ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Και να θυμάστε..."

"Και να θυμάστε..."
μπετσιρο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς υπενθυμίζει σε όλους μέσω του SPORT 24 ποιος είναι ο πρωταθλητής...

Στη Ρώμη ο Σλοβένος αγωνίστηκε μόλις έξι λεπτά. Στη Μάλαγα έξι λεπτά παρά 15 δευτερόλεπτα και αυτή η πενιχρή συμμετοχή μπορεί να τον εξέπληξε ως έναν βαθμό, αλλά δεν τον απογοήτευσε ώστε να διακόψει τη σκληρή δουλειά και να τα... βάψει μαύρα! «Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα από τον χρόνο συμμετοχής μου, αλλά ήξερα μέσα μου ότι ο κόουτς θα είχε τους λόγους του για να μην με χρησιμοποιήσει αρκετά. Σέβομαι τις αποφάσεις του, δούλεψα σκληρά στις επόμενες προπονήσεις και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσω», εκμυστηρεύτηκε ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος ό,τι... πέταγε κατέληγε στο καλάθι του Αρη.
«Από το πρώτο σουτ κατάλαβα ότι ήμουν στη μέρα μου. Φαίνεται αυτό το πράγμα και μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι σουτέρ του κόσμου. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση, χρειάστηκε και ένα δεύτερο σουτ πιο δύσκολο από το πρώτο για να επιβεβαιωθεί μέσα μου ότι όλα θα πάνε καλά», εξομολογήθηκε ο Σλοβένος εννοώντας το τρίποντο από τη γωνία σχεδόν στην εκπνοή των 24 δευτερολέπτων του Παναθηναϊκού, με το οποίο οι πρωταθλητές έκοψαν τα πόδια των αντιπάλων τους αποκτώντας αέρα πέντε πόντων (33-38 στο 16').

Τι του είπε ο Ομπράντοβιτς...

Η στατιστική του Μπετσίροβιτς (20 πόντοι με 2/2 δ., 4/4 τρ., 4/4 β.) και γενικότερα η εκτελεστική διαύγεια και η ωριμότητα στο παιχνίδι του δεν άργησαν να προκαλέσουν τα κολακευτικά σχόλια εκ μέρους του Ζοτς, ο οποίος θέλοντας να ανταμείψει τον Σλοβένο τόν πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν η καλύτερη εμφάνισή σου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας στον Παναθηναϊκό. Συνέχισε έτσι. Αυτό θέλω από σένα»!

«Ηταν η επιβράβευση της προσπάθειάς μου από τον προπονητή. Και εγώ συμφωνώ ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είχα φοβερή αυτοπεποίθηση και σε αυτό συνέβαλαν και οι συμπαίκτες μου, οι οποίοι με στήριξαν και με στηρίζουν με τις συμβουλές τους και με τις πράξεις τους μέσα στον αγώνα. Ημουν απολύτως έτοιμος για το ματς στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να πω αν το χρειαζόμουν ή όχι, αλλά αναμφισβήτητα ήλθε σε ένα χρονικό σημείο, στο οποίο είμαι υγιής και μπορώ να προσφέρω σημαντικά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι το βλέπω», σχολίασε ο Μπετσίροβιτς υποστηρίζοντας ότι «εκτός από τη δική μου ήταν και η καλύτερη εφετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού»...

"Στραγγαλιστική άμυνα"

«Πιστεύετε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα; Εγώ νομίζω ότι η εμφάνισή μας κυμάνθηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Η άμυνά μας ήταν στραγγαλιστική για τον Αρη, στον οποίο επιτρέψαμε να πετύχει μόλις 7 πόντους στην τρίτη περίοδο και μάλιστα στην έδρα του, ενώ στην επίθεση είχαμε φοβερά ποσοστά, τα οποία προήλθαν από καλές συνεργασίες και πιστή εφαρμογή των συστημάτων που έχουμε διδαχθεί και δουλέψει άπειρες φορές», τόνισε ο χαρισματικός σκόρερ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Αλβέρτη, του Σισκάουσκας, του Ντελκ, «γενικώς όλων των συμπαικτών μου γιατί ήταν όλοι έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι».

Και ήταν έτοιμοι μετά από την πρόσφατη ήττα στη Μάλαγα, η οποία διέκοψε το νικηφόρο σερί (22-0) του Παναθηναϊκού. «Μα αυτό ήταν και το μεγαλύτερο κίνητρο για μας. Να επιστρέψουμε μετά από μια ήττα, την οποία δεν καταφέραμε να αποφύγουμε γιατί δεν πολεμήσαμε και για πρώτη φορά δεν δείξαμε χαρακτήρα. Μπορεί να θίχτηκε ο εγωισμός μας από ορισμένες δηλώσεις των αντιπάλων μας ότι τάχα θα κέρδιζαν τον Παναθηναϊκό στην έδρα τους, αλλά η αγωνιστική έκρηξη που είδατε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ήττα από τους Ισπανούς», υποστήριξε ο άσος του Τριφυλλιού.

"Να θυμηθούν ποιοι είναι πρωταθλητές"

Πώς μεταφράζεται αυτό το 60-96 στο Αλεξάνδρειο; «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!», αποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Σλοβένος εξηγώντας ότι «αυτή η διαφορά θα προβληματίσει τους αντιπάλους μας ή μάλλον θα τους υπενθυμίσει ποιοι είναι οι πρωταθλητές και πόσο δύσκολη θα είναι η εκθρόνισή μας. Αποδεικνύει, όμως, και ότι αυτή η ομάδα έχει τρομακτικές δυνατότητες και ότι θα υπάρξουν βραδιές που θα αποδώσει ανάλογο μπάσκετ. Ετσι δεν χάνουμε ποτέ!», ξεκαθάρισε ο Μπετσίροβιτς απονέμοντας τα εύσημα προς τους οπαδούς του Αρη για την εν γένει συμπεριφορά τους.

«Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν καυτή και τους αξίζει ένα μπράβο γιατί η ομάδα τους συνετρίβη, αλλά εκείνοι μας χειροκρότησαν κατά την αποχώρησή μας για τα αποδυτήρια. Αυτό το πράγμα δεν το συναντάς συχνά και δεν θα μπορούσα να μην το αναφέρω. Βέβαια, κάποιες στιγμές τρελάθηκαν και πήγαν να παρεκτραπούν, αλλά σε γενικές γραμμές οι οπαδοί του Αρη ήταν σωστοί», επεσήμανε ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος δεν αφιέρωσε κάπου συγκεκριμένα τη νίκη, αλλά δεσμεύτηκε να το κάνει... «εάν κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»!

Αραγε η επικράτηση επί του Αρη θα αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία ενός καινούργιου πράσινου σερί; «Δεν με απασχολούν τα σερί! Είχαμε 22 νίκες στη σειρά. Και τι έγινε; Το θέμα είναι να κερδίσει η ομάδα τους αγώνες που πρέπει. Προσωπικά, ακόμη και 100-0 σερί να είχαμε, δεν θα με ενδιέφερε και κανείς δεν θα το θυμόταν αν ο Παναθηναϊκός έχανε τον 101 ο αγώνα του. Πόσο μάλλον αν επρόκειτο για τελικό! Καλά είναι τα σερί, αλλά η τελική γεύση είναι αυτή που μένει και χαρακτηρίζει μια ολόκληρη χρονιά. Και να σας πω κάτι; Είναι ακόμη νωρίς, αλλά αισθάνομαι ότι φέτος είναι η χρονιά μας», εκμυστηρεύτηκε ο Μπετσίροβιτς, ο οποίος επιθυμεί να έχει καλύτερη τύχη –σε επίπεδο Ευρωλίγκας- από τον προκάτοχο και συμπατριώτη του Γιάκα Λάκοβιτς.





















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ