ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Καιρός για μία εκτός έδρας νίκη"

Κατσικάρης: "Καιρός για μία εκτός έδρας νίκη"
κατσικαρης μαιλς

"Είναι καιρός να κάνουμε μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας", δήλωσε ο Κατσικάρης ενόψει ΑΕΚ (Σάββατο, 19:00)

" Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό το ματς, ώστε σιγά - σιγά να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι είναι καιρός να κάνουμε μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο".

"Θα πρέπει να κρατήσουμε τη διάθεση και το πάθος που δείξαμε στην άμυνα, στα τελευταία 15’ του παιχνιδιού με την Σιαουλιάι. Είναι στοιχεία που θα τα χρειαστούμε, ιδιαίτερα σε μια έδρα όπως αυτή του Ελληνικού", είπε ο τεχνικός του Άρη στο αρχικό του σχόλιο.

Αναφερόμενος δε στην ΑΕΚ υπογράμμισε: " Η ΑΕΚ βασίζεται πολύ στην έδρα και στον κόσμο της, που την ενισχύει πολύ και την στηρίζει, στα προβλήματα που όπως μαθαίνουμε αντιμετωπίζει η ομάδα. Στην σύνθεσή της, τέσσερις παίκτες αποτελούν σημεία αναφοράς: Ο Γκριν, που είναι πλέι μέικερ και σκόρερ μαζί, ο Φράνσις, καλός ψηλός σε επίθεση και άμυνα, ο Νικολαΐδης, ένα παιδί με το οποίο έχω δουλέψει και εκτιμώ ιδιαίτερα, ένας παίκτης με φοβερή ψυχολογία που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, καθώς και ο ΜακΓκράθ, ένας αξιόλογος σουτέρ".

"Θα πρέπει να περιορίσουμε αυτούς τους τέσσερις, που έχουν την ποιότητα και τις δυνατότητες να κερδίσουν κάθε αντίπαλο. Νομίζω ότι αριθμητικά διαθέτουμε περισσότερες επιλογές από την ΑΕΚ. Έχουμε πιο έτοιμους, πιο έμπειρους παίκτες και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε".

Ο Κατσικάρης έκανε ειδική αναφορά και στο γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα την ομάδα με την οποία συνδέθηκε άρρηκτα τόσο ως παίκτης όσο και ως τεχνικός υπογραμμίζοντας: " Σήμερα υπερασπίζομαι τον πάγκο του Άρη και θέλω τη νίκη της ομάδας μου, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ανδρώθηκα ως παίκτης και ως προπονητής στην ΑΕΚ. Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, αφού ήμουν μέλος αυτού του συλλόγου για 13 χρόνια".

"Κρατώ τις πολλές ωραίες στιγμές που πέρασα και που ήρθαν μέσα από δυσκολίες. Έζησα με την ΑΕΚ την κατάκτηση τίτλων και πολύ ξεχωριστές εμπειρίες. Επιπλέον, ήταν η ομάδα που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα ως προπονητή, δίνοντάς μου την ευκαιρία να την καθοδηγήσω. Και εγώ από την πλευρά μου, έκανα ό,τι μπορούσα για να τιμήσω τον πάγκο της ΑΕΚ, όπως και τη φανέλα της παλαιότερα".

Ο 42χρονος προπονητής του Άρη ρωτήθηκε ξανά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε ο Νίκος Αργυρόπουλος στη νίκη της περασμένης Τρίτης (15/12) επί της Σιαουλιάι, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Υπάρχουν στιγμές μέσα στο πρωτάθλημα που κάποιοι παίκτες βγαίνουν μπροστά. Δεν είναι ανάγκη να είναι οι καλύτεροι της ομάδας, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν τόσο πολλοί παίκτες στο ρόστερ. Ο Αργυρόπουλος είναι έμπειρος παίκτης, έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Ξέρει το ρόλο του και πώς πρέπει να μπει μέσα στον αγώνα, έχοντας ως κύριο γνώρισμά του το πάθος που χρειαζόμασταν για να ανατρέψουμε την κατάσταση στο παιχνίδι με την Σιαουλιάι".

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την αγωνιστική φόρμα των άλλων δύο πόιντ γκαρντ της ομάδας, ο Κατσικάρης ύψωσε "ασπίδα" και δήλωσε ότι περιμένει την ανάκαμψή τους: " Θα βρουν το δρόμο τους, πιστεύω. Κι εμείς είμαστε από πάνω τους, για να το πετύχουμε. Χρειάζεται λίγο υπομονή για να επανέλθουν. Δεν θα ήταν καθόλου έξυπνο αν τους καταδικάζαμε, θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Πρέπει να επιμείνουμε σε ορισμένα πράγματα και θέλω να δω την σωστή αντίδρασή τους κατά της ΑΕΚ".

Όσο για τα αγωνιστικά μοναδικός απών του Άρη στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κλειστό του Ελληνικού θα είναι ο τραυματίας Νίκος Μπάρλος.

Κακιούζης: " Δεν έχουμε περιθώριο για άλλη ήττα εκτός έδρας"
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κακιούζης δήλωσε: " Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ προσπαθεί να σταθεί στην κατηγορία και πολλές φορές τέτοια προβλήματα σε κάνουν πιο δυνατό. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε το περιθώριο για άλλη ήττα εκτός έδρας".

"Έπειτα από τις δύο νίκες μας, με το Περιστέρι και την Σιαουλιάι, θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να πάρουμε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας

".

Επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού

Το σπίτι φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο, που λειτουργεί με τη φροντίδα του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης (οδός Εθνικής Αντιστάσεως και Θησέως), θα επισκεφθεί η ομάδα του Άρη την ερχόμενη Τρίτη 22/12, από τις 14:00 μέχρι τις 15:00.

Αντιπροσωπεία των παικτών της ομάδας θα προσφέρει δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του "Χαμόγελου του Παιδιού", δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία της ΚΑΕ Άρης και σκορπώντας χαρά ενόψει των Χριστουγέννων.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «κίτρινων» και λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή τους για την Αθήνα, όπου την Τετάρτη (23/12) θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ