ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Iτούδης: "Να αντιδράσουμε άμεσα"

Iτούδης: "Να αντιδράσουμε άμεσα"
New Image

Οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν το Αιγάλεω λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα

Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την αναμέτρηση του πρωταθλήματος. " Κοιτάμε ήδη το Αιγάλεω, το οποίο αν κοιτάξετε τους αριθμούς του θα δείτε πως πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη ομάδα ιδίως στην έδρα του.

Το Αιγάλεω εντός έδρας σημειώνει 84 πόντους μέσο όρο. Μπορεί βέβαια να μην έχει στην σύνθεσή του τον Τζάαμπερ, αλλά ο Γκολντγουάιρ κάνει καλή δουλειά. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε το Αιγάλεω να κάνει το παιχνίδι του. Να το κρατήσουμε κατά πολύ χαμηλότερα από τους 84 πόντους και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή αμυντική παρουσία.

Ο αντίπαλός μας αρέσκεται να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο τόσο στην έδρα του όσο και εκτός αυτής. Για παράδειγμα κόντρα στον Ολυμπιακό μπορεί να μην είχε τις λύσεις που θα ήθελε αλλά πέτυχε περίπου 25 πόντους από τον αιφνιδιασμό.



Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι και τα 9 κλεψίματα που έχει μέσο όρο. Από αυτόν τον τομέα προέρχονται πολλοί αιφνιδιασμοί και αυτό συνεπάγεται ότι από τα κλεψίματα το Αιγάλεω μπορεί να παίρνει γύρω στους 18 πόντους από τον αιφνιδιασμό.

Στο set παιχνίδι θα προσπαθήσει να ποστάρει τους forward, ενώ πολύ συχνά απομονώνει τους Πάτερον και Καλλινικίδη για να παίξουν. Δυνατό τους στοιχείο ότι οι ψηλοί της ομάδας τους έχουν την ικανότητα να παίζουν ένας εναντίον ενός και να σουτάρουν από μακριά, ενώ παίζει με μονά και διπλά σκριν για τους Νικολαίδη και Μπρέισι".

"Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα"

Για το πρώτο παιχνίδι μετά την Παρτιζάν ο Ιτούδης ανέφερε: " Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Από την πλευρά μας έχουμε ρίξει το βάρος μας στην ψυχολογική δουλειά και λιγότερο στην αγωνιστική.

Αν η ψυχολογία μας είναι εκεί που θέλουμε τότε και η αγωνιστική μας εικόνα θα είναι αυτή που πρέπει. Σίγουρα το σοκ μετά τον αποκλεισμό ήταν μεγάλο αλλά έτσι είναι η ζωή. Αν καταφέρουμε να υλοποιούμε τους δύο επόμενους στόχους μας, που είναι απόλυτα εφικτό, τότε δεν θα μιλάμε για μια...βόλτα στο πάρκο, αλλά για μια πολύ μεγάλη δουλειά".











TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ