ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ήθελα να γίνω... γκολκίπερ"

"Ήθελα να γίνω... γκολκίπερ"
Βασιλόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ο πρώτος "επισκέπτης" του PAPALOUKAMP στο ΟΑΚΑ

Ο Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, τόνισε ότι: "Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τόσο καλή οργάνωση και διοίκηση, μια σεζόν χωρίς τίτλο θεωρείται αποτυχημένη για την ομάδα. Αυτό που έμεινε μόνο σε όλους, είναι ο ανταγωνισμός που επικράτησε σε όλη τη σειρά των τελικών, αλλά και η πίκρα ότι για δύο λεπτομέρειες στον τρίτο τελικό, χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Η ομάδα είναι νέα σε ηλικία παικτών και τώρα κτίζεται, οπότε εφόσον σε αρκετά ματς ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, αυτό δείχνει ότι έχουμε μέλλον. Όταν ήμασταν πλήρεις και υγιείς, ήμασταν και πολύ καλοί, αλλά τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βάλουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη".


Για τον ίδιο, σχολίασε: "Δεν έχω πολλές εμπειρίες με σημαντικό ρόλο σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε κάθε ματς μαθαίνω και κάτι. Απλά στα πλέι οφ δεν άφηνα τίποτα να με επηρεάζει και ήμουν απολύτως συγκεντρωμένος. Αυτό ήταν και το μυστικό της βελτίωσής μου. Ξέρω όμως που πρέπει να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και αυτό θα κάνω μόνος μου για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου αποκτά παίκτες της γενιάς μου, αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο".


Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, είπε: "Έχω ζήσει την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ και ήμουν μέλος των επιτυχιών της Εθνικής. Αισθάνομαι τυχερός. Όμως, μέχρι τώρα μόνο έχω πάρει από την Εθνική. Προσωπικά, δεν την έχω βοηθήσει πολύ. Και φέτος η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τα μετάλλια και οι επιτυχίες θα κριθούν στις λεπτομέρειες".


Στη συνέχεια ο παίκτης του Ολυμπιακού απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο PAPALOUKAMP.

Για το αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό: "Δεν μπορώ να απαντήσω. Έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αυτή είναι η ομάδα που έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Κι από τη στιγμή που έχω συμβόλαιο, το μόνο που με απασχολεί είναι να διακριθεί η ομάδα και εγώ να προσφέρω σε αυτήν".

Για τα πρότυπα που έχει: "Από το Μουντομπάσκετ μου άρεσε πολύ ο Λεμπρον Τζέιμς και ο Καρμέλο Άντονι. Ειδικότερα ο δεύτερος που είναι αθλητικός και παίζει πολύ έξυπνα".

Για το πώς προετοιμάζεται για τους αγώνες: "Συνήθως δεν έχω πολύ άγχος. Με έχει βοηθήσει πολύ ο Θοδωρής σε αυτό το κομμάτι στα παιχνίδια της Εθνικής, αλλά και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Μου έχει μάθει να αυτοσυγκεντρώνομαι απόλυτα. Έτσι, αυτός ο κόμπος που νιώθεις στο στομάχι, αντί να με τραβάει πίσω, με σπρώχνει μπροστά".

Για το πώς ασχολήθηκε με το μπάσκετ: "Είχα όνειρο να γίνω ο καλύτερος τερματοφύλακας του χωριού μου. Να παίξω ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή, χτίστηκε ένα γήπεδο μπάσκετ και πήγα να παίξω. Μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε παίζω μόνο μπάσκετ. Όμως, ακόμη δεν ξέρω αν πήρα τη σωστή απόφαση κι αν τελικά θα γινόμουν ο καλύτερος τερματοφύλακας".












TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ