ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Νίκη χωρίς να διακινδυνεύσουμε"

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατσικάρης MOTIONTEAM

Την κατάκτηση της πρώτης του νίκης στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 θα επιδιώξει ο Άρης

Στις δηλώσεις του προς του εκπροσώπους του Τύπου, ο προπονητής της ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, επισήμανε ότι θα είναι απαραίτητο οι παίκτες του να έχουν συγκέντρωση και διάρκεια στο παιχνίδι τους, προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους.
" Δεν έχουμε περιθώρια να διακινδυνεύσουμε στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Πρόκειται για μία νεοφώτιστη ομάδα με αρκετά νέα παιδιά, αλλά και με κάποιους έμπειρους παίκτες, όπως τους Κάμινγκς και Χατζή, που έχουν παίξει για πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Βάσει της φιλοσοφίας του προπονητή τους, οι παίκτες του Ηλυσιακού ασκούν πολλή πίεση στην μπάλα, ώστε να αναγκάσουν τον αντίπαλο να κάνει λάθη και να τρέξουν. Γι’ αυτό, θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη στην επίθεσή μας. Οι προσεχείς αντίπαλοί μας έχουν ποικιλία στον αιφνιδιασμό, που συχνά δεν καταλήγει σε λέι απ, αλλά σε τρίποντο, είπε ο Κατσικάρης, περιγράφοντας την ομάδα των Ιλισίων.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του Άντριου Μπετς λέγοντας πως: " Ο Ηλυσιακός δεν έχει σέντερ, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα για μας. Θα δούμε πώς μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την παρουσία του Μπετς. Γενικά, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με πολλή σοβαρότητα, να δούμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε και να τα αξιοποιήσουμε, προκειμένου να κατακτήσουμε τη νίκη.

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του την περασμένη Τετάρτη (18/11) στον νικηφόρο νοκ άουτ προημιτελικό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος με το Μαρούσι, ο 42χρονος τεχνικός είπε: " Ίσως ήμουν υπερβολικά αυστηρός στην κριτική μου μετά το παιχνίδι με το Μαρούσι. Είμαι λίγο ανυπόμονος να δω την ομάδα μου να παίζει όπως ζητάω για όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά μέσα στον αγώνα. Όλοι οι προπονητές ζητάμε το τέλειο, αυτό όμως ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι ότι η ομάδα αντέδρασε σωστά, βρίσκοντας λύσεις σε άμυνα και επίθεση, όταν το Μαρούσι πλησίασε στο σκορ. Αν σ’ εκείνο τον αγώνα είχαμε 15 λεπτά σωστής παρουσίας, θέλω αυτή τη φορά να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας -ή τουλάχιστον την ίδια. Θα είναι μία βάση, για να συνεχίσουμε".

Ο προπονητής των «κίτρινων» μίλησε επίσης για την σταδιακή βελτίωση που υπολογίζει να δει: " Είναι θετικό ότι αρχίζει το Eurocup και θα έχουμε διπλά παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Μέσα από αυτά, θα βρουν τη φόρμα τους κάποιοι παίκτες που είναι σημαντικοί για μας, αλλά και γενικά η ομάδα θα βελτιωθεί", είπε, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε ότι " πιστεύω πολύ στις σχέσεις, θέλω να έχει κάθε παίκτης ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό του αναφορικά με το ρόλο του μέσα στο γήπεδο".

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσικάρης θέλησε να κάνει ειδική αναφορά στον Κίκι Κλαρκ και τον Άαρον Μάιλς, για την προσφορά τους στην αναμέτρηση με το Μαρούσι: " Ο Κίκι Κλαρκ έκανε καταπληκτική δουλειά. Έχετε συνηθίσει να τον βλέπετε σε διαφορετικό ρόλο, αλλά ήταν εκπληκτικός στην άμυνα και στην τακτική. Βέβαια, έκανε κάποια λάθη που θα πρέπει μελλοντικά να τα αποφύγει, όπως στο να ‘διαβάζει’ το παιχνίδι καλύτερα, αλλά δεν είναι εύκολο να αλλάξεις ρόλο σ’ έναν παίκτη. Δεν πρόκειται να σταματήσει να σουτάρει, είναι δεδομένο ότι έχει ικανότητες στο σκοράρισμα, αλλά θέλω να μπορεί να βοηθά και σε άλλα πράγματα", είπε και πρόσθεσε: " Ο Άαρον Μάιλς, από την πλευρά του, έπαιξε με 39 πυρετό. Δεν κάναμε φασαρία γι’ αυτό το πρόβλημα που είχε, ο ίδιος θέλησε προς τιμήν του να παίξει κανονικά και ήταν σημαντικός στο ρόλο του. Καταλαβαίνετε, άλλωστε, ότι μπάσκετ δεν είναι μόνο το σκοράρισμα".

Μπετς: "Να μην τους υποτιμήσουμε"

Για την αυριανή αναμέτρηση μίλησε και ο Άντριου Μπετς που τόνισε ότι: " Πάμε για την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, κάθε φορά που πηγαίνεις να παίξεις σ’ ένα μικρό γήπεδο, απέναντι σε μια θεωρητικά μικρή ομάδα, διατρέχεις κίνδυνο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας, για τους οποίους ο αυριανός αγώνας θα είναι σπουδαίος και θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, είπε κατ’ αρχήν ο διεθνής Βρετανός σέντερ, που συμπλήρωσε: " Ακόμα και μετά από τις ήττες προσπαθούσαμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση, αλλά τώρα είναι λογικό να έχουμε πιο ανεβασμένη ψυχολογία. Παρόλα αυτά, θα είναι λάθος αν πάμε με υπερβολική αυτοπεποίθηση. Οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί".

Αναφορικά με την έλλειψη «καθαρόαιμου» σέντερ στον Ηλυσιακό, στοιχείο για το οποίο είχε μιλήσει νωρίτερα και ο κ. Κατσικάρης, ο Μπετς υπογράμμισε: " Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχω εύκολο έργο. Ακόμα κι αν δεν έχουν κάποιον παίκτη στις διαστάσεις μου, θα υπάρχουν παίκτες που θα είναι σχεδόν στα μέτρα μου και θα παλέψουν σκληρά. Εγώ θα επιδιώξω όπως πάντα να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ και να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά περιμένω να γίνει μεγάλη μάχη".

Τέλος, σχετικά με το γεγονός ότι στο εξής οι «κίτρινοι» θα αγωνίζονται κάθε Τρίτη και Σάββατο, αφού ξεκινά το Eurocup, ο διεθνής Βρετανός τόνισε: " Θα είναι καλό για μας να ξεκινήσουμε να δίνουμε δύο αγώνες την εβδομάδα, θα μας βοηθήσει να βρούμε ρυθμό. Όταν κάνεις μόνο προπονήσεις, γίνεται επαναλαμβανόμενο και μονότονο. Τώρα που θα δίνουμε περισσότερους αγώνες, πιστεύω ότι θα φτάσουμε ευκολότερα στο επιθυμητό επίπεδο".
















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ