ΑΕΚ

Καραμανλής: "Λάθος το σχέδιο της αστυνομίας"

Καραμανλής: "Λάθος το σχέδιο της αστυνομίας"
Καραμανλής INTIME SPORTS

Ευθύνες στην αστυνομία επέριψε ο Μπάμπης Καραμανλής για τα εισιτήρια στον αγώνα με το Περιστέρι

Oι δηλώσεις του στον "Sentra 103,3":

Για τα επεισόδια στον αγώνα του Περιστερίου με την ΑΕΚ: " Εμείς ως ΚΑΕ ΑΕΚ δεν πήραμε ποτέ εισιτήρια οργανωμένα, καθώς ξέρουμε τι λέει ο νόμος και τον τηρήσαμε απαρέγκλιτα. Η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο. Στο Περιστέρι, ο κόσμος της ΑΕΚ πήγε στο γήπεδο, χωρίς διακριτικά. Δεν πήγαν οργανωμένα, αλλά σαν παρέες".

"Τα εισιτήρια τα πήραν από τα εκδοτήρια έξω. Μόλις αντιλήφθηκε ο πρόεδρος του Περιστερίου ότι έρχονταν πολλοί ΑΕΚτζήδες, έκλεισε όλα τα εκδοτήρια πλην ενός που ήταν μπροστά από το σύνδεσμο των "Φενταγίν" κι έγινε το συμβάν. Πηγαίνοντας εκεί λοιπόν να πάρουν εισιτήρια οι οπαδοί μας τους την "έπεσαν" κάποιοι οπαδοί του Ατρόμητου. Η αστυνομία δεν είχε σχεδιάσει σωστά. Στο γήπεδο τελικά μπήκαν 200 με 300 άτομα, οπαδοί της ΑΕΚ".

"Έπειτα 15 οπαδοί του Ατρόμητου κινήθηκαν, χωρίς να έχουν κανένα φραγμό, εναντίον της οπαδών της ΑΕΚ που καθόντουσαν ήσυχα στο πέταλο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μόλις έσκασε το δακρυγόνο, καθώς είναι απαράδεκτο να σκάει δακρυγόνο σε κλειστό χώρο. Μέχρι τότε δέκα είκοσι πλακωνόντουσαν. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε πανικός κι έτσι τραυματίστηκε το παιδάκι".

"Από πέσιμο τραυματίστηκε στον πανικό και την τρομάρα του να φύγει, μόλις ένιωσε ότι πνίγεται. Εμείς γιατί φταίμε δηλαδή; Άμα βλέπουμε έναν κουβά με πετρέλαιο δε φταίει αυτός που πετάει το σπίρτο και φταίμε εμείς; Δεν μπορούμε να κάνουμε "face Control" σε όσους μπαίνουν στο γήπεδο και ειδικά σε εκτός έδρας αγώνες





".

Για το αν η ΑΕΚ πρέπει να αναλαμβάνει μέρος των ευθυνών: " Οι οπαδοί πήγαν μεμονωμένα στο γήπεδο. Ακολουθούν την ομάδα τους παντού. Όπως πήγαν και στη Θράκη. Δηλαδή να αφαιρέσω από κάποιους το δικαίωμα να δουν την ομάδα τους; Το κακό είναι ότι κάποια παιδιά αντέδρασαν. Προκλήθηκαν, διότι κάποιοι κινήθηκαν εναντίον τους και αντέδρασαν".

"Δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για να προστατέψουν τους φίλους της ΑΕΚ. Το πρόβλημα είναι ότι "τσιμπήσαμε". Αντιδράσαμε στις προκλήσεις κι αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Ήταν λάθος. Εμείς, όμως, δεν έχουμε δύναμη για να «φτιάχνουμε» τις αστυνομικές αναφορές. Όπως έχουν οι κύριοι Γιαννακόπουλοι, ο κύριος Κόκκαλης και οι κύριοι Αγγελόπουλοι".

"Γιατί και στο ΟΑΚΑ έγιναν επεισόδια, αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα. Στο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη 200 με 300 άτομα έσπασαν πόρτες του γηπέδου, μπήκαν στο γήπεδο και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς και δύο φιλάθλους. Κανείς όμως δεν μιλάει για αυτό



".

Για το αν η διοίκηση της ΑΕΚ έχει κάνει την αυτοκριτική της: " Μπορώ να ζητήσω συγγνώμη ως πρόεδρος της ΑΕΚ, για άλλα επεισόδια, αλλά για αυτό που έγινε στο Περιστέρι σας λέω ειλικρινά ότι έγινε από κακό σχεδιασμό της αστυνομίας. Δεν είχαμε οργανώσει κάποια εκδρομή. Δεν έχουμε φέρει κανέναν φίλαθλο στο γήπεδο και όσοι ήρθαν, ήρθαν αυτόβουλα. Όταν κάναμε επεισόδια, όπως με τον Ολυμπιακό τιμωρηθήκαμε και υποστήκαμε όλες τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος".

"Απλά τα γεγονότα στο Περιστέρι ήταν διαφορετικά από αυτά που συνέβησαν με τον Ολυμπιακό. Τα λάθη τα συζητάμε πάντα και προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις. Εμείς σαν ΚΑΕ καταδικάζουμε το γεγονός και λυπούμαστε για ότι συνέβη, όμως δεν έχουμε καμία ευθύνη. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και όταν δεν πάει καλά, ο κόσμος συσπειρώνεται. Μπορεί κάποια από αυτά τα παιδιά να ξεφεύγουν, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Πρέπει, όμως να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη για να αποτρέπει αυτά τα γεγονότα

".

Ανακοίνωση της ΚΑΕ κατά πάντων
Στο μεταξύ, νωρίτερα η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, αλλά και του Περιστερίου η οποία ανέφερε: " Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ του Περιστερίου και της ΑΕΚ, η διοίκηση της ΚΑΕ επισημαίνει":

"Ουδέποτε η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε αίτημα παράδοσης-παραλαβής εισιτηρίων προς τη διοίκηση του Περιστερίου, ούτε βεβαίως προέτρεψε τους φιλάθλους της να παρευρεθούν στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής. Κατόπιν τούτου, τα προβλήματα που ανέκυψαν βαρύνουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικώς την γηπεδούχο ομάδα, καθώς και την αστυνομική δύναμη που επόπτευε το κλειστό γυμναστήριο".

"Όπως μας ανέφεραν οι δύο αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή της αναμετρήσεως, δεν παρατηρήθηκε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ΑΕΚ, γι΄αυτό και δεν εμποδίστηκε η είσοδός τους. Το πρόχειρο σχέδιο της αστυνομίας και η αστυνόμευση εντός και εκτός του γηπέδου ήταν, αναντίρρητα, τα στοιχεία που έφεραν τα προβλήματα, με αποκορύφωμα το δακρυγόνο που ρίχθηκε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο. Το δακρυγόνο, άλλωστε, δημιούργησε την αποπνικτική ατμόσφαιρα και έσπειρε τον πανικό".

"Παράλληλα, η διοίκηση της ΚΑΕ μετά λύπης της εντόπισε στοιχεία άνισης συμπεριφοράς από πλευράς των διαιτητών, τόσο εντός, όσο εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατ΄αρχάς, η εκκένωση που αποφασίστηκε δεν αφορούσε τους περίπου 100 φιλάθλους του Περιστερίου, οι οποίοι παρέμειναν στο γήπεδο καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα και αποδοκίμαζαν έντονα τους παίκτες μας και το προπονητικό τιμ".

"Διαιτητικά, δε, τα σφάλματα ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ήταν προς μία κατεύθυνση, αυτή της ΑΕΚ. Αδικηθήκαμε κατάφωρα από τα σφυρίγματά τους και θεωρούμε ότι ήταν οι βασικοί αίτιοι της ήττας μας".

"Εν κατακλείδι, να αναφέρουμε ότι καταδικάζουμε τα επεισόδια απ΄όπου κι αν προέρχονται. Όμως, δεν είναι δυνατό να λογοδοτούμε συνεχώς, διότι οι αστυνομικές αρχές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και επειδή η ΑΕΚ διαθέτει φιλάθλους σ΄όλη την Ελλάδα που την ακολουθούν παντού. Πολλώ δε μάλλον, σε ένα παιχνίδι που δεν είχαμε την παραμικρή, τυπική και ουσιαστική, ευθύνη για τα όσα συνέβησαν".

"Δεν μπορεί να διογκώνονται τεχνηέντως θέματα, που η ΑΕΚ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη ώστε ν΄απαλλάσσονται οι πραγματικοί υπαίτιοι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η ΑΕΚ να μετατραπεί σε "μαύρο πρόβατο", επειδή έτσι συμφέρει κάποιους. Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ θα προστατεύσει τα συμφέροντα του μεγάλου συλλόγου μας και θα στραφεί εναντίον οιουδήποτε που προσπαθεί, βάση σχεδίου, να τη δυσφημίσει και εν τέλει, να την εξοντώσει











".








TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ