ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ηλυσιακός - Περιστέρι: 76-72

Ηλυσιακός - Περιστέρι: 76-72
668108

Κατάθεση ψυχής από τον Ηλυσιακό και με νίκη επί του Περιστερίου (76-72) έμεινε ζωντανός στη μάχη

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν θα είναι καθόλου αδιάφορη. Η μάχη που θα δοθεί στην ουρά της βαθμολογίας θα είναι μέχρι... τελικής πτώσης, την οποία ο Ηλυσιακός θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει. Ήδη με τη νίκη επί του Περιστερίου έκανε το πρώτο βήμα και τώρα μένει το τελευταίο, στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.
Εκεί, ο Ηλυσιακός με νίκη παραμένει στην Α1, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στα άλλα ματς και κυρίως στα Τρίκαλα με τα οποία κονταροχτυπιέται για τη μία σωτήρια θέση. Ηλυσιακός και Τρίκαλα ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή με 32 βαθμούς και 7 νίκες. Σε περίπτωση που κερδίσουν και οι δύο την επόμενη αγωνιστική (τα Τρίκαλα παίζουν στο Περιστέρι) θα σωθεί ο Ηλυσιακός λόγω καλύτερων μεταξύ τους αποτελεσμάτων.

Από την άλλη, υπάρχει και η Καβάλα που κέρδισε τον Άρη και πήγε στους 33 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αν κερδίσει φυσικά και δεν αγχώνεται, αφού παραμένει στην Α1. Αν χάσει και ο Ηλυσιακός κερδίσει, τότε ο Ηλυσιακός θα μείνει πάλι στη μεγάλη κατηγορία αφού υπερτερεί και σε αυτή την ισοβαθμία!

Ο αγώνας

Σε ό,τι αφορά το ματς με το Περιστέρι, ο Ηλυσιακός είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο ο Στέργιος Κουφός είχε προετοιμάσει άριστα την ομάδα του για αυτόν τον τελικό και ευτύχησε να έχει τους "σημαντικούς" παίκτες του σε καλή μέρα. Ο Νίκος Χατζής που αποκτήθηκε για την εμπειρία του, έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι ως όφειλε. Με 17 πόντους και καθοριστικά εύστοχα σουτ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ήταν ο κορυφαίος του Ηλυσιακού. Παράλληλα, οι Κάρτερ και Χάντερ με 15 πόντους ήταν σταθερές πηγές πόντων για τους γηπεδούχους.

Από την άλλη το Περιστέρι προσπάθησε να πάρει τη νίκη (ήθελε τους δύο βαθμούς για τα πλέι οφ), αλλά η δίψα του αντιπάλου του ήταν αρκετά έντονη, για να την αντιμετωπίσει παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν ο Γιώργος Τσιάκος με 15 πόντους και οι Χάμοντς και Μπράμος με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε ο Ηλυσιακός είχε ως αποτέλεσμα να εκτελέσει 43 βολές, αλλά το άγχος για τους παίκτες του Κουφού ήταν τεράστιο, αφού ευστόχησαν μόνο στις 22! Αν βάλετε στη ζυγαριά και τα 3/16 τρίποντα που είχαν, τότε είναι να απορεί κανείς, πώς έφτασαν στη νίκη. Ωστόσο, το Περιστέρι ήταν επίσης άστοχο στα σουτ δύο πόντων (20/44), έκανε 16 λάθη, ενώ ο Ηλυσιακός πάτησε πάνω στα 15 επιθετικά ριμπάουντ, αριθμός κλειδί για τις παραπάνω επιθέσεις που έκανε.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 32-31, 48-44, 76-72

Ηλυσιακός (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 15, Καρίδας 3, Κάμινγκς 12 (1), Παπανικολάου 2, Χατζής 17, Αθανασούλας 1, Σιούτης 3 (1), Χάντερ 15, Ιωάννου 8, Κασελάκης.

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 15 (2), Αγαδάκος 4, Παπανικολόπουλος 6, Β. Μάντζαρης 10 (1), Μπράμος 13 (1), Γκέϊνς, Α Μάντζαρης, Μαργαρίτης, Δεληγιάννης, Νέλσον 9 (1), Τσιάκος 15.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε ΕΔΩ .



















TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ