ΜΠΑΣΚΕΤ

Ίδιο έργο ή τελικός γιορτή;

Ίδιο έργο ή τελικός γιορτή;
τελικός 2008 INTIME SPORTS

Η πρόταση της ΕΟΕ και οι σκέψεις της ΕΟΚ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ, μεταξύ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

Ίδιο ζευγάρι, ίδιο γήπεδο (το κλειστό του Ελληνικού) και ίδιες συνθήκες; Αυτό είναι ένα ερωτηματικό, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν η διοργανώτρια ομοσπονδία αλλά και οι δυο μεγάλοι σύλλογοι.
Πέρσι και πρόπερσι γίναμε μάρτυρες μιας από τις πιο αστείες και συνάμα δυσφημιστικές (για το άθλημα, το κύρος των δυο ομάδων) εικόνες που μπορούσαμε να φανταστούμε. Ένα κλειστό 12.000 θεατών, σχεδόν άδειο, με στριμωγμένους στα πέταλα 600 φανατικούς, που για να φτάσουν στο Ελληνικό, έπρεπε να οργανωθεί ολόκληρη πολεμική επιχείρηση από την αστυνομία.

Προς το παρόν, η ΕΟΚ δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει σκεπτικό, σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια, αν και πρόσφατα, τουλάχιστον, φιλολογικά συζητήθηκε να εφαρμοστεί το μοντέλο της ομοσπονδίας βόλεϊ, που πέρσι (μετά τα θλιβερά επεισόδια στην Πάτρα) πήρε μια ρηξικέλευθη απόφαση.

Διέθεσε εισιτήρια μόνο σε σχολεία (και αυστηρά επιλεγμένα), με αποτέλεσμα ο πολύ μεγάλος τελικός που έγινε στο κλειστό του Τροκαντερό, να εξελιχθεί σε διαφήμιση για το σπορ και φυσικά να το απολαύσουν νικητές και ηττημένοι.

Στο χέρι της ομοσπονδίας

Η αλήθεια είναι ότι στο μπάσκετ κάτι τέτοιο, δεν είναι τόσο εύκολο. Παρόλα αυτά, αν υπάρξει συνενόηση (και κυρίως συνεργασία)ανάμεσα στις δυο ομάδες ,τότε, σε πείσμα των φανατικών, το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα δεδομένα δεν είναι απίθανο.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην συνάντηση που θα έχουν σε λίγες μέρες (για την προετοιμασία του Κυπέλλου) οι εμπλεκόμενες πλευρές. Η ομοσπονδία, πάντως, δεν έχει να χάσει τίποτε αν υποβάλλει την πρόταση. Μια πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Σε περίπτωση που συναντήσει αρνητική διάθεση από τους φιναλίστ... βγαίνει και από πάνω.

Άλλωστε το χειρότερο, που έχει να γίνει είναι να επαναληφθεί ό,τι τα τελευταία δυο χρόνια. Ο τελικός ανάμεσα σε δυο εκ των κορυφαίων (και πιο πλούσιων) ομάδων της Ευρώπης να γίνει προνόμιο ολίγων φανατικών και μερικών προσκεκλημένων...

Η έκτη φορά

Κατα τ' άλλα, ΠΑΟ και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν για έκτη φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (οι "πράσινοι" προηγούνται με 5-0) για ένα τρόπαιο, που ο Παναθηναϊκός το έχει κατακτήσει 12 φορές (οι πέντε συνεχόμενες τα τελευταία χρόνια) κι ο Ολυμπιακός 7 (το τελευταίο του τρόπαιο το 2002).

Αντίπαλοι, στο Ελληνικό θα βρεθούν ορισμένοι από τους καλύτερους (και ακριβοπληρωμένους) μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη. Το ότι το ματς θα είναι μεγάλο, δεν χωράει αμφιβολία. Το αν θα μείνει στην ιστορία, εξαρτάται και από εκείνους που καλούνται να το διοργανώσουν...





















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ