ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Ενισχυμένος ο Ολυμπιακός"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΡΗ
Ομαδική MOTIONTEAM

Κοντά σε συμφωνία με τη NOVA. Αν όλα πάνε καλά θα μεταδοθεί το ντέρμπι με Ολυμπιακό

Αν και τελευταία στιγμή ο πρόεδρος του Άρη Γιάννης Δαμιανίδης είναι μία ανάσα από τριετή συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, κάτι που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες της Α1 η δική του θα βρει τηλεοπτική "στέγη".
Aκόμα η ΚΑΕ δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση αλλά αναμένεται να το κάνει από στιγμή σε στιγμή.

Κατσικάρης: " Ενισχυμένος ο Ολυμπιακός"
Χωρίς τους Νίκο Αργυρόπουλο και Δήμου Ντικούδη θα υποδεχθεί ο Άρης το απόγευμα του Σαββάτου τον Ολυμπιακό (17:00) στο "Αλεξάνδρειο" για την πρώτη αγωνιστική της Α1.

Οι δύο αθλητές θα αποχωριστούν νάρθηκα και πατερίτσες την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ξεκινήσουν την αποθεραπεία.

Εν τω μεταξύ πριν από την έναρξη της σημερινής απογευματινής και τελευταίας προπόνησης του Άρη για το παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους, ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Φώτης Κατσικάρης, τόνισε: " Ξεκινάμε το Πρωτάθλημα με ένα ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο εναντίον του Ολυμπιακού που έχει και τα καλά του και τα κακά του. Είναι μία έξτρα πρόκληση γνωρίζοντας πως θα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή".

"Θέλουμε ωστόσο όλοι μαζί να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία μου αν και δεν είναι εύκολο μετά την αλλαγή του προπονητή. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους σε επίθεση και άμυνα. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος αν και δεν περιμένω να δω την ομάδα στο 100%".

"Θέλω να δω μια διάθεση και αν γίνεται να παλέψουμε για 40 λεπτά. Αν όχι να μην έχουμε μεγάλα κενά και να δω σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτά που έχουμε δουλέψει".

" Ενισχυμένος ο Ολυμπιακός"

Για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό είπε: " Πολύ λίγες ομάδες θα είναι φορμαρισμένες από την πρώτη αγωνιστική. Αυτό ισχύει και για τους αντιπάλους μας που θέλουν να φορμαριστούν στην πορεία. Είναι αλήθεια ότι έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ με μεταγραφές εκεί που πονούσαν και σίγουρα διαθέτουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο και μεγαλύτερο βάθος από μας στον πάγκο".

"Επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς αθλητές αλλά με την άμυνα μας θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Τα λάθη, τα ριμπάουντ και κάποιες λεπτομέρειες θα κρίνουν το ματς".

Για την εικόνα που αποκόμισε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ορλεάν τόνισε: " Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πρόκειται για μια πιο ψηλή ομάδα από μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ένα "μείον"τόσο στη ρακέτα όσο και στην περιφέρεια. Από εκεί και πέρα η εικόνα που έχουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός τρέχει περισσότερο από πέρσι και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δεχθούμε όσο το δυνατόν λιγότερους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο".

" Ανέτοιμος ο Μάιλς"
Κι όσο για τον Μάιλς τόνισε: " Είναι ένας έξυπνος παίκτης που γνωρίζει την ομάδα από πέρσι αλλά θα χρειαστεί τον χρόνο του. Ωστόσο θα είναι έτοιμος να παίξει και θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας στην πορεία".

Τέλος για το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του που θα έχει τον κόσμο του Άρη στο πλευρό του είπε: " Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και ο κόσμος να ανταποκριθεί και να αγκαλιάσει την ομάδα και ειδικά στις δύσκολες περιόδους. Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω τους φιλάθλους του Άρη μαζί μου και όχι εναντίον μου".

Κακιούζης: " Είμαστε καλύτεροι"

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κακιούζης τόνισε: " Παίζουμε εναντίον του Ολυμπιακού που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι όμως η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που πάντα κρύβει δυσκολίες. Το τι θα κάνουμε με τον Ολυμπιακό δεν έχει σημασία εν όψει της συνέχειας".

" Ωστόσο θέλουμε να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας γνωρίζοντας ότι έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Από εκεί και πέρα αυτό που έγινε πριν από έναν μήνα δεν θα διαγραφεί αλλά θα μας κυνηγάει όλη την χρονιά. Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι".

Σε ερώτηση για το πώς είδε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας σχολίασε: " Ο αντίπαλός του δεν σε βοηθούσε να βγάλεις συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ με τις αλλαγές που γίνονται στο παιχνίδι να μην μειώνουν την απόδοση του συνόλου".

" Εμείς ωστόσο ετοιμάζουμε κάποια πλάνα και σίγουρα βαδίζουμε σε καλύτερο δρόμο από ότι πριν έναν μήνα αφού πλέον γνωριζόμαστε ολοένα και περισσότερο μεταξύ μας. Αν κερδίσουμε το παιχνίδι έχει καλώς".

Τέλος, για το πόσο διαφορετικός θα παρουσιαστεί ο Άρης σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με το Μαρούσι για τον Α' προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκας δήλωσε: " Άλλος προπονητής τότε και άλλος τώρα όπως και άλλη φιλοσοφία τότε και άλλη πλέον. Είμαστε καλύτεροι γιατί έχουμε δεθεί ως σύνολο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".
































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ