ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Καναδάς 86-72: Θέαμα και άνετη νίκη στο πρώτο τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων για την Team USA

United States forward LeBron James (6) celebrates after scoring a basket against Canada during the second half of an exhibition basketball game Wednesday, July 10, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus)
United States forward LeBron James (6) AP

Οι ΗΠΑ επικράτησαν 86-72 του Καναδά στο πρώτο φιλικό παιχνίδι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, με την Team USA να προσφέρει θέαμα στον κόσμο της στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας. 

Με νίκη ξεκίνησε στον δρόμο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Team USA τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/7), με τις ΗΠΑ να επικρατούν άνετα με 86-72 του Καναδά σε φιλικό παιχνίδι στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας.

Ο Άντονι Έντουαρντς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 13 πόντους (1/2 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ, με τον Στεφ Κάρι να ακολουθεί με 12 πόντους (3/6 τρίποντα) και τον Τζρου Χόλιντεϊ να προσθέτει ακόμα 11 πόντους με 1/3 τρίποντα. Ο Άντονι Ντέιβις σταμάτησε στους 10 πόντους, ωστόσο πέτυχε double-double, καθώς μάζεψε και 11 ριμπάουντ. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σημείωσε 7 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την πλευρά του Καναδά, αντιπάλου της Εθνικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεχώρισε ο Αρ Τζέι Μπάρετ με 12 πόντους (2/3 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ, με τους Ντίλον Μπρουκς και Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να προσφέρουν από 10 πόντους.

Η "Dream Team" των ΗΠΑ ξεκίνησε νωθρά στο παιχνίδι, καθώς βρέθηκε να χάνει με 11-1 στα μισά της πρώτης περιόδου, έχοντας αστοχήσει και στα πρώτα έξι σουτ. Μέχρι το ημίχρονο, ωστόσο, η ομάδα του Στιβ Κερ ανέβασε ρυθμούς, βελτίωσε τα ποσοστά της (18/28 σουτ, 64.3%) και έκλεισε το πρώτο μέρος με το 41-33 υπέρ της, για να απλοποιήσει το έργο της στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η αρχική πεντάδα απαρτίζονταν από τους Στεφ Κάρι, Τζρου Χόλιντεϊ, Ντέβιν Μπούκερ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τζοέλ Εμπίντ. Εκείνη που εντυπωσίασε, ωστόσο, ήταν η second unit, καθώς με τους Άντονι Ντέιβις, Μπαμ Αντεμπάγιο, Άντονι Έντουαρντς, Τάιρις Χαλιμπάρτον και Τζέισον Τέιτουμ η Team USA δημιούργησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι τη λήξη του ματς και το τελικό 86-72. Ο Κέβιν Ντουράντ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στη γάμπα, ενώ ο Ντέρικ Γουάιτ θα ενσωματωθεί στην ομάδα την Τετάρτη (17/7). Καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν διακριτό ότι οι Αμερικανοί χρειάζονται χρόνο για να βρουν τη χημεία μεταξύ τους, με το επόμενο φιλικό να είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα (15/7, 22:00) απέναντι στην Αυστραλία στο Άμπου Ντάμπι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 41-33, 69-54, 86-72

TAGS ΚΟΣΜΟΣ TEAM USA ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ