FIBA

Intercontinental: Ο πρωταθλητής του NBA και οι πέντε πρώην... Έλληνες που θα δούμε στη Σιγκαπούρη

Intercontinental: Ο πρωταθλητής του NBA και οι πέντε πρώην... Έλληνες που θα δούμε στη Σιγκαπούρη
HENDRIK OSULA/FIBA.BASKETBALL

Ένας πρώην πρωταθλητής του NBA, ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, θα βρεθεί στη Σιγκαπούρη από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου για το Intercontinental. Εκεί θα δούμε και πέντε παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα.

Στη Σιγκαπούρη θα διεξαχθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά (σσ. εκεί θα γίνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο) το Intercontinental Cup (12-15 Σεπτεμβρίου) με τη συμμετοχή έξι ομάδων.

Η κάτοχος του Basketball Champions League, Ουνικάχα Μάλαγα, η G League Unite, που αποτελείται από πρώην, νυν και μελλοντικούς παίκτες του NBA, οι Τασμάνια ΤζακΤζάμπερς, μια ομάδα από το Χόμπαρτ της Τασμανίας που σχηματίστηκε το 2021 και συμμετέχει στο πρωτάθλημα Αυστραλίας, η Κουίμσα από το Σαντιάγκο ντελ Εστέρο στην Αργεντινή, η Πέτρο ντε Λουάντα από την Αγκόλα, η οποία ιδρύθηκε το 1980 μετά τη συγχώνευση τριών ομάδων (σσ. Σοναγκόλ, Ατλέτικο και Μπενφίκα) και Αλ Ριάντ από τη Βηρυτό του Λιβάνου θα παλέψουν για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα ρόστερ των έξι διεκδικητών θα βρει πέντε παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο πρόσφατο παρελθόν στην Ελλάδα και έναν NBAερ που ξεχωρίζει αρκετά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο λόγος για τον Μεξικανό/Αμερικανό Χουάν Τοσκάνο Άντερσον. Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ μετράει 202 αγώνες κανονικών περιόδων με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Γιούτα Τζαζ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν αναμφίβολα η κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA με τους Γουόριορς το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ό,τι αφορά τους πρώην...Έλληνας, η Μάλαγα είναι αυτή που συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος. Υπό τις οδηγίες του Ιμπόν Ναβάρο στην ομάδα από την Ανδαλουσία αγωνίζονται οι πρώην πράσινοι Κέντρικ Πέρι και Όλεκ Μπαλτσερόφκσι, όπως και ο Τάισον Κάρτερ, ο οποίος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Λαύριο τη σεζόν 2020/21.

Στη λίστα υπάρχουν και δύο αθλητές που έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο ένας είναι ο Μάνι Χάρις, που πλέον βγάζει τα προς το ζην στην Αλ Ριγιάντι Μπεϊρούτ και ο άλλος είναι ο Γιανίκ Μορέιρα, που αγωνίζεται στην Πέτρο ντε Λουάντα. Ο 33χρονος σέντερ από την Αγκόλα, έχει παίξει βέβαια στη χώρα μας και με τρεις ακόμα ομάδες, πέρα από την Ένωση, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ, με το Περιστέρι και με τον Κολοσσό Ρόδου.

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ