EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Μας λείπει ο ρυθμός"

Ιτούδης: "Μας λείπει ο ρυθμός"
Ιτούδης

O Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε το Μαρούσι, τα προβλήματα του τριφυλλιού, και κάλεσε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είναι φιλοξενούμενος αλλά έχει στην διάθεση του, 6.500 εισιτήρια τα οποία ήδη πωλούνται και με την επιστροφή του Μάικ Μπατίστ, έχει ως μοναδικό πρόβλημα, την απουσία του Κώστα Τσαρτσαρή, στο πρώτο ματς, ενός... καυτού μήνα.
"Έχουμε να κάνουμε με ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι σε ότι αφορά το αποτέλεσμά του. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Έχουμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο, το Μαρούσι ο οποίος είναι από το ελληνικό πρωτάθλημα με την αναμέτρηση όμως να έχει την «ταμπέλα» της Ευρωλίγκας. Οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και έχουμε ήδη παίξει στο πρωτάθλημα", ήταν το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Ιτούδη σχετικά με το Μαρούσι και συνέχισε με την ανάλυση της προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

"Το Μαρούσι παίζει πολύ καλά φέτος, είναι μια ομάδα γεμάτη με σαφή προσανατολισμό στο τι θέλει στο γήπεδο, τρέχει αρκετά πικ εντ ρολ με τον Κις, τον Λούκας, τον Μπατή ή τον Κουμπούρα που εντάσσεται σιγά σιγά μετά τον τραυματισμό του και αυτός στο παιχνίδι. Χρησιμοποιεί πολύ την επιπλέον πάσα, μπορεί να χρησιμοποιήσει 6-7 πάσες στην ίδια επίθεση, παίζει για την επιπλέον πάσα και σουτάρει πολύ καλά με πολύ καλά ποσοστά.

Είναι ομάδα που «ανοίγει» την αντίπαλη άμυνα, καθώς διαθέτει τεσσάρια όπως ο Καϊμακόγλου και ο Νάντζφεϊ που μπορούν να σουτάρουν και απ’ έξω με μεγάλη ευστοχία. Τα γκαρντ τους (Κις, Λούκας, Μπατής) επίσης είναι πολύ σημαντικά και έχουν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία, αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι. παίζουν αυτοί οι τρεις περιφερειακοί που ανέφερα. Έχουν ψηλούς όπως ο Χόμαν και ο Μαυροειδής, οι οποίοι παρακολουθούν πολύ καλά την πικ εντ ρολ δημιουργία, είναι έτοιμοι να κάνουν «βουτιές» μέσα στο καλάθι και να αρπάξουν την μπάλα. Έχουν size, ύψος. Γενικότερα είναι μια ομάδα που διαβάζει πολύ καλά τις αντίπαλες άμυνες, είναι αθλητική, πάει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ.

Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ανατρέψουμε. Επίσης είναι μια ομάδα με πολυφωνία στην επίθεση. Μαυροειδής και Χόμαν σκοράρουν μαζί κατά μέσο όρο 20 πόντους και έχει έξι παίκτες συνολικά με μέσο όρο κοντά στους 10 πόντους. Υπάρχει πολυφωνία στην επίθεση από αρκετές καταστάσεις. Υπάρχουν ακόμη ο Πελεκάνος, ο οποίος είναι καλός στο χαμηλό ποστ, αλλά και σουτάρει με καλύτερα ποσοστά, ο Πατ Καλάθης, ο οποίος είναι καλός σποτ απ σούτερ και έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ.

Επίσης συνολικά το Μαρούσι είναι μια ομάδα που παίζει γενικότερα άνετα στο παρκέ και με μικρά και με μεγάλα σκορ. Έχει μπει και σε ένα ρυθμό, όπως για παράδειγμα το πενθήμερο την περασμένη εβδομάδα οπότε και είχε ταξίδι στη Βαρκελώνη, επέστρεψε και είχε ξανά ταξίδι στην Καβάλα, όπου πήρε τη νίκη και πέρασε αλώβητο. Προσπαθεί να συγκεντρώσει εμπειρίες εκτός από την ποιότητα την οποία διαθέτει και τους πολύ καλούς παίκτες. Είναι σε πολύ καλό αγωνιστικά σημείο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή"





.

"Θέλουμε δίπλα τον κόσμο μας"

Το παιχνίδι σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη είναι κομβικό και για αυτό ο συνεργάτης του Ζοτς προχώρησε κάνοντας λόγο για το ΟΑΚΑ, αλλά και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

"Είναι ένα παιχνίδι το οποίο ναι μεν παίζουμε εκτός έδρας τυπικά, αλλά ουσιαστικά παίζουμε στο σπίτι μας. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα είναι εδώ, τον θέλουμε δίπλα μας. Τον απογοητεύσαμε την περασμένη εβδομάδα, αλλά από τις αντιδράσεις του και από την πίστη που έχει στην ομάδα, θεωρώ ότι θα είναι εδώ και θα μας βοηθήσει, θα γεμίσει το γήπεδο πάλι.

Μας λείπει ο ρυθμός, είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε. Κάναμε ένα βήμα με την Ολύμπια Λάρισας, αν και η δυναμική της, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα, δεν είναι αυτή που θα αντιμετωπίσουμε στα επόμενα δέκα παιχνίδια που έρχονται, αλλά πρέπει να μπορούμε να παίζουμε και τα σαράντα λεπτά, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ή τουλάχιστον στο μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, γιατί είναι αδύνατον και στα 40 λεπτά σε έναν αγώνα να έχεις υψηλό αγωνιστικό ρυθμό.

Η ιδιαιτερότητα υπάρχει καθώς είναι ένας ευρωπαϊκός αγώνας ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες. Υπάρχει η ταμπέλα της Ευρώπης. Συναντηθήκαμε ήδη στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρκετά νωρίς, είχαν και είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Οι ομάδες έχουν μπει σε ένα τελείως διαφορετικό "καλούπι", γι’ αυτό και αναφέρθηκα εκτενέστερα στην αγωνιστική φιλοσοφία του Αμαρουσίου, καθώς η ομάδα έχει αρχίσει να ρολάρει πλέον και βρίσκεται ίσως σε ένα πικ.

Εμείς βλέπουμε ότι είναι σε μια πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, η οποία οφείλεται σε όλα όσα ήδη ανέφερα. Και αναζητούμε τη δική μας καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα"





.

Κανονικά ο Μπατίστ

Παρουσία του... Θανάση Γιαννακόπουλου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τρίτης. Τα καλά νέα είχαν να κάνουν με τον Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έβγαλε κανονικά -χωρίς πόνο- όλο το πρόγραμμα. Μοναδική απουσία, δηλαδή, ήταν αυτή του Κώστα Τσαρτσαρή.















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ