ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιτούδης: "Καλό μάθημα το φετινό"

Ιτούδης: "Καλό μάθημα το φετινό"
Ιτούδης

Ο άμεσος συνεργάτης του Ομπράντοβιτς, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Ευρωλίγκα και τις νίκες τιμής

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκα, για το που κρίθηκε η πρόκριση αλλά και για τις νίκες τιμής που πέτυχε στο τέλος ο Παναθηναϊκός, διαμορφώνοντας το ρεκόρ του σε 2-4 στο TOP 16.
" Δυστυχώς χάσαμε το τρένο, ουσιαστικά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Τα πράγματα είχαν γίνει ήδη πολύ δύσκολα για εμάς μετά τις ήττες από την Παρτιζάν και το Μαρούσι. Θέλαμε όμως να κλείσουμε αυτή τη φάση αγώνων με καλές εμφανίσεις και νίκες", τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης και συνέχισε :

"Ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν. Η σφραγίδα μιας μεγάλης ομάδας μπαίνει και σε τέτοιους είδους παιχνίδια, όταν δεν ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Η ομάδα έδειξε ότι αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι ότι σέβεται την ιστορία, το παρόν της, αλλά βάζει και τις βάσεις ουσιαστικά για σταθερό μέλλον.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αναμφίβολα όλα αυτά είναι ωραίες κουβέντες… Όλοι θα θέλαμε να βρισκόμαστε στην επόμενη φάση. Για εμάς στο προπονητικό επιτελείο, αλλά και τους παίκτες, είναι ένα καλό μάθημα το φετινό. Να μπορούμε να μάθουμε από αυτά τα κομμάτια, γιατί όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε και όσο αποκτούμε εμπειρίες στα υπέρ μας να δούμε τι έφταιξε".

"Θετική εικόνα"

Για τους δύο τελευταίους αγώνες, με Παρτίζαν και Μαρούσι ο Έλληνας προπονητής σχολίασε: " Όλα αυτά τα επίσημα παιχνίδια μπορεί να είναι καθρέφτης πραγμάτων. Η εικόνα μας στους δύο τελευταίους αγώνες ήταν θετική για το πάθος και την ενέργεια που έδειξαν που παίκτες, για την αποφασιστικότητα που παρουσίασαν.

Ειδικά με το Μαρούσι ήταν σημείο αναφοράς το γεγονός ότι κλείσαμε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι, αν και δεν είχαμε ευστοχήσε σε κανένα σουτ τριών πόντων, ενώ το Μαρούσι είχε εκπληκτικά ποσοστά στον τομέα αυτόν. Επίσης, έλειπαν πέντε παίκτες από την ομάδα. Είδαμε πολλά θετικά και αρνητικά και αυτά θα μας βοηθήσουν στο μέλλον".

"Φρέσκοι και έτοιμοι"

Αναφορικά με το διήμερο ξεκούρασης που έχουν στη διάθεσή τους οι πράσινοι για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, ο Δήμήτρης Ιτούδης τόνισε: " Υπάρχει ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης και από τη Δευτέρα επιστρέφουμε στη δουλειά. Και στο Βελιγράδι όπου θα βρισκόμαστε κάποιοι θα μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό. Είναι δεδομένο. Πώς θα είμαστε πιο έτοιμοι, πιο φρέσκοι, πιο ολοκληρωμένοι, αφού ευχηθούμε να μην έχουμε άλλον τραυματισμό.

Φέτος, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία σε καμία περίπτωση, είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τους τραυματισμούς. Δεν μπορείς να βρεις καλό προπονητικό ρυθμό και κατά συνέπεια αγωνιστικό. Θέλουμε να είναι καλά τα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε και να δουλέψουμε, να κατακτήσουμε ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο που απομένει στη χρονιά".

"Έχουμε επτά τελικούς"

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε το τρένο για τους "8" της Ευρωλίγκα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα τελείωσαν. Απομένουν άλλα επτά ματς για το τέλος της κανονικής περιόδου, τα οποία σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη οι πράσινοι τα αντιμετωπίζουν τελικούς...

" Αντιμετωπίζουμε τους επτά αυτούς αγώνες, ως επτά τελικούς. Μετά τη διακοπή αυτή, έχουμε δύο αγώνες στο ΟΑΚΑ με Καβάλα και Ηλυσιακό που είναι μονόδρομος και συνεχίζουμε. Θέλουμε να γίνει η ενσωμάτωση των παικτών που ήταν τραυματίες σταδιακά και να είμαστε προσεκτικοί, γιατί κάθε αγώνας κρύβει παγίδες.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι πως όλα τα παιδιά, όλοι οι παίκτες βοηθούν την ομάδα τα μέγιστα. Ακόμη κι αυτά που ο κόσμος δεν βλέπει να αγωνίζονται συχνά, όπως ο Βεργίνης ή ο Μπόγρης. Δεν είναι εύκολο να αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό.

Δουλεύουν και βοηθούν όμως όλοι. Και συνεχίζουμε. Ο μόνος τρόπος και ο δρόμος, είναι η σκληρή δουλειά. Να δουλεύουν, να μαθαίνουν καθημερινά, να δείξουνε σε όλους μας, ότι αξίζουν να είναι εκεί που είναι. Είναι καθημερινή μάχη να βελτιώνεσαι από προπόνηση", κατέληξε ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού.

"Ένα ευχαριστώ στον κόσμο"

Η στήριξη του κόσμου στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι συνεχής και παραμένει το ίδιο δυνατή, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Σε αυτό στάθηκε ο Έλληνας τεχνικός σχολιάζοντας: " Θα θέλαμε όλοι να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο που είναι μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής πορείας φέτος.

Δίνουμε ραντεβού στο ελληνικό πρωτάθλημα για έναν μεγάλο στόχο. Τον θέλουμε δίπλα μας, είναι σημαντικό να στηρίζουν την ομάδα, γιατί η υποστήριξή τους και ο τρόπος που το έκαναν έδωσε ώθηση στην ομάδα… Και συνεχίζουμε".
































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ