ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός: 62-94

Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός: 62-94
Σαρας

Στο δεύτερο ημίχρονο... εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός και νίκησε εν τέλει άνετα τον Ηλυσιακό (94-62)

Η απουσία του Μπρεντ Πέτγουεϊ (έβγαλε τον ώμο του σε προπόνηση) για τον Ηλυσιακό ήταν πολύ σημαντική. Ειδικότερα στην επίθεση όπου ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του μέχρι να τραυματιστεί. Από την άλλη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθόταν με το δερμάτινο μπουφάν του στην άκρη του πράσινου πάγκου και έβλεπε έναν Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο να μην μπορεί να βρει τα πατήματά του και τους αυτοματισμούς του. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έκανε 13 λάθη στο πρώτο 20λεπτο! Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Σέρβο προπονητή που ήταν μονίμως εκνευρισμένος με τους παίκτες και κυρίως με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αδυνατούσε να οργανώσει το παιχνίδι των πρασίνων.
Βέβαια, δεν έφταιγε μόνο ο Καλάθης για αυτό, ούτε την ευθύνη είχε αποκλειστικά ο Παναθηναϊκός. Ο Ηλυσιακός ήταν πολύ καλά στημένος από τον Στέργιο Κουφό και με την άμυνα που έπαιζε, είχε βγάλει εκτός ρυθμού τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Η μπάλα δεν περνούσε στους ψηλούς του Παναθηναϊκού, δεν υπήρχε κίνηση, ενώ οι βιαστικές επιλογές έδιναν το δικαίωμα στον Ηλυσιακό να τρέξει και να πετύχει πόντους στον αιφνιδιασμό. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι έπαιρναν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και όλα αυτά αποτυπώθηκαν και στο 18-20 του πρώτου δεκαλέτου, αλλά και στο 32-39 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Βόντιγκο Κάμινγκς ήταν αυτός που πρωταγωνιστούσε στην επίθεση του Ηλυσιακού (και με δικό του καλάθι η ομάδα του πέρασε μπροστά και με 23-22), την ώρα που ο Ουόρεν Κάρτερ τραυματίστηκε στο πέλμα και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση. Πρώτα ο Στράτος Περπέρογλου, στη συνέχεια ο Αντώνης Φώτσης και όταν έπαιρνε την μπάλα κοντά στο καλάθι ο Νίκολα Πέκοβιτς, ήταν οι παίκτες που σήκωσαν το περισσότερο εκτελεστικό βάρος.

Προφανώς, οι φωνές του Ομπράντοβιτς στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έπιασαν τόπο, αφού ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ αλλαγμένος προς το καλύτερο. Οι πράσινοι έπαιξαν άμυνα του... επιπέδου τους, κυκλοφόρησαν την μπάλα, βρήκαν ελεύθερα σουτ και πολύ γρήγορα ξέφυγαν με 36-56 μέσα σε πέντε λεπτά αγώνα! Ο Ηλυσιακός ούτε που κατάλαβε πώς συνέβησαν όλα αυτά και στο μεταξύ οι παίκτες του Κουφού έκαναν λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και χαλάρωσαν στην αμυντική λειτουργία τους. Συνεπώς το 43-61 του τρίτου δεκαλέπτου ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχε κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, με αποτέλεσμα ο Κουφός πρώτα και ο Ομπράντοβιτς μετά να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν το συνηθίζουν. Στη συνέχεια, υπήρξαν ωραίες συνεργασίες από πλευράς Παναθηναϊκού, μια προσπάθεια για καλό μπάσκετ και από τον Ηλυσιακό και εν τέλει οι πράσινοι επικράτησαν με 94-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 32-39, 43-61, 62-94

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 4, Καρύδας 7 (2), Κάμινγκς 11 (1), Παπανικολάου 10, Χατζής 5 (1), Αθανασούλας 3 (1), Σιούτης 2, Βιδάλης 3, Γαλιώτος, Ιωάννου 10, Κασελάκης 7 (1).

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 11, Τέπιτς 11 (3), Σπανούλης 4, Περπέρογλου 5, Μπατίστ 12 (1), Φώτσης 6, Βεργίνης 3, Νίκολας 8 (2), Τσαρτσαρής 5, Γιασικεβίτσιους 4, Πέκοβιτς 14, Καλάθης 11 (1).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του Ηλυσιακού πατήστε ΕΔΩ και για του Παναθηναϊκού ΕΔΩ .

Ομπράντοβιτς: "Αντίθετες εικόνες σε κάθε ημίχρονο"

Μετά το τέλος του ματς ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε: " Δεν είναι εύκολο να παίζεις παιχνίδι αμέσως μετά τη Ρεάλ σε τόσο σύντομα χρονικό διάστημα. Παίζαμε με μια ομάδα που της αρέσει να απλώνει την άμυνά της σ΄ όλο το γήπεδο και μάλιστα εκτός έδρας χρειάζεται την προσοχή όλων. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αντίθετα απ’ αυτό που έπρεπε. Δηλαδή αντί να επιχειρήσουμε και να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα που έχουμε, κάναμε το αντίθετο. Όταν δεν το κάνεις κι έχεις 13 λάθη, τότε φτάνεις στο σημείο να έχει ο αντίπαλος 11 περισσότερες κατοχές. Μιλήσαμε στο ημίχρονο και στο δεύτερο η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική, άλλωστε αυτό επαληθεύεται από την στατιστική. Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό που ενώ έχει χάσει παίκτες σ’ όλα τα παιχνίδια παίζει όμορφο μπάσκετ".

Τσαρτσαρής: "Να βελτιωθούμε και να ξεκουραστούμε"

Ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε: " Το παιχνίδι ηταν δύο ταχυτήτων. Στο α ημιχρονο ήμασταν επηρεασμένοι από την ήττα με τη Ρεάλ, περνάμε μια δυσκολία το τελευταίο καιρό κι αυτό φαίνεται. Στο β’ ήμασταν καλύτεροι, εκμεταλλευτήκαμε και τις απουσίες του Ηλυσιακού και χαρήκαμε κι εμείς και ο κόσμος. Μέχρι το τέλος του χρόνου μένει ο αγώνας Κυπέλλου με τον Ηρακλή και πρέπει να συγκεντρωθούμε, να βελτιωθούμε, να πάρουμε την πρόκριση και στη συνέχεια να ξεκουραστούμε".

Κουφός: "Τιμή μας"

Από την πλευρά του, ο Στέργιος Κουφός είπε: " Eίναι μεγάλη τιμή που παίξαμε με την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων", ενώ ζήτησε συγγνώμη που ο Ηλυσιακός δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Πλακέτες για τους πρώην

Πριν το τζάμπολ ο Ηλυσιακός τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τους παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας, Αντώνη Φώτση, Στράτο Περπέρογλου και Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος αποθεώθηκε και από τους οπαδούς της ομάδας.

Ο Αντώνης Φώτσης ευχαρίστησε τη διοίκηση της ομάδας για να προσθέσει: " Είναι σίγουρα περίεργο να επιστρέφεις σε αυτό το γήπεδο, τα συναισθήματα είναι έντονα. Όπως σημαντική είναι και η επιστροφή του Ηλυσιακού στην Α1. Η ομάδα κάνει μια προσπάθεια και ελπίζω να έχει αντίκρυσμα στο τέλος της χρονιάς".

Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε: " Ήταν μια ξεχωριστή, όμορφη στιγμή για μένα. Πέρασα πολλά χρόνια σε αυτό το γήπεδο, ουσιαστικά εδώ άρχισα να παίζω μπάσκετ. Η προσπάθεια που γίνεται από όλους αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι μεγάλη και ελπίζω να πάνε καλά ως το τέλος".

Τέλος, ο Γιώργος Μπόγρης είπε: " Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" όχι για την πλακέτα, αλλά για τις αναμνήσεις. Για όλα όσα έχω ζήσει με αυτούς του ανθρώπους εδώ. Και θα ήθελα να ευχηθώ μόνο το καλύτερο για τη συνέχεια για την ομάδα και όσους προσπαθούν γι’ αυτήν".







































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ