ABA LEAGUE

Η Τσιμπόνα θα έχει δύο προπονητές τη σεζόν 2024/25

Η Τσιμπόνα θα έχει δύο προπονητές τη σεζόν 2024/25
CIBONA/IVAN SANTRO/ABA LEAGUE

Με διαφορετικό προπονητή θα αγωνίζεται η Τσιμπόνα στην Κροατία και με διαφορετικό στην ABA League. Δείτε για ποιο λόγο θα πορευτεί με δύο τεχνικούς.

Σε μία αν μη τι άλλο πρωτοποριακή κίνηση θα προχωρήσει η Τσιμπόνα τη σεζόν 2024/25 δίνοντας τα ηνία της ομάδας σε δύο προπονητές, λόγω μιας περίεργης συνθήκης που έχει δημιουργηθεί στον σύλλογο. Ο ένας θα είναι ο Μπάρισα Κράσιτς, ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα όταν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Κροατίας και ο άλλος ο Κρις Τόμας, που θα έχει τα ηνία της ομάδας στην ABA League.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η συνθήκη; Η Τσιμπόνα είχε φτάσει στα όρια του αφανισμού πριν από μερικούς μήνες, όμως, απέφυγε τα χειρότερα, χάρη σε ένα επενδυτικό γκρουπ που βοήθησε για να καλυφθεί το χρέος των 600.000 ευρώ που υπήρχε. Το εν λόγω επενδυτικό γκρουπ επέμενε, λοιπόν, για την πρόσληψη του προπονητή Κρις Τόμας, καλύπτοντας, μάλιστα, τον μισθό του.

Αυτός, ωστόσο, δεν έχει δικαίωμα να δουλέψει ως head coach στο πρωτάθλημα της Κροατίας, αφού εκεί οι μη γηγενείς προπονητές που μπορούν να εργαστούν θα πρέπει να έχουν κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο στην καριέρα τους. Ο 44χρονος Κρις Τόμας δεν πληροί τις προϋποθέσεις της λίγκας, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τροπαίου, έχοντας εργαστεί ως ασίσταντ κόουτς στην Εθνική Σλοβενίας, αλλά και σε ομάδες στη Σλοβενία, το Πουέρτο Ρίκο και τη Μαλαισία.

Ως εκ τούτου, εκείνος θα βρίσεται στον πάγκο της Τσιμπόνα μόνο στα ματς της Αδριατικής Λίγκας και ο Μπάρισα Κράσιτς -ο οποίος είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα του Πανελληνίου τη σεζόν 2004/05- θα οδηγεί την ομάδα στις εγχώριες υποχρεώσεις της.

TAGS ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ