ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιτούδης: "Μαχητική ομάδα το Μαρούσι"

Ιτούδης: "Μαχητική ομάδα το Μαρούσι"
Ιτούδης

Με το Νίκολα Πέκοβιτς παρόντα οι Πρωταθλητές προετοιμάζονται για τον αγώνα με το Μαρούσι

O Δημήτρης Ιτούδης αναφορικά με τον επόμενο αντίπαλο των "πρασίνων" ανέφερε: " Είναι κάτι το οποίο το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα που καταγράφει, αλλά και ο τρόπος που παίζει. Η ποιότητα του Αμαρουσίου καταδεικνύεται στον τρόπο παιχνιδιού. Παίζει ομαδικά, μπορεί να έχει έξι και επτά πάσες σε μια επίθεση. Είναι ένα στοιχείο που την καθιστά άμεσα μια ομάδα, η οποία μετακινεί την μπάλα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά πολλές φορές.

Βασικό στοιχείο στο παιχνίδι τους είναι το πικ εντ ρολ. Από το inside game και από μονά – διπλά σκριν μπορούν να βγάλουν καταστάσεις που θα έχουν επιπλέον πάσα για να δημιουργήσουν έξτρα χώρο στο παιχνίδι τους. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, η οποία χρήζει της πλήρους προσοχής μας. Προέρχεται από μια ήττα στο κύπελλο απέναντι στον Άρη, που μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και πήρε τη νίκη, αλλά το Μαρούσι το πάλεψε πολύ το παιχνίδι αυτό. Είναι μαχητική ομάδα, δεν θα παρατήσει ποτέ ένα παιχνίδι και πρέπει κυριολεκτικά να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά

".

O συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχετικά με το επιθετικό παιχνίδι του Αμαρουσίου σχολίασε: "Παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο Κις, ο Μπατής, ο Λούκας, ο Μιλόσεβιτς, φτιάχνουν το παιχνίδι, καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες τους. Οι ψηλοί τους θέλουν προσοχή, καθώς είναι ικανοί να ακολουθήσουν πολύ καλά το πικ εντ ρολ και να «βουτήξουν» προς το καλάθι, να δημιουργήσουν καταστάσεις με επιπλέον παίκτη.

Ο Χόμαν, ο Μαυροειδής, ο Καϊμακόγλου είναι παίκτες που μπορούν να κινηθούν έτσι. Ο Καϊμακόγλου έχει και τη δυνατότητα να ανοίξει την άμυνα, καθώς διαθέτει σε τρίποντο και έχει κερδίσει πολύ σε εμπειρία και από την περσινή χρονιά, αλλά και από την παρουσία του στην Εθνική Ομάδα. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για τη στρατηγική και το ροτέισιον του Αμαρουσίου. Η ομάδα έχει χάσει τον Κένταλ, αλλά συμφώνησε άμεσα με τον Νάτζφεϊ. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι να μην κάνουμε λάθη, γιατί το Μαρούσι είναι ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου. Επίσης σημαντικό να έχουμε ισορροπία στα ριμπάουντ, να προσπαθήσουμε να έχουμε περισσότερες κατοχές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα που στέκεται καλά στην Ευρωλίγκα, έχοντας χάσει σχετικά εύκολα μόνο έναν αγώνα, αυτόν απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, στο οποίο δεν έπαιξε ομαδικά.

Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε κόσμο στο γήπεδο. Η ομάδα δικαιούται να το φωνάζει και να το λέει αυτό. Οι παίκτες και οι προπονητές έχουμε ανάγκη την παρουσία του κόσμου, εκτός αν ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ, πράγμα το οποίο δεν πιστεύω. Ίσως να θεωρούνται δεδομένα κάποια πράγματα. Αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε στο μπάσκετ, ούτε στη ζωή".





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ