EUROLEAGUE

Ισάξιοι και με... βραβείο

Ισάξιοι και με... βραβείο
Ευρωλίγκα

Παπαλουκάς και Διαμαντίδης είναι ισάξιοι και με... βραβείο

Τελικά, όλα θα τα δούμε σε αυτό το Φάιναλ Φορ. Η Ευρωλίγκα βράβευσε τους καλύτερους της φετινής χρονιάς και πρωτοτύπησε. Πώς; Ανέδειξε τον Θοδωρή Παπαλουκά MVP της σεζόν (δεύτερη συνεχόμενη), αλλά δεν τον συμπεριέλαβε (αρχικά) σε καμία από τις καλύτερες πεντάδες.
Όμως, αφού πρώτα υπήρξε μια "παγωμάρα" κι ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε πάρει τη θέση τους στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Έντι Βιδάλ, εξήγησε ότι στη θέση του πλέι μέικερ οι δύο Έλληνες παίκτες ισοψήφισαν, οπότε οι επικεφαλής της Ευρωλίγκα αποφάσισαν να βραβεύσουν και τους δύο.

Εν συνεχεία φώναξε τον Παπαλουκά για να του απονείμει και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν και τέλος καλό, όλα καλά. Σημασία έχει πάντως, ότι η Ελλάδα μπορεί να περηφανεύεται για τους τρεις παίκτες που έχει στις καλύτερες πεντάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού βραβείο πήρε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλκος, κάτι που τόνισε και ο Παπαλουκάς παίρνοντας μόνος του το μικρόφωνο.

Ο "Τεό" πάντως, έσπευσε μετά τη βράβευση να ξεκαθαρίσει ότι "με είχαν ενημερώσει από πριν οι άνθρωποι της Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή που πήραμε τις ίδιες ψήφους με τον Δημήτρη το πιο λογικό και δίκαιο ήταν να μας βραβεύσουν και τους δύο. Αυτό είναι ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς Έλληνες παίκτες και κυρίως οι Έλληνες φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν χωράνε συγκρίσεις. Δόξα τω Θεώ, που υπάρχει και η Ευρωλίγκα, για να απαντήσει επιτέλους στο ερώτημα των τελευταίων ημερών για το ποιος είναι καλύτερος".

Πάντως, ο Τζόρντι Μπερτομέου, που ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε διπλωματικά: "Από τη στιγμή που ο κόσμος και οι προπονητές έδωσαν ισάριθμες ψήφους στους παίκτες, ποιος είμαι εγώ για να πάρω θέση;".

Για το βραβείο που έλαβε, μίλησε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Όσον αφορά τον τελικό μου αρέσουν και οι δύο ομάδες και θα γινει ένας πολύ όμορφος τελικός. Βέβαια, θα υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή θέλω να πάρει το τρόπαιο ο κολλητός μου, ο Διαμαντίδης".


Αναλυτικά οι πεντάδες:


1η πεντάδα: Διαμαντίδης/Παπαλουκάς, Λάνγκτον, Ναβάρο, Σκόλα και Βούτσιτις.
2η πεντάδα: Πριγκιόνι, Ρακόσεβιτς, Σισκάουσκας, Σμόντις και Παπαδόπουλος.

Τα υπόλοιπα βραβεία:


Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (βραβείο Αλφόνσο Φορντ): Ιγκόρ Ρακόσεβιτς
Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς: Δημήτρης Διαμαντίδης (3η συνεχόμενη χρονιά)
Νέος ανερχόμενος παίκτης: Ρούντι Φερνάντεθ

Πολύς κόσμος, αθλητές από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Φάιναλ Φορ, αλλά και αρκετοί από αυτές που έχουν μείνει εκτός γιορτής. Παράγοντες, χορηγοί και άνθρωποι που παίζουν μικρό ή μεγάλο ρόλο στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης, όλοι μαζί σε μια βραδιά.

Οι δηλώσεις που είχαν έντονο ενδιαφέρον κατά την είσοδο των προσκεκλημένων, ήταν φυσικά του Θανάση Γιαννακόπουλου, ειδικότερα μετά την ήττα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας από τη Λάρισα: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Ειλικρινά θλίβομαι που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει, αλλά θέλω να πω στον κόσμο της ομάδας ότι πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του. Ελπίζω, το μπάσκετ να τού δώσει ακόμη μια μεγάλη χαρά και να τον δικαίωσει με την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκα"




















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ