεις κάνει. Σου δίνει κίνητρο για να δουλέψεις».

Δείτε τις δηλώσεις του Παπανικολάου




























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ