ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Δουλειά και να κερδίσουμε τον κόσμο"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΡΗ
Ομαδική MOTIONTEAM

Ο Φώτης Κατσικάρης είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά προκειμένου οι "κιτρινόμαυροι" να πετύχουν τους στόχους τους

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φώτη Κατσικάρη στην εφημερίδα "Real sports" και τον Χάρη Σταύρου.
- Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τις πρώτες μέρες σαν προπονητής του Αρη;

" Δεν είμαι ο πρώτος που θα μιλήσει για την ιστορία αυτής της ιδιαίτερης ομάδας που σημαίνει πολλά για το ελληνικό μπάσκετ. Ξέρουμε καλά ότι η ιστορία και η φανέλα δεν παίζουν μπάσκετ. Ξεκινάμε από το μηδέν, μόλις 20 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι, αλλά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Γι’ αυτό και βρίσκομαι εδώ".

- Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να αναλαμβάνει μια ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει ο ίδιος;

" Είναι περίεργο, αλλά υπάρχουν προπονητές συνηθισμένοι σε αυτό. Είχα την ίδια εμπειρία και σε χειρότερη κατάσταση με την Παμέσα. Πρέπει να αντιληφθείς γρήγορα τα προβλήματα, ώστε να τα ιεραρχήσεις. Πρέπει να τα διορθώσεις με τον σωστό τρόπο και να τονώσεις την ψυχολογία των παικτών. Είμαι από αυτούς που θέλουν να ξεκινούν την προετοιμασία από την πρώτη μέρα, αλλά ξέρω που έχω έρθει και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".

- Ποιο ήταν το στοιχείο που έκανε την πρόταση του Αρη ενδιαφέρουσα;

" Για μένα τo ποιο σημαντικό ήταν να δω ότι η ομάδα έχει όραμα. Θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό. Δεν είναι εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα, το ξέρουμε, αλλά ξέρω ότι η ομάδα διψάει και δεν ζει μέσα από το παρελθόν της. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε προοπτική για κάτι καλό στο μέλλον".

- Τι πρέπει να συμβεί για να κρίνεις επιτυχημένη τη σεζόν που ξεκινάει σε λίγες μέρες;

" Ολοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να μπει μια ομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι να τερματίσουμε τρίτοι, αλλά να κοιτάμε προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Να είμαστε δηλαδή κοντά στους δυο πρώτους. Θέλω να παίρνουμε τα αποτελέσματα, αλλά για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, να προσέχουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να έχουμε χαρακτήρα. Να μην χαρίζουμε σε καμία περίπτωση τους αγώνες".

- Είναι ένας από τους στόχους σου να δουλέψεις με τους μικρούς της ομάδας;

" Πάντα μου άρεσε να δουλεύω με νεαρούς αθλητές. Από την ΑΕΚ βγήκαν παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, το ίδιο έγινε και στη Ρωσία, το ίδιο και στην Παμέσα. Ο Βίκτορ Κλαβέρ, για παράδειγμα βελτιώθηκε και έφτασε να παίζει φέτος στην εθνική Ισπανίας. Μου αρέσουν πολύ οι τρεις μικροί, ο Γάιος Σκορδίλης, ο Σπύρος Μούρτος και ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Και βέβαια θα δουλέψουμε μαζί τους. Θα γίνει αυτό που πρέπει για να έχουν ρόλο στην ομάδα".

- Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Αρη;

" Δεν είμαι μάγος που θα αλλάξει τα πάντα σε μια νύχτα και ο κόσμος του Αρη το καταλαβαίνει γιατί έχει επίπεδο. Πρέπει να δουλέψουμε και να κερδίσουμε τον κόσμο. Θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Κοιτάζουμε να βελτιώσουμε την ομάδα, να της προσθέσουμε ποιότητα. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί, ο κόσμος θα εκτιμήσει την προσπάθειά μας και φυσικά θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ".

- Πόσο ευεργετικό είναι για το πρωτάθλημα το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο πολλοί και αξιόλογοι Ελληνες προπονητές;

" Μόνοι δυο ξένοι υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο Ομπράντοβιτς και ο Μάρκοβιτς. Το ίδιο έγινε και πέρυσι στην Ισπανία με εμένα και τον Ιβάνοβιτς, αφού οι υπόλοιποι ήταν Ισπανοί. Το θέμα είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν παράγοντες που το κάνουν συνειδητά για να στηρίξουν τον Ελληνα προπονητή και αυτοί που το κάνουν για οικονομικούς λόγους. Ο προπονητής είναι ο καπετάνιος, όλοι ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στο μπάσκετ και είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεται τη φιλοσοφία και τα προβλήματα της ομάδας του."

- Αισθάνεσαι ευλογημένος από το γεγονός ότι σε τόσο μικρή ηλικία έχεις καταφέρει να κοουτσάρεις ομάδες με δυναμική;

" Είχα την τύχη να βγω σύντομα από τη χώρα μου και να βρεθώ στο ανταγωνιστικό ρώσικο πρωτάθλημα, αλλά και το ισπανικό, το καλύτερο μετά το ΝΒΑ και την ευρωλίγκα. Εχω σημαντικές εμπειρίες, ξέρω πώς να αντιμετωπίσω τα προβλήματα, αφού αντιμετώπισα αρκετά τα τελευταία χρόνια και έμαθα και μια ξένη γλώσσα. Δεν είχα όμως την ευκαιρία για να διεκδικήσω το κάτι παραπάνω, γιατί είναι δύσκολο να χτυπήσεις στην Ισπανία την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ταού, την Μπαρτσελόνα και στη Ρωσία την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό είναι το μοναδικό μου παράπονο"

- Ποιο είναι το όνειρο του Φώτη Κατσικάρη;

" Το όνειρό μου είναι να κερδίσω τίτλους, αλλά μπορώ να πω ότι εκτιμώ πολύ το καθημερινό κομμάτι της δουλειάς μου. Αυτή τη στιγμή είμαι στον Αρη και θέλω να κερδίσω τίτλους με τον Αρη".


































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ