ΜΠΑΣΚΕΤ

Καταγγελίες για Σαξώνη

Καταγγελίες για Σαξώνη
ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Επιβαρυντική ήταν η κατάθεση του Γεωργίου Γαϊδατζή για τον κ. Σαξώνη σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας αναφέρει τα εξής: "Η κατάθεση του διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας, Γεωργίου Γαϊδατζή, στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά -για την υπόθεση της απάτης των 22,5 εκατ. ευρώ τουλάχιστον και η οποία περιλαμβάνεται στον φάκελο που έχει στα χέρια της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης- δείχνει, κατά τον πιο γλαφυρό τρόπο, το μέγεθος της κακοδιοίκησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επί 5 χρόνια έδιναν στον διαχειριστή Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος εμφανίζεται ως ο πρωταγωνιστής της πρωτοφανούς απάτης, σε μετρητά, από το ταμείο του δήμου, έως 18,5 εκατ. ευρώ, "για τα οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις πληρωμής σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΟΥ κ.λπ.", με την αρχή να γίνεται το 2003!!!

Ο διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας, πέραν της αποκάλυψής του αυτής, είναι ο υπηρεσιακός παράγοντας που στις 28.6.2007 είχε ενημερώσει τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ότι ο αντιδήμαρχος οικονομικών, "προδήλως παράνομα", του ζητούσε να μην καταβάλει τις εισφορές ασφαλισμένου που είχαν παρακρατηθεί και εργοδότη, στα ταμεία ΙΚΑ, ΤΑΔΚΥ και ΤΥΔΚΥ και ότι τελικά εκτέλεσε την εντολή, σύμφωνα με νόμο του '81, γιατί ο αντιδήμαρχος ενέμεινε, παρά τις αντιρρήσεις της υπηρεσίας.

Πέραν της ενημέρωσης αυτής ο Γεώργιος Γαϊδατζής έχει καταθέσει στην επιθεωρήτρια ότι ο διαχειριστής πλαστογράφησε αποδείξεις είσπραξης 2,157 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για λογαριασμό του δήμου και δεν κατέθεσε 1,6 εκατ. ευρώ υπέρ ΤΥΔΚΥ σε διάφορα χρονικά σημεία"





.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ