ΑΡΗΣ

Κατσικάρης: "Πρέπει να κερδίσουμε τη Σιαουλιάι"

Κατσικάρης: "Πρέπει να κερδίσουμε τη Σιαουλιάι"
κατσικαρης μαιλς

Η νίκη κόντρα στη Σιαουλιάι είναι μονόδρομος σύμφωνα με τον Φώτη Κατσικάρη και τον Άαρον Μάιλς

" Είναι επιβλητικό. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μπαίνουμε στον Β' γύρο και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε αφού από εδώ και στο εξής δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και η προσοχή μας είναι επικεντρωμένη. Την γνωρίζουμε. Είναι μία αθλητική ομάδα και θα δούμε που και πότε θα έχουμε πλεονέκτημα και να προσπαθήσουμε ομαδικά και αν ελέγξουμε πιο πολύ τα ριμπάουντ. Κάνοντας μια λεπτομερή ανάλυση του πρώτου παιχνιδιού είδαμε τα λάθη μας και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι", ήταν το πρώτο σχόλιο του Φώτη Κατσικάρη εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με την Σιαουλιάι.

Για το αν είναι θέμα εγωισμού η νίκη στο αυριανό παιχνίδι με την Σιαουλιάι μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας τόνισε: " Είναι θέμα ουσίας και δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών με μας να εκτιμάμε τον αντίπαλο".

Για τον τρόπο με τον οποίο θέλει η ομάδα του να φθάσει στην νίκη δήλωσε: " Εγώ θέλω να κερδίσουμε είτε παίξουμε στους 60 πόντους είτε στους 100. Η αλήθεια είναι ότι την περασμένη εβδομάδα πέσαμε στην παγίδα. Βάλαμε 91 πόντους με πολύ καλά ποσοστά αλλά χάσαμε και θα πρέπει να βελτιωθούμε βρίσκοντας τις κατάλληλες συνθήκες εντός και εκτός ρακέτας".

Για το πότε θεωρεί ότι θα είναι η ομάδα στο επίπεδο που την θέλει είπε: " Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα είναι η ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε. Υπάρχει βελτίωση παικτών και παιχνίδι με παιχνίδι θα παίζουμε καλύτερα αλλά δεν μπορώ να σας πω πότε θα είμαστε 100% και μακάρι όταν θα κρίνονται όλα η ομάδα να είναι στο μάξιμουμ".

Εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό είπε: " Αυτό το παιχνίδι είναι την επόμενη εβδομάδα. Υπάρχουν μέχρι τότε άλλα δύο όπως το αυριανό και με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Είμαστε στον σωστό δρόμο με τους παίκτες μου συνειδητοποιημένους και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Κι όσο για το ρόστερ της ομάδας υπογράμμισε: " Έχουμε φτιάξει ένα ρόστερ βελτιώνοντας την ποιότητα και σχεδόν γεμάτη σε όλες τις γραμμές με τον κάθε έναν να πρέπει να καταλάβει τον δρόμο του με μένα να ζητάω να δίνει το 100%. Το συνειδητοποιούμε με κάθε παίκτη να μπορεί να προσφέρει με την χημεία το σημαντικό και τι μπορεί να κάνει ο καθένας".

Μάιλς: "Όπως στην τρίτη περίοδο"

Από την πλευρά του ο Αμερικανός Άαρον Μάιλς δήλωσε: " Το αυριανό παιχνίδι για μας είναι πολύ σημαντικό για μας μετά και την ήττα μας την περασμένη εβδομάδα στην Λιθουανία εν όψει της συνέχειας της προσπάθειάς. Την περασμένη Τρίτη είχαμε την δυνατότητα να την κερδίσουμε και τον έλεγχο για την νίκη αλλά μας ξέφυγε".

Για τις διαφορές που περιμένει σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας τόνισε: " Η σημαντική διαφορά είναι ότι γνωρίζουμε πλέον τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μάθαμε πως παίζει και είναι πιο οικείο το στιλ παιχνιδιού τους και θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε ότι κάναμε στην τρίτη περίοδο του συγκεκριμένου παιχνιδιού σε αντίθεση με τα λάθη που υποπέσαμε στην τέταρτη περίοδο και θα προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε".

Κι όσο για τον ίδιο και την ομάδα στο αν έχει να αποδείξει κάτι σχολίασε: " Σε ομαδικό επίπεδο ο στόχος μας είναι να αποκτάει διψήφιες διαφορές πόντων και να μην τις χάνουμε. Σε ότι αφορά εμένα συνεχίζω να παίζω μπάσκετ και να δουλεύω σωστά".

Για την σημασία της νίκης επί του Περιστερίου είπε: " Ήταν μία πολύ καλή και σημαντική νίκη όπου είχαμε να ξεπεράσουμε και την κούραση της επιστροφής από την Λιθουανία με μας από την πλευρά μας δεν κάναμε κάτι το σπουδαίο αλλά ότι χρειαζότανε για να κερδίσουμε. Πλέον δεν θέλουμε απλώς να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε".



















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ