EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ θέλει Φάιναλ Φορ -μετά θα δει!

Η ΤΣΣΚΑ θέλει Φάιναλ Φορ -μετά θα δει!

Ο Έτορε Μεσίνα διευκρίνισε τι είναι επιτυχία και τι αποτυχία (π.χ. σε αυτή τη λίστα δεν μπαίνει η ήττα στον τελικό της Euroleague), αποκάλυψε το δικό του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τι θέλει η ΤΣΣΚΑ.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν η ομάδα που έβαλε... τελεία στο σερί της Ρεάλ (σε όλες τις διοργανώσεις), που είχε φτάσει το 31-0 και ο ραδιοφωνικός σταθμός "Cope" της Ισπανίας κάλεσε τον Έτορε Μεσίνα να μιλήσει για αυτό το απόγευμα, αλλά και τη Euroleague -γενικότερα. Διαβάστε τι είχε να αποκαλύψει ο Ιταλός, στην εκπομπή "Showtime".

Τον ρώτησαν αν συμφωνεί με την άποψη που θέλει τη Ρεάλ να είναι το φαβορί της φετινής Euroleague. "Πιστεύω πως ναι, είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Και ναι, ξέρω πως αν πω "ναι" είναι σαν να προσθέτω βάρος στην πλάτη της ομάδας. Αν πω "όχι" θα είναι ψέματα. Προτιμώ λοιπόν, να είμαι ειλικρινής (γελάει)".

Σε ό,τι αφορά το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, οπότε η "ομάδα του στρατού" πανηγύρισε το 85-71 επί της "βασίλισσας"; "Α ργά ή γρήγορα, κάποια ομάδα θα νικούσε τη Ρεάλ. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα στη Μαδρίτη. Η δική μας επιτυχία ενδεχομένως και να φάνηκε χρήσιμη στη Ρεάλ, διότι όταν νικάς, νικάς, νικάς δεν είσαι σε θέση να δεις τις μικρές λεπτομέρειες και να τις τακτοποιήσεις. Ήταν σαν αφύπνιση και για εκείνους και για εμάς. Παρά τους τραυματισμούς, καταφέραμε να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Δεν πιστεύω ότι διδάξαμε κάτι σε κάποιον".

Ο Όντομ και ο ορισμός της επιτυχίας

Σε ερώτηση για την προσθήκη του Λαμάρ Όντομ, στο ρόστερ της Λαμποράλ Κούτσα, είπε ότι " από τεχνικής απόψεως, είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση. Αυτή η απόφαση δεν αφορούσε μόνο τα αθλητικά κριτήρια. Ήταν μείγμα αθλητικών λόγων, μάρκετινγκ και γενικότερου ενθουσιασμού που δημιουργεί η άφιξη ενός τέτοιου ονόματος στην πόλη. Είναι απόφαση που δεν παίρνει μόνο ο κόουτς. Το δίχως άλλο, θα άρεσε περισσότερο να έχουμε έναν τέτοιο αθλητή από την αρχή της σεζόν. Το κατά πόσο θα φανεί καλό ή κακό για τη Euroleague, είναι κάτι που μένει να το δούμε".

Ομολόγησε (ή καλύτερα θύμισε) ότι ο κύριος στόχος της ΤΣΣΚΑ είναι να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ "και δουλεύουμε σαν τρελοί για να τα καταφέρουμε. Είμαστε ο οργανισμός που έχει παίξει σε 10 Φάιναλ Φορ, τα έντεκα τελευταία χρόνια. Και όχι, δεν πιστεύω ότι είναι αποτυχία να χάνεις στον τελικό. Για εμένα, είναι επιτυχία και μόνη της η πρόκριση στην τελική διαδικασία".

Το αμάρτημα της επιπολαιότητας

Τον ρώτησαν για τον αποκλεισμό της ομάδας του, από τους ημιτελικούς του ρωσικού κυπέλλου. Παραδέχθηκε πως " διαπράξαμε το αμάρτημα της επιπολαιότητας. Ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα, όπως συμβαίνει κάθε φορά που δεν δείχνεις σεβασμό. Ήμασταν χαλαροί. Το δεδομένο ωστόσο, είναι πως φέτος η ομάδα είναι πιο πλήρης, με παίκτες όπως ο Φριντζόν και ο Χάινς και ότι δεν βοηθά να σκεφτόμαστε πολύ τι έγινε πέρυσι, πολύ περισσότερο τι έγινε στο Λονδίνο σε συνδυασμό με το τι είχε προηγηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Αρκετά υποφέραμε. Τώρα, έχουμε την ομάδα που θέλουμε και είμαι χαρούμενος. Έχουμε βάθος στον πάγκο και την πολυτέλεια να αφήνουμε κάποιον ξένο να ξεκουράζεται κάθε Κυριακή". Ο στόχος της ΤΣΣΚΑ είναι " να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, γιατί το σύστημα είναι πια διαφορετικό και όλα συμβαίνουν σε δυο εβδομάδες".

Τι συμβαίνει με τον Χριάπα; "Είναι ο παίκτες που βοηθά τους πάντες να νιώθουν πιο άνετα, όταν βρίσκεται στο παρκέ. Είναι ο αρχηγός μας και πάντα προσφέρει πόντους, ασίστ, ριμπάουντ, αλλά και στην άμυνα. Δεν πιστεύω ότι σκέφτηκε ποτέ να παίξει κάπου αλλού. Θεωρώ ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ