ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Πέκοβιτς ο καλύτερος της Ευρώπης"

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ / Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κατσικάρης MOTIONTEAM

Ο τεχνικός του Άρη Φώτης Κατσικάρης έπλεξε το εγκώμιο του Νίκολα Πέκοβιτς

" Δυστυχώς όπως ήταν το πρόγραμμα και με την εμφάνιση και την ήττα του προηγούμενου Σαββάτου έχουμε ένα ακόμη δύσκολο αντίπαλο. Σκέφτομαι δύο πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές λύσεις και θα πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι για να τον κερδίσεις και δεύτερον θα πρέπει να δείξουμε παίζοντας με αρχές ότι είμαστε μια καλή ομάδα.

Γνωρίζουμε εξάλλου την δυναμική του Παναθηναϊκού αλλά αυτό που θέλω να δω γενικότερα είναι ότι θα πρέπει να φτιάξουμε μία ταυτότητα. Αυτού δουλεύουμε και εγώ πιστεύω ότι την αποκτάς μέσα από την άμυνα αν και μπορεί να ακουστεί παράλογο από τους 48 πόντους που βάλαμε στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είμαστε στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά δεν ανησυχώ κι αυτό γιατί βάση της δουλειάς που γίνεται θα αποκτήσουμε αυτήν την ταυτότητα

", τόνισε στο πρώτο του σχόλιο.

Για την προσαρμογή του Χουάν Ντίξον είπε: " Σαν παίκτης είναι πάρα πολύ καλός και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Άρη που τον έφερε στην Ελλάδα, και πρόσθεσε: Θα χρειαστεί όμως χρόνος προσαρμογής όχι απλώς στον τρόπο παιχνιδιού αλλά στην φιλοσοφία και τις καταστάσεις. Έχει ανοιχτό μυαλό. Κάθε μέρα μιλάμε και μακάρι να δείξει καλά στοιχεία. Εγώ όμως δεν βιάζομαι και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει".

Για τις αδυναμίες που είδε στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ρεάλ στην Μαδρίτη για την Ευρωλίγκα τόνισε: " Έχει μία πλήρης ομάδα αλλά έχει σημαντικές απουσίες όπως οι Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Τσαρτσαρής. Έχει όμως τον πιο σύγχρονο σέντερ φορ στην Ευρώπη τον Πέκοβιτς. Κι αν πέρσι ήταν η χρονιά προσαρμογής είναι ο καλύτερο σέντερ φορ στην Ευρώπη. Είναι ένα θηρίο.

Τον Παναθηναϊκό θα πρέπει όμως να βρεις τρόπους να χαλάσεις το παιχνίδι του. Αν στο παρελθόν ήταν κάπως προβλέψιμος πλέον παίζει μέσα έξω με τον Πέκοβιτς που είναι ένας καταπληκτικός παίκτης. Αδυναμίες πριν το παιχνίδι δεν μπορούμε να τις πούμε από πριν. Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα που θα προσπαθήσουμε να βγούνε και ελπίζω να έχουμε μία σταθερότητα στην απόδοσή μας ξεκινώντας από την άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι στην άμυνα με τα ριμπάουντ να είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Θα δούμε και κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα είναι ταλαιπωρημένος από την κούραση

.

Κι όσο για το πώς αντέδρασαν οι παίκτες του στο παρκέ μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ είπε και τι θα ήθελε να πει στον κόσμο τόνισε: " Γνωρίζοντας την ιστορία του Άρη με τον ΠΑΟΚ ο κόσμος είναι πληγωμένος όπως και εμείς. Ο κόσμος για την ομάδα του και εμείς επαγγελματικά είμαστε πληγωμένοι και ειδικά στην υστεροφημία μας. Θα πρέπει με μένα πρώτο να σταματήσουμε να δίνουμε υποσχέσεις. Θα πρέπει να επιμένουμε σε πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και να κερδίσουμε και πάλι τον κόσμο. Είναι ξεχωριστός και θα βοηθήσει την ομάδα και εμείς με την αγωνιστική μας συμπεριφορά και τον χαρακτήρα να ξανακερδίσουμε τον κόσμο κάνοντας την δουλειά μας σωστά".

Ο Κατσικάρης πάντως φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως: " Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι και αν χρειαστεί να γίνουν γιατί δεν ταιριάζει όπως και αλλαγή προπονητή. Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους μας. Δεν είναι δικαιολογία αλλά μια πραγματικότητα. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας ώστε ο Άρης να αποκτήσει την ταυτότητα που θα πρέπει να έχει ως ομάδα. Και όταν χάσω γιατί ο άλλος ήταν καλύτερος και υστέρησα κάπου και συνεχίζω να δουλεύω".

Απόντες από το σημερινό πρόγραμμα εκτός από τους τραυματίες Αργυρόπουλο και Ντικούδη ήταν και ο νεαρός Χρήστος Παπανικολάου εξαιτίας ενός τραυματισμού με αποτέλεσμα να τέθηκε νοκ άουτ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό αλλά και ο Γάιος Σκορδίλης εξαιτίας μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Αντίθετα παρών ήταν ο Αμερικανός Κουίντον Ντέι που αν και αποτελεί παρελθόν από το ρόστερ για τις εγχώριες υποχρεώσεις του Άρη μετά τον ερχομό του Ντίξον αποτελεί παρελθόν για το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή του. Αυτό γιατί το συμβόλαιό του – είχε υπογράψει τριετές – δεν έχει λυθεί και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα δοθεί σε άλλη ομάδα της Α1 ως δανεικός ή θα παραμείνει στο ρόστερ για τις υποχρεώσεις της στο Eurocup.









TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ