ΑΡΗΣ

Ηλιάδης: "Πάμε να τελειώνουμε"

Ηλιάδης: "Πάμε να τελειώνουμε"
Ηλιάδης

"Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη στο ΣΕΦ", είπε στο SPORT 24 ο Σάββας Ηλιάδης

Ο γκαρντ του Άρη έδειξε χθες, ότι συνήλθε και με το παραπάνω μάλιστα από τον τραυματισμό του και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της δεύτερης και πολυπόθητης νίκης επί του Ολυμπιακού. Δεν ήταν μόνο οι 15 πόντοι που είχε ο Ηλιάδης σε κάτι παραπάνω από 21΄ που αγωνίστηκε αλλά ήταν ακόμα η άμυνά του, οι 3 ασίστ του, τα 3 του κλεψίματα αλλά και το 1 αμυντικό του ριμπάουντ χωρίς να υποπέσει σε λάθος.
Σήμερα μία μέρα μετά την χθεσινή του εμφάνιση και νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού φρόντισε να απολαύσει το πρωινό του έχοντας στο μυαλό του το πώς θα έρθει και η τρίτη στην σειρά το απόγευμα της Τετάρτης στο ΣΕΦ. Μία νίκη που θα ισοδυναμεί με πρόκριση στους τελικούς που είναι και το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας εκτός από την πρόωρη έξοδο στην Ευρωλίγκα και για του χρόνου.

"Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο, όπως φάνηκε από την αρχή θέλαμε πάρα πολύ και το κερδίσαμε δίκαια κάνοντας το 2-1 στη σειρά", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ηλιάδη που για το αγωνιστικό κομμάτι είπε: "Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε πιεστική άμυνα και αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό σε πολλά λάθη που μας επέτρεψαν να φθάσουμε σε εύκολα καλάθια και να βάλουμε τις βάσεις για τη νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την διαφορά ενώ στα κρίσιμα σημεία όταν ο Ολυμπιακός την μείωσε, δείξαμε χαρακτήρα και με όπλο την άμυνά μας πήραμε το παιχνίδι που τόσο θέλαμε".

"Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κόσμος"
Όσο για την μεταμόρφωση του Άρη σε σχέση με τρεις μέρες πριν στο ΣΕΦ; "Στο ΣΕΦ μπήκαμε πάρα πολύ νωθροί και δείχναμε σαν να μην πιστεύαμε ότι θα πάρουμε το παιχνίδι και αυτό μας στοίχισε. Τη φορά αυτή μπήκαμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόσμος με την συμπαράστασή του".

Για το αν το αυθημερόν ταξίδι στην Αθήνα της περασμένης Πέμπτης λόγω μη εύρεσης ξενοδοχείου, είχε επηρεάσει τον Άρη στην εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς ο Ηλιάδης το αρνήθηκε λέγοντας: "Δεν πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο. Ήταν μία συγκυρία. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και για αυτό χάσαμε".

Σχετικά με την συμβολή της ατμόσφαιρας στις κερκίδες του Αλεξανδρείου από τους φιλάθλους του Άρη στο χθεσινό 81-71 και κατ΄ επέκταση το 2-1 στην ημιτελική σειρά επί του Ολυμπιακού ο Ηλιάδης τόνισε: "Το ότι έγινε την Πέμπτη στο ΣΕΦ και οι φίλαθλοί μας το είδαν στην τηλεόραση τους πείσμωσε και είδαμε μία συσπείρωσή τους. Εγώ και εκ μέρους όλων θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και παρέδωσαν μαθήματα σωστής νοοτροπίας φιλάθλων. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και το φύλλο αγώνα λευκό κάτι για το οποίο τους αξίζει ένα ακόμα μπράβο".

Αναφορικά με την σημασία του πλεονεκτήματος της έδρας στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ απέναντι στον Ολυμπιακό ο γκαρντ του Άρη επισήμανε: "Από την αρχή του πρωταθλήματος δείξαμε μία σταθερότητα στην απόδοσή μας και καταφέραμε σημειώνοντας σημαντικές εκτός έδρας να πετύχουμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Αυτή μας έδωσε το πλεονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό και όλοι μας διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι βλέποντας ότι πολύ δύσκολα σπάνε οι έδρες".

Όσο για την δική του εμφάνιση, την καλύτερη στα φετινά πλέι οφ, ο χαμηλών τόνων Ηλιάδης φρόντισε βάλει τη νίκη με 81-71 και το 2-1 στη σειρά με τον Ολυμπιακό πάνω από αυτήν λέγοντας: "Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Πριν από δύο εβδομάδες είχα έναν τραυματισμό τον οποίο ξεπέρασα και πλέον ήμουν και είμαι έτοιμος να προσφέρω όποτε μου ζητηθεί για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εξάλλου όσο η ομάδα κερδίζει είναι όλα καλά για όλους μας".

Πλέον λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη επίσκεψη του Άρη στο ΣΕΦ και τρεις μέρες μετά το χθεσινό 2-1 στο Αλεξάνδρειο ο γκαρντ του Άρη επισημαίνει πως: "Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε μία εμφάνιση ανάλογη με την χθεσινή. Να πάμε δηλαδή στο ΣΕΦ και να έχουμε μία εμφάνιση συνέχεια της Κυριακής απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που από την πλευρά του θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στους τελικούς".

Ο Ηλιάδης υποστήριξε στη συνέχεια πως εκείνο που θα έχει σημασία για τον Άρη το απόγευμα της Τετάρτης στο ΣΕΦ είναι: "Αυτό που θα έχει σημασία είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς", για να επαναλάβει: "Να παίξουμε όπως χθες και όχι όπως στο προηγούμενό μας παιχνίδι στο ΣΕΦ", με τον γκαρντ του Άρη να δίνει το δικό του σύνθημα για την μάχη της Τετάρτης: "Το σύνθημα μας είναι ότι πάμε να κερδίσουμε, να τελειώνουμε την σειρά με τον Ολυμπιακό και να προκριθούμε στους τελικούς των πλέι οφ", εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ ήδη ο Παναθηναϊκός.

Για την επιστροφή του Άλεξ Σκέιλς στο παιχνίδι της Τετάρτης στο ΣΕΦ σε αντίθεση με χθες στο Αλεξάνδρειο όπου εξέτισε την τιμωρία του αλλά παρόλα αυτά ο Άρης πέτυχε το στόχο του ο Ηλιάδης εξηγεί: "Και σε άλλα παιχνίδια μας έλειπε ο Σκέιλς, ή εγώ ή κάποιος άλλος αλλά η ομάδα ήταν εκεί και κέρδιζε. Αυτό δείξαμε και χθες όπου αποδείξαμε για ακόμη μία φορά φέτος ότι είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης όπου ξέρουμε να καλύπτουμε τα κενά που δημιουργούνται".

Τι σκέφτονται όμως οι παίκτες του Άρη από χθες όταν τελείωσε το παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο και είχαν κάνει το 2-1 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό; Την εξασφάλιση της συμμετοχής τους και του χρόνου στην Ευρωλίγκα ή τους τελικούς των πλέι οφ; Ο Ηλιάδης δίνει την απάντηση: "Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο να δουλέψουμε στις δύο μέρες που έχουμε για πως θα κερδίσουμε την Τετάρτη στο ΣΕΦ και θα προκριθούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος".





















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ