EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ έχει το πλήρες πακέτο!

Η ΤΣΣΚΑ έχει το πλήρες πακέτο!

Ο Βλάντιμιρ Μιτσόφ τα κάνει όλα... αστραφτερά. Διαβάστε (ή ακούστε τον) να μιλά για τα στοιχεία που κάνουν ακτύπητη τη φετινή ΤΣΣΚΑ (video)!

Υπάρχουν παίκτες που λειτουργούν καλύτερα ως starters και άλλοι που θέλουν λίγο χρόνο στον πάγκο για να "διαβάσουν" το παιχνίδι, πριν μπουν και το... τακτοποιήσουν. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Βλάντιμιρ Μιτσόφ "ο πολυτελής έκτος παίκτης της ΤΣΣΚΑ", όπως ενημερώνει ο εκφωνητής του Weekly Show της Euroleague.

Ο Σέρβος γκαρντ διανύει το δεύτερο χρόνο της συνεργασίας τους με τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, στα play offs της Euroleague και αυτή είναι η τέταρτη σεζόν του στη διοργάνωση. Η πρώτη υπό τις οδηγίες του Έτορε Μεσίνα " ο οποίος μου τηλεφώνησε, όταν επέστρεψε στη Μόσχα και μου είπε αυτά που ήθελε από εμένα. Δηλαδή, να ξεκινώ από τον πάγκο και να μπαίνω για να δώσω ενέργεια. Ξέρει πως μπορώ να κάνω πολλά πράγματα", ενημέρωσε πριν εξηγήσει ότι " στην ομάδα μας υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπαίνουν στο παρκέ και μετά 6-7 λεπτά, φορτώνονται με φάουλ και βγαίνουν εκτός ρυθμού. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Στο τέλος της ημέρας, νιώθεις χρήσιμος όταν η ομάδα σου νικά".

Τι είναι η φετινή ΤΣΣΚΑ; " Έχουμε αρκετούς εκπληκτικούς παίκτες, αλλά έχουμε και πολλούς άλλους που μπορούν να κάνουν όλα τα μικρά πράγματα, όπως είναι οι Χάινς και Χριάπα. Δεν μετρούν μόνο οι πόντοι. Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε πως το ίδιο σημαντικά είναι και τα πράγματα που δεν μπορεί να δει κάποιος στο στατιστικό. Μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους οι παίκτες".

Πώς θα υλοποιήσει η παρέα του το στόχο της κατάκτησης της Euroleague; "Είμαστε ένα παραπάνω χρόνο όλοι μαζί, έχουμε καλές, ταλαντούχες μονάδες, αλλά και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Νομίζω πως αυτό είναι το πλεονέκτημα μας έναντι των άλλων ομάδων".

"Η ντρίμπλα είναι κάτι που πρέπει να μαθαίνουν όλοι"

Είναι από αυτούς που χαρακτηρίζονται "team oriented", σε απλά ελληνικά δηλαδή, είναι παίκτης που δεν σκέφτεται τον εαυτό του πρώτα, αλλά το καλό της ομάδας και δρα αναλόγως. " Όλες οι ομάδες πια παίζουν με κάποιον που μπορεί να κάνει drive και να βγάλει την μπάλα στην περιφέρεια. Αν είσαι εκεί, η μπάλα θα έλθει στα χέρια σου και μετά ή θα σουτάρεις ή αν ο αντίπαλος αμυντικός είναι κολλημένος επάνω σου, θα βρεις τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη δουλειά. Νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μου".

Αυτό, το να μπορεί να φανεί χρήσιμος υπό τις όποιες συνθήκες, είναι κάτι που δουλεύει από μικρός. " Όταν ξεκινάμε το μπάσκετ, δεν ξέρουμε αν θα αναπτυχθούμε τόσο ώστε να γίνουμε πάουερ φόργουορντ ή σέντερ ή θα... φτάσουμε μέχρι ένα σημείο και θα γίνουμε γκαρντ. Οπότε το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να μαθαίνουμε όλοι, είναι η ντρίμπλα. Ποτέ δεν εξαρτυόμουν απόλυτα από το σουτ μου. Συνήθιζα να φτάνω συχνά έως το λέι απ. Ώσπου ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά και είχα απέναντι μου ψηλούς και δυνατούς τύπους που μου έκοβαν... τη φόρα. Τότε ήταν που άρχισα να σουτάρω".

"Είδωλο ο Μποντιρόγκα"

Ο παίκτης που μελετούσε και αποτέλεσε... πηγή έμπνευσης " ήταν ο Μποντιρόγκα. Είναι το Νο1! Δεν είμαι ιδιαίτερα γρήγορος, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ο πιο γρήγορος παίκτης εκεί έξω, οπότε πρέπει να χρησιμοποιώ το μυαλό μου. Να διαβάζω την αντίπαλη άμυνα και να κινούμαι αναλόγως. Δεν εξαρτώνται όλα από την ταχύτητα, έτσι; Προσπαθώ λοιπόν, να γίνω σαν και αυτόν -γιατί να γίνεις αυτός είναι αδύνατο".

Το γούρι που... λάμπει

Πριν κάθε ματς, ο Μιτσόφ συνηθίζει να ακολουθεί μια συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Τι κάνει; " Καθαρίζω το διαμέρισμα μου! Το είχα κάνει μια φορά πέρυσι και είχα παίξει εξαιρετικά και πλέον είναι συνήθεια. Η σύζυγος μου είναι ευτυχισμένη που έχουμε δυο ματς την εβδομάδα, γιατί το σπίτι μας λάμπει! Είναι πάντα καθαρό".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ