ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και τώρα οι δυο τους

Και τώρα οι δυο τους
τζαμπολ

ΟΣΦΠ και ΠΑΟ ξεκινούν (21:30, ΑΝΤ1) το χορό προς τον τίτλο του πρωταθλητή της Α1 (video)

Ενδιαφέρουσες για δημοσιογραφική κάλυψη οι επιστολές των δύο ΚΑΕ, χρήσιμες οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, πάντα πρόσφορες για... συζητήσεις οι κληρώσεις των διαιτητών, αλλά η ουσία του μπάσκετ είναι στο παρκέ και εκεί θα λύσουν τις αιώνιες και αειθαλείς διαφορές τους ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Το βράδυ της Πέμπτης (21:30, ΑΝΤ1) γίνεται το τζάμπολ του πρώτου τελικού από τους τρεις που σίγουρα θα πραγματοποιηθούν ή τους τέσσερις-πέντε που ίσως χρειαστούν.
Οι στόχοι των δύο ομάδων είναι συγκεκριμένοι: ο Παναθηναϊκός ξεκινάει για πρώτη φορά από το 2003 στην έναρξη μια τελικής σειράς ως φιλοξενούμενος, αφού ο Ολυμπιακός με 31 συνεχόμενες νίκες από το Νοέμβριο και την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, κατάφερε να αποκτήσει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας και να έχει αυτός το... ψυχολογικό αβαντάζ για πρώτη φορά ύστερα από 9 χρόνια. Οι πράσινοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να σπάσουν την έδρα των ερυθρολεύκων και να βάλουν τις βάσεις για το 2ο Triple Crown μετά το 2007, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη ελληνική ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός κυνηγάει τα φαντάσματα του παρελθόντος εδώ και 12 χρόνια. Από το 1997 και την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής Ελλάδας και να κλείνεις τη σεζόν απολύτως επιτυχημένα. Όμως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του ξέρουν πολύ καλά, ότι έχουν την ευκαιρία να σβήσουν αυτή την παρατεταμένη ξηρασία.

Οι επιστολές...

Μία ημέρα πριν το πρώτο τζάμπολ των δύο ομάδων οι επιστολές που αντάλλαξαν οι δύο ΚΑΕ μονοπώλησαν το ρεπορτάζ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που έριξε το γάντι, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την... ένοχη σιωπή του Ολυμπιακού στο αίτημα του γιου του προέδρου της πράσινης ΚΑΕ για 15 προσκλήσεις που σύμφωνα με τον ίδιο ουδέποτε δόθηκαν. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε με δική της ανακοίνωση ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και τώρα αναμένουμε τα επόμενα επεισόδια της αλληλογραφίας.

Απόντες και προβλήματα...


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, αλλά πολύ σημαντικό. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραμένει εκτός δράσης και θα δει και αυτό το παιχνίδι (όπως και τον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ στο Βερολίνο) από τον πάγκο, προκαλώντας μεγάλα κενά στην άμυνα της ομάδας του και στην ισορροπία των κοντών και ψηλών σχημάτων που θα θέλει να παίζει ο "δράκος".

Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει απουσίες, αλλά το ερωτηματικό που βρίσκεται δίπλα στο όνομα του Δημήτρη Διαμαντίδη, σχετικά με την ετοιμότητά του μετά το πρόβλημα τραυματισμού που είχε, προκαλεί ανησυχία στο πράσινο στρατόπεδο για την επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις

Φέτος, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι τελικοί της Α1 φτάσουν στα πέντε ματς, θα μετρούν 9 αναμετρήσεις μέσα σε μια σεζόν. Ο Παναθηναϊκός μετράει 3-1 επί του Ολυμπιακού, με μία νίκη στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου (όπου ο Πέκοβιτς έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των ερυθρολεύκων και πέτυχε 21 πόντους) με 17 πόντους διαφορά, μία νίκη στον τελικό Κυπέλλου με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πετυχαίνει τρία καθοριστικά συνεχόμενα τρίποντα και τη νίκη στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν στο δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με το καλάθι του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Διαβάστε επίσης...

Τη συνέντευξη του Μάικ Μπατίστ στο SPORT 24 όπου τονίζει πως το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα είναι κλειδί για την έκβαση της τελικής σειράς.

Την ανάλυση του Σούλη Μαρκόπουλου στο SPORT 24 που έχει αντιμετωπίσει οκτώ φορές φέτος τους δύο αιωνίους ως προπονητής του Αμαρουσίου.

Την αναδρομή στους τελικούς στους οποίους έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες από τη γέννηση της Α1.

Το τρέιλερ του SPORT 24 για τον τελικό





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ