NBA

Καλάθης: "Έπαιξα με τους καλύτερους"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr, για την πραγματοποίηση του παιδικού του ονείρου, που ήταν να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Δηλώνει “υποταγή” στην Εθνική και μιλά με θαυμασμό για τον Αντετοκούνμπο.

Αποστολή, Μιλγουόκι: Νίκος Παπαϊωάννου

Το οδοιπορικό του Sport24.gr συνεχίζεται: διαβάστε την αποκαλυπτική είδηση για τον ερχομό των Bucks στην Ελλάδα για φιλικά παιχνίδια, τη μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο ( εδώ το πρώτο μέρος και εδώ το δεύτερο ), αλλά και αυτή των Κώστα Κουφού και Μαρκ Γκασόλ .

Νικ, αυτή είναι η πρώτη σου σεζόν στο ΝΒΑ. Το να φτάσεις μέχρι εδώ αποτελούσε όνειρο για σένα. Πώς είναι μέχρι τώρα;

Νιώθω καλά. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα γίνομαι καλύτερος σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα μας, άρχισε να μπαίνει σε ρυθμό, πράγμα που είναι καλό και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, ερχόμενος από την Ευρώπη και παίζοντας σ’ ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι;

Το να γνωρίζεις ποια είναι τα σωστά συστήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσεις στο παρκέ, ως πόιντ γκαρντ. Εδώ είναι πιο αθλητικοί οι παίκτες σε σχέση με την Ευρώπη, οπότε κάποιες επιλογές που συνηθίζαμε στην Ευρώπη, εδώ συνήθως δεν είναι διαθέσιμες. Πρέπει να σκεφτώ ποιά είναι τα κατάλληλα σημεία κι από εκεί και πέρα να διαλέξω βάσει κατάστασης.

Πόσο ευεργετήθηκε το παιχνίδι σου από το ότι έπαιζες στην Ευρώπη;

Γενικά το ότι έπαιζα επαγγελματικό μπάσκετ, εναντίον ενήλικων. Απέναντι στους καλύτερους. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες εκεί (Ευρώπη). Εμαθα να έχω σωστή αντίληψη και να βελτιώνομαι συνεχώς κάθε χρονιά.

"Με βοηθάει ο Κώστας"

Η προσαρμογή σου έγινε ευκολότερα, λόγω της παρουσίας του Κώστα στην ομάδα;

Ναι. Με βοηθάει πολύ. Βρίσκεται στο ΝΒΑ για 4-5 χρόνια και πάντα μπορώ ν’ απευθυνθώ σ’ εκείνον ή σε κάποιους άλλους από τους συμπαίκτες μου, έτσι ώστε να με βοηθήσουν με τα σκαμπανεβάσματά μου.

Η μεγαλύτερη δυσκολία ως παίκτης στο ΝΒΑ;

Απλά το να είμαι σταθερός στην απόδοσή μου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι μεγάη η αγωνιστική περίοδος και δεν μπορείς να είσαι στις μαύρες σου αν έχεις παίξει άσχημα σε πέντε συνεχόμενα ματς. Πρέπει να είσαι σταθερός καθ’ όλη τη χρονιά και να είσαι σε μία ομάδα όπου σε πιστεύει, όπως και ο προπονητής.

Δείτε τη συνέντευξη του Νικ Καλάθη στο Sport24.gr

Η μέρα είναι σημαντική, γιατί τρεις παίκτες που προέρχονται από την Ελλάδα βρίσκονται εδώ στο ΝΒΑ. Τι δείχνει αυτό για το Ελληνικό μπάσκετ;

Είναι σπουδαίο για τη χώρα! Το Ελληνικό μπάσκετ είχε πάντοτε υψηλό επίπεδο. Διαθέτουμε πολλούς νεαρούς παίκτες που είναι πολύ ταλαντούχοι και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το Ελληνικό μπάσκετ. Ο Γιάννης είναι Ελληνας και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για εκείνον, κι ελπίζω να παίξουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι (στην Εθνική).

"Έχει βελτιωθεί πολύ ο Γιάννης"

Τι ξέρεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Μακρύς, αθλητικός κι έχει βελτιωθεί από τότε που ήρθε εδώ. Θα πρέπει να τον σταματήσουμε απόψε και να σταματήσουμε όλη την ομάδα. Κι ελπίζω να νικήσουμε.

Εκανα την ίδια ερώτηση στον Κώστα και τον Γιάννη. Η πεντάδα της Εθνικής μ’ εσένα στον άσο, τον Σπανούλη στο “δύο”, ο Παπανικολάου σμπολ φόργουορντ, ο Γιάννης σαν “τεσσάρι” και ο Κώστας σέντερ.

Αυτή είναι μία τρομερή ομάδα! Αυτή είναι μία ομάδα που μπορεί στα σίγουρα να διεκδικήσει τίτλους. Εχουμε πολύ ταλέντο κι ελπίζω να συγκεντρωθούμε μαζί και να μπορέσουμε να το κάνουμε.

Αν η Εθνική πάρει την wilda card, εσύ θα είσαι εκεί;

Ναι, 100% θα είμαι εκεί. Προφανώς αν από πλευράς υγείας είμαι απολύτως καλά και όλα είναι εντάξει με την οικογένειά μου, τότε ναι θα είμαι εκεί.

Θέλεις να πεις κάτι στους Ελληνες φιλάθλους;

Τους αγαπάω όλους. Ελπίζω να σας δω το καλοκαίρι. Να είστε καλά και καλή χρονιά.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ